Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Ολοκληρώνεται η τριήμερη ψηφοφορία για την νέα Δούμα - Δεδομένη θεωρείται η επικράτηση του κόμματος Putin

Ρωσία: Ολοκληρώνεται η τριήμερη ψηφοφορία για την νέα Δούμα - Δεδομένη θεωρείται η επικράτηση του κόμματος Putin
Σε κάθε περίπτωση, η νίκη της Ενωμένης Ρωσίας, του κυβερνώντος κόμματος που υποστηρίζει τον πρόεδρο Vladimir Putin εδώ και δύο δεκαετίες, θεωρείται δεδομένη εξέλιξη

Ολοκληρώνεται σήμερα Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου η τριήμερη διαδικασία των βουλευτικών εκλογών στη Ρωσία, στις οποίες αναμένεται ευρέως να επικρατήσει το κυβερνών κόμμα.
Περίπου 110 εκατομμύρια Ρώσοι ψηφοφόροι καλούνται να επιλέξουν τα 450 μέλη της νέας Κρατικής Δούμας.
Σε κάθε περίπτωση, η νίκη της Ενωμένης Ρωσίας, του κυβερνώντος κόμματος που υποστηρίζει τον πρόεδρο Vladimir Putin εδώ και δύο δεκαετίες, θεωρείται δεδομένη εξέλιξη.
Η ψηφοφορία διεξάγεται σε τρεις ημέρες, απόφαση η οποία, σύμφωνα με τις αρχές, ελήφθη για να περιοριστεί η εξάπλωση του νέου κορωνοϊού, αλλά, σύμφωνα με την αντιπολίτευση, αυξάνει τις ευκαιρίες για νοθεία.
Καταγγελίες για εξαναγκασμούς, εκτεταμένες παρατυπίες και νοθεία αμαύρωσαν τις δύο πρώτες ημέρες της ψηφοφορίας.
Σήμερα, τα τελευταία εκλογικά τμήματα αναμένεται να κλείσουν στις 20.00 (τοπική ώρα, 21.00 ώρα Ελλάδας) στο Καλίνινγκραντ.
Οι ψηφοφόροι μπορούν επίσης να ψηφίσουν διαδικτυακά.

Σύντομα μετά το κλείσιμο της ψηφοφορίας, τα αποτελέσματα της διαδικτυακής ψηφοφορίας

Τα αποτελέσματα της διαδικτυακής ψηφοφορίας αναμένεται να είναι διαθέσιμα σχετικά σύντομα μετά το κλείσιμο των εκλογικών τμημάτων.
Μέσω διαδικτύου ψήφισε και ο πρόεδρος Putin.
Ενώ η Ενωμένη Ρωσία επιδιώκει να κρατήσει την ευρεία πλειοψηφία της, το Κομμουνιστικό Κόμμα ελπίζει να κερδίσει ψήφους λόγω της αυξανόμενης δυσαρέσκειας απέναντι τις πολιτικές του Κρεμλίνου.
Οι βουλευτές της αντιπολίτευσης έχουν σε μεγάλο βαθμό εξαιρεθεί από την ψηφοφορία.
Μια εφαρμογή που αφορά την τακτική της ψηφοφορίας και που κυκλοφόρησε ο φυλακισμένος ηγέτης της αντιπολίτευσης Alexei Navalny αφαιρέθηκε από τις πλατφόρμες της Google και της Apple.
Ο Navalny είχε καλέσει τους Ρώσους να ψηφίσουν στρατηγικά υποψηφίους που έχουν τη μεγαλύτερη πιθανότητα να «εκθρονίσουν» βουλευτές υπέρ του Κρεμλίνου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης