Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Το Harvard γίνεται το πρώτο «πράσινο» πανεπιστήμιο – Τι περιλαμβάνει το επενδυτικό σχέδιο για τη μετάβαση

ΗΠΑ: Το Harvard γίνεται το πρώτο «πράσινο» πανεπιστήμιο – Τι περιλαμβάνει το επενδυτικό σχέδιο για τη μετάβαση

Tο Harvard μαζί με το MIT έχουν ήδη από το 2021 επενδύσει και σε ένα νέο venture fund που δημιούργησε το επενδυτικό όχημα του, «The Engine»

Σχετικά Άρθρα

Tιοθετώντας τη συνολική στροφή μεγάλου μέρους της αμερικανικής κοινωνίας αλλά και της κυβέρνησης των ΗΠΑ σε επιλογές φιλοκότερες προς το περιβάλλον, το έγκριτο πανεπιστήμιο του Harvard έγινε το πρώτο πανεπιστημιακό ίδρυμα στις ΗΠΑ που δεσμεύτηκε στην επίτευξη μηδενικών ρύπων άνθρακα για την πάταξη του φαινομένου του θερμοκηπίου, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters την Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου 2021.

Ορυκτά καύσιμα

Η δέσμευση αυτή αφορά και την «προίκα» των 42 δισ. δολαρίων που διαχειρίζεται το επενδυτικό του ταμείο –το μεγαλύτερο που διαθέτει διεθνές πανεπιστήμιο- γυρίζοντας την πλάτη στο εξής σε επενδύσεις σε ορυκτά καύσιμα.
Μάλιστα, προς απομείωση θα κινηθούν και τυχόν έμμεσες επενδύσεις του πανεπιστημίου σε project ή εταιρείες ορυκτών καυσίμων μέσω private equity funds.
Αντιστοίχως, στη θέση των επενδύσεων αυτών, στο χαρτοφυλάκιο θα προστεθούν νέες επενδύσεις που θα υποστηρίζουν τη μετάβαση προς την πράσινη οικονομία.

Κλιμακούμενες πιέσεις

Την ανακοίνωση έκανε με επιστολή του ο πρόεδρος του Harvard, Lawrence S. Bacow, ενδίδοντας έτσι στις κλιμακούμενες πιέσεις που δεχόταν τα τελευταία χρόνια η διοίκηση του πανεπιστημίου από φοιτητές, συλλόγους αποφοίτων αλλά και ακτιβιστές για την υιοθέτηση πιο φιλικών προς το περιβάλλον επιλογών με σημείο αιχμής την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.
Μάλιστα, με την επισήμανση πως το Harvard είναι το πρώτο αμερικανικό πανεπιστήμιο που λαμβάνει μια τέτοια απόφαση, διατυπώνεται η εκτίμηση πως σύντομα θα αναγκαστούν να το μιμηθούν και άλλα πανεπιστημιακά ιδρύματα.

Venture fund

Σημειωτέον πως το Harvard, μαζί με το MIT, έχουν ήδη από την περσινή χρονιά επενδύσει και σε ένα νέο venture fund που δημιούργησε το επενδυτικό όχημα του «The Engine», που δημιουργήθηκε για να ενισχύσει την ανάπτυξη νέων τεχνολογιών που θα καλύψουν τις προκλήσεις που δημιουργεί η κλιματική αλλαγή.
To fund συγκέντρωσε 250 εκατ. δολάρια, με μεγαλύτερους μετόχους τα δύο έγκριτα πανεπιστήμια, επισημαίνεται στο δημοσίευμα

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης