Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τελικά όσοι ανάρρωσαν από Covid πρέπει να εμβολιαστούν; - H απάντηση Fauci και η σύγχυση μεταξύ των επιστημόνων

Τελικά όσοι ανάρρωσαν από Covid πρέπει να εμβολιαστούν; - H  απάντηση Fauci και η σύγχυση μεταξύ των επιστημόνων
Τι απαντά ο σύμβουλος του Αμερικανού προέδρου σχετικά με την ισραηλινή έρευνα που αναφέρει ότι μεγαλύτερη ανοσία παρέχει η προηγούμενη νόσηση   
Σχετικά Άρθρα

Ο ιατρικός σύμβουλος του προέδρου των ΗΠΑ και διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργιών και Λοιμωδών Νοσημάτων, Anthony Fauci, δεν δίνει ξεκάθαρη απάντηση για το εάν όλοι όσοι ανάρρωσαν από Covid θα πρέπει να εμβολιαστούν.
«Δεν έχω ξεκάθαρη απάντηση να δώσω» είπε ο Fauci κληθείς να αποφανθεί στη σχετική ερώτηση, μετά τη νέα ισραηλινή έρευνα που αναφέρει ότι προγενέστερη λοίμωξη από Covid παρέχει καλύτερη προστασία από τα εμβόλια.
«Αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να συζητήσουμε σχετικά με τη διάρκεια της ανοσολογικής απόκρισης.
Η ισραηλινή έρευνα, δεν μας λέει πόσο υψηλή είναι η προστασία που παρέχει η προηγούμενη λοίμωξη και πόσο ανθεκτική είναι έναντι του εμβολίου.
Όποιος μολύνθηκε προστατεύεται αλλά μπορεί να μην προστατεύεται για αόριστο χρονικό διάστημα», σημείωσε ο Fauci.

Επιστημονικές απορίες

Ορισμένοι εμπειρογνώμονες που έχουν μελετήσει το θέμα έχουν εκφράσει απορίες ως προς το γιατί οι προσπάθειες εμβολιασμού δεν επικεντρώνονται σε εκείνους που δεν έχουν υποβλήθεί σε εμβολιασμό και δεν έχουν αναρρώσει.
«Προσπαθούμε να ενημερώσουμε την πολιτική ηγεσία έτσι ώστε οι άνθρωποι που έχουν αναρρώσει να έχουν τα ίδια προνόμια και πρόσβαση με τους εμβολιασμένους», δήλωσε ο Jeffrey Klausner, κλινικός καθηγητής προληπτικής ιατρικής και ιατρικής στο Πανεπιστήμιο της Νότιας Καλιφόρνιας Keck School of Medicine.
Τα ευρήματα της ισραηλινής έρευνας, επειδή βασίζονται σε πραγματικά δεδομένα, οδήγησαν ακόμη και το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Pfizer, Scott Gottlieb, να συζητηθεί σοβαρά το θέμα της φυσικής ανοσίας.
«Η μελέτη των στοιχείων αποδεικνύει ότι η φυσική ασυλία παρέχει μια διαρκή προστασία», είπε ο Gottlieb κατά τη διάρκεια πρόσφατης τηλεοπτικής του εμφάνισης, γράφουν οι Epoch Times.

Τι λένε τα CDC

Στις ΗΠΑ, τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) αναγνωρίζει ότι οι άνθρωποι έχουν κάποιο επίπεδο ανοσίας μετά την ανάρρωση από Covid.
Ωστόσο, ο οργανισμός εξακολουθεί να συνιστά στη συντριπτική πλειοψηφία των Αμερικανών να υποβληθεί σε μία δόση του εμβολίου για τον Covid, υποστηρίζοντας πως η προστασία είναι ακόμη καλύτερη όταν συνδυάζεται η φυσική ασυλία και ο εμβολιασμός.
Ο Rochelle Walensky, διευθυντής των CDC, στάθηκε στη σημασίας μίας μελέτης που διεξήχθη από ερευνητές του οργανισμού σύμφωνα με την οποία τα εμβόλια παρέχουν καλύτερη προστασία από την προηγούμενη λοίμωξη.
«Αυτά τα δεδομένα υποδεικνύουν περαιτέρω ότι τα εμβόλια έναντι του Covid προσφέρουν καλύτερη προστασία από τη φυσική ανοσία ακόμη και μετά από προηγούμενη μόλυνση και βοηθούν στην πρόληψη των λοιμώξεων», ανέφερε η υπηρεσία σε ανακοίνωσή της.

Άλλαξαν τον ορισμό για την ανοσία

Υπενθυμίζεται πως τα αμερικανικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων  άλλαξαν τον ορισμό των εμβολίων, οπότε δεν μπορεί να «ερμηνευτεί ότι τα εμβόλια είναι 100% αποτελεσματικά», επισημαίνοντας ότι ο νέος ορισμός είναι «πιο διαφανής» και δεν μπορεί να παρερμηνευθεί.
«Ενώ υπήρξαν μικρές αλλαγές στη διατύπωση στον ορισμό του» εμβολίου δεν αλλάζουν τον βασικό πυρήνα της διατύπωσης για τα εμβόλια.
Με βάση τον προηγούμενο ορισμό στα βασικά της ανοσοποίησης, θα μπορούσε να ερμηνευτεί ότι σημαίνει ότι τα εμβόλια είναι 100% αποτελεσματικά, κάτι που δεν ίσχυε ποτέ για κανένα εμβόλιο, επομένως ο νέος ορισμός είναι πιο διαφανής και περιγράφει επίσης τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να χορηγηθούν τα εμβόλια».

Τι είναι εμβόλιο;


Από το 2015 έως τις 31 Αυγούστου 2021, ένα εμβόλιο ορίστηκε ως «ένα προϊόν που διεγείρει το ανοσοποιητικό σύστημα ενός ατόμου να παράγει ανοσία σε μια συγκεκριμένη ασθένεια, προστατεύοντας το άτομο από αυτήν την ασθένεια» και ο εμβολιασμός ήταν «η πράξη της εισαγωγής ενός εμβολίου στην σώμα ώστε να παράγει ανοσία σε μια συγκεκριμένη ασθένεια ».
Οι παλαιότεροι ορισμοί των εμβολίων περιελάμβαναν την λέξη «ανοσία».
Ο νέος ορισμός για το εμβόλιο προσδιορίζει τα εξής.
«Εμβόλιο είναι ένα σκεύασμα που χρησιμοποιείται για την τόνωση της ανοσολογικής αντίδρασης του σώματος έναντι ασθενειών», ενώ ο εμβολιασμός είναι «η πράξη της εισαγωγής ενός εμβολίου στο σώμα για την προστασία από μια συγκεκριμένη ασθένεια».
Στην νέα ερμηνεία δεν περιλαμβάνεται η λέξη ανοσία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης