Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σφαγή στη Ρωσία: Επίθεση με 8 νεκρούς και 28 τραυματίες στο πανεπιστήμιο της πόλης Perm

Σφαγή στη Ρωσία: Επίθεση με 8 νεκρούς και 28 τραυματίες στο πανεπιστήμιο της πόλης Perm
Συνελήφθη ο δράστης

(upd4) Στιγμές πανικού έζησαν οι φοιτητές του πανεπιστημίου της πόλης Perm - ενός από τα παλαιότερα πανεπιστημιακά ιδρύματα στα Ουράλια - στη Σιβηρία της Ρωσίας, όταν ένας 18χρονος εισέβαλλε στο πανεπιστημιακό ίδρυμα και άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως.
Ακολούθησε πανικός με πολλούς φοιτητές  να προσπαθούν να γλιτώσουν από τους πυροβολισμούς, πηδώντας από τα παράθυρα του κτηρίου, ενώ άλλοι έφτιαξαν οδοφράγματα στοιβάζοντας καρέκλες για να εμποδίσουν τον ένοπλο να εισέλθει στις τάξεις τους.
Σύμφωνα με την Ρωσική Ανακριτική Επιτροπή, από την επίθεση σκοτώθηκαν τουλάχιστον 8 άνθρωποι ενώ τραυματίστηκαν 28.

 

Συνελήφθη ο ένοπλος

Ο ένοπλος συνελήφθη και κατά τη σύλληψή του τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Ria, αν και νωρίτερα το Reuters είχε μεταδώσει, επικαλούμενο μια εκπρόσωπο του πανεπιστημίου, ότι ο δράστης σκοτώθηκε.
Εικόνες που μεταδόθηκαν από τα μεσα ενημέρωσης δείχνουν φοιτητές να πηδούν από τα παράθυρα του πρώτου ορόφου και να τρέχουν να σωθούν.
Σύμφωνα με την Ανακριτική Επιτροπή, ο δράστης ήταν φοιτητής στο ίδιο πανεπιστήμιο.
Έχει ταυτοποιηθεί, αλλά η ταυτότητά του δεν έχει δημοσιοποιηθεί.
Ωστόσο, τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι πρόκειται για τον 18χρονο φοιτητή Timur Bekmansurov, ο οποίος νωρίτερα είχε ανεβάσει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μια φωτογραφία του στην οποία πόζαρε με τουφέκι, κράνος και πυρομαχικά.
4444444444.jpg
Το σκεφτόμουν καιρό

«Το σκεφτόμουν εδώ και πολύ καιρό, έχουν περάσει χρόνια και συνειδητοποίησα ότι έφτασε η ώρα να κάνω αυτό που ονειρευόμουν», έγραψε σε έναν λογαριασμό σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ο 18χρονος που αποδίδεται σε εκείνον.
Ο λογαριασμός του στο μέσο αυτό στη συνέχεια σβήστηκε.
Το κίνητρο του δράστη δεν έχει γίνει γνωστό καθώς η Ρωσική Ανακριτική Επιτροπή, η οποία χειρίζεται όλα τα σοβαρά εγκλήματα στη χώρα, δεν έκανε καμία αναφορά σε αυτό.
Όμως τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, που επικαλούνται την ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, έγραψαν ότι σύμφωνα με τον ίδιο, οι ενέργειές του δεν συνδέονται με την πολιτική ή τη θρησκεία, αλλά το κίνητρό του ήταν το μίσος. 3333322222.jpg
Σε σοβαρή κατάσταση ένας τραυματίας

Οι υπηρεσίες διαχείρισης εκτάκτων καταστάσεων ανέφεραν ότι ένα αεροπλάνο με τον απαραίτητο ιατροφαρμακευτικό εξοπλισμό αναχώρησε από τη Μόσχα με προορισμό το Περμ για να παράσχει βοήθεια στους τραυματίες.
Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του ρωσικού υπουργείου Υγείας, επτά τραυματίες διακομίστηκαν σε νοσηλευτικό κέντρο του Περμ, εκ των οποίων ο ένας νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση.
«Ο πρόεδρος ενημερώθηκε γι' αυτό που συνέβη στο πανεπιστήμιο του Περμ.
Ζήτησε από τον πρωθυπουργό Μιχαήλ Μισούστιν να στείλει στο Περμ τους υπουργούς Παιδείας και Υγείας για να οργανώσουν την παροχή βοήθειας προς τα θύματα και τους συγγενείς αυτών που έχασαν τη ζωή τους στην τραγωδία» είπε ο Dmitry Peskov, εκπρόσωπος του Putin.
Η επίθεση αυτή είναι η τελευταία σε μια σειρά επιθέσεων σε εκπαιδευτικά ιδρύματα της Ρωσίας.
Τον περασμένο Μάιο ένοπλος έφηβος άνοιξε πυρ μέσα σε σχολείο της πόλης Καζάν σκοτώνοντας εννέα ανθρώπους και τραυματίζοντας πολλούς περισσότερους.
Αυτή ήταν η πιο αιματηρή επίθεση σε σχολείο στην ιστορία της Ρωσίας από το 2018, όταν ένας φοιτητής σε κολλέγιο της προσαρτημένης από τη Ρωσία Κριμαίας σκότωσε 20 ανθρώπους και στη συνέχεια αυτοκτόνησε.
Μετά την επίθεση στο Καζάν, η Ρωσία αύξησε το όριο ηλικίας για νόμιμη αγορά όπλου από 18 στα 21 έτη, αλλά ο νέος νόμος δεν έχει ακόμη τεθεί σε ισχύ.

 


reports of another school shooting in Russia; this time at Perm State University. Russian agencies say there are casualties. pic.twitter.com/jkeyGDLO05

 

 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης