Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τα CDC αλλάζουν τον ορισμό για τα εμβόλια, εξαλείφοντας την λέξη ανοσία - 19 κυβερνήτες στις ΗΠΑ αψηφούν τον Biden

Τα CDC αλλάζουν τον ορισμό για τα εμβόλια, εξαλείφοντας την λέξη ανοσία - 19 κυβερνήτες στις ΗΠΑ αψηφούν τον Biden
Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων ή CDC άλλαξαν τον ορισμό των εμβολίων, οπότε δεν μπορεί να «ερμηνευτεί ότι τα εμβόλια είναι 100% αποτελεσματικά»
Σχετικά Άρθρα

Εν μέσω μιας παγκόσμιας προσπάθειας να επιβάλλουν υποχρεωτικότητες στα εμβόλια, οι κυβερνήσεις αντιμετωπίζουν την σθεναρή αντίδραση μεγάλου μέρους της παγκόσμιας κοινωνίας που αψηφά τις εντολές υποχρεωτικότητας.
Ο εμβολιασμός δεν μπορεί να είναι υποχρεωτικός, αλλά μόνο προαιρετικός.

Τα CDC αλλάζουν τον ορισμό των εμβολίων

Τα αμερικανικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων ή CDC άλλαξαν τον ορισμό των εμβολίων, οπότε δεν μπορεί να «ερμηνευτεί ότι τα εμβόλια είναι 100% αποτελεσματικά», επισημαίνοντας ότι ο νέος ορισμός είναι «πιο διαφανής» και δεν μπορεί να παρερμηνευθεί.
«Ενώ υπήρξαν μικρές αλλαγές στη διατύπωση στον ορισμό του» εμβολίου δεν αλλάζουν τον βασικό πυρήνα της διατύπωσης για τα εμβόλια.
Με βάση τον προηγούμενο ορισμό στα βασικά της ανοσοποίησης, θα μπορούσε να ερμηνευτεί ότι σημαίνει ότι τα εμβόλια είναι 100% αποτελεσματικά, κάτι που δεν ίσχυε ποτέ για κανένα εμβόλιο, επομένως ο νέος ορισμός είναι πιο διαφανής και περιγράφει επίσης τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να χορηγηθούν τα εμβόλια».

Τι είναι εμβόλιο;

Από το 2015 έως τις 31 Αυγούστου 2021, ένα εμβόλιο ορίστηκε ως «ένα προϊόν που διεγείρει το ανοσοποιητικό σύστημα ενός ατόμου να παράγει ανοσία σε μια συγκεκριμένη ασθένεια, προστατεύοντας το άτομο από αυτήν την ασθένεια» και ο εμβολιασμός ήταν «η πράξη της εισαγωγής ενός εμβολίου στην σώμα ώστε να παράγει ανοσία σε μια συγκεκριμένη ασθένεια ».
Οι παλαιότεροι ορισμοί των εμβολίων περιελάμβαναν την λέξη «ανοσία».

Ο νέος ορισμός… εξαλείφεται η λέξη ανοσία

Ο νέος ορισμός για το εμβόλιο προσδιορίζει τα εξής.
Εμβόλιο είναι ένα σκεύασμα που χρησιμοποιείται για την τόνωση της ανοσολογικής αντίδρασης του σώματος έναντι ασθενειών», ενώ ο εμβολιασμός είναι «η πράξη της εισαγωγής ενός εμβολίου στο σώμα για την προστασία από μια συγκεκριμένη ασθένεια».
Στην νέα ερμηνεία δεν περιλαμβάνεται η λέξη ανοσία.

Αντιδράσεις

Ενώ οι υποστηρικτές της αναθεώρησης του ορισμού των εμβολίων από τα CDC αναφέρουν ότι είναι φυσικό να επαναξιολογείται ο ορισμός καθώς η επιστήμη εξελίσσεται, υπάρχουν πολλοί που υποστηρίζουν ότι οι προτεινόμενες αλλαγές δεν έχουν καμία σχέση με την εξέλιξη της επιστήμης.
Αναφέρουν ότι τα CDC προέβησαν στην αναθεώρηση ως απάντηση στην μετάλλαξη Delta καθώς τα εμβόλια αποδείχθηκαν λιγότερο αποτελεσματικά.

Ο βραβευμένος με Έμμυ ερευνητής δημοσιογράφος και συνεργάτης των Epoch Times Sharyl Attkisson είπε ότι ο νέος ορισμός έγινε «για να ανταποκριθεί στη φθίνουσα ικανότητα ορισμένων από τα σημερινά εμβόλια, συμπεριλαμβανομένου του εμβολίου COVID-19», προσθέτοντας ότι όπως διαπιστώθηκε τα εμβόλια κατά του Covid 19 δεν «απαλλάσσουν απαραιτήτως από ασθένειες» ή «παρέχουν ασυλία», το CDC άλλαξε ξανά τον ορισμό των εμβολίων για να πει ότι απλώς «παράγουν προστασία».

Ποια η αποτελεσματικότητα των εμβολίων;

Η αποτελεσματικότητα των εμβολίων ώστε να αποτραπεί η είσοδος τους στο νοσοκομείο είχε υποχωρήσει μεταξύ 75% και 95%, σύμφωνα με το CDC στις 30 Αυγούστου.
Ο οργανισμός υγείας δήλωσε ότι η μεγαλύτερη πτώση σημειώθηκε στην πιο ευάλωτη ομάδα, άτομα ηλικίας άνω των 75 ετών. Ωστόσο, τα εμβόλια εξακολουθούν να είναι αποτελεσματικά ενάντια σε σοβαρές ασθένειες.
Αρκετές μελέτες έχουν διαπιστώσει ότι η αποτελεσματικότητα των εμβολίων COVID-19 καταρρέει.
Μια εν εξελίξει μελέτη στις Ηνωμένες Πολιτείες διαπίστωσε ότι η αποτελεσματικότητα των εμβολίων COVID-19 μειώθηκε στο 66% από 91% μετά την επικράτηση της παραλλαγής Delta.
Το Ισραήλ, με τα υψηλότερα ποσοστά εμβολιασμού σε όλο τον κόσμο, σχεδιάζει να χορηγήσει και 4η δόση του εμβολίου Pfizer COVID-19 στους πολίτες, αφού ήδη έχει χορηγήσει και 3η δόση σε άτομα 12 ετών και άνω τον Αύγουστο.
Το Ισραήλ με πληθυσμό περί τα 9,23 εκατομμύρια και με περισσότερα από 5 εκατομμύρια πλήρως εμβολιασμένα άτομα, βιώνει το τέταρτο κύμα. Περισσότεροι από 2,7 εκατομμύρια Ισραηλινοί είχαν εμβολιαστεί με 3η δόση στις 8 Σεπτεμβρίου.
Μελέτες στο Ισραήλ απέδειξαν ότι τα εμβόλια της Pfizer καταρρέουν από 94% σε 39% με όρους νόσησης και 16% με όρους μεταδοτικότητας.

Ο ορισμός της επικαιροποίησης

Ο επικαιροποιημένος ορισμός για τα εμβόλια από τα CDC είναι ο ίδιος όπως στο λεξικό Merriam-Webster, το οποίο είχε αναθεωρήσει τον ορισμό τον Φεβρουάριο 2021 για να συμπεριλάβει και τα εμβόλια mRNA.
Τον Ιανουάριο , η Merriam-Webster όρισε ως εμβόλιο «ένα παρασκεύασμα σκοτωμένων μικροοργανισμών, ζωντανών εξασθενημένων οργανισμών ή ζωντανών πλήρως μολυσματικών οργανισμών που χορηγούνται για την παραγωγή ή την τεχνητή αύξηση της ανοσίας σε μια συγκεκριμένη ασθένεια».

Ο παλαιότερος ορισμός

Ο «παλαιότερος» ορισμός του εμβολίου μπορεί ακόμα να βρεθεί σε άλλα διαδικτυακά λεξικά, συμπεριλαμβανομένης της Οξφόρδης.
«Είναι επίσης σημαντικό να σημειωθεί ότι οι τροποποιήσεις στον ορισμό του εμβολίου δεν αλλάζουν το γεγονός ότι τα εμβόλια και η πράξη του εμβολιασμού έχουν αποτρέψει εκατομμύρια ασθένειες και έχουν σώσει αμέτρητες ζωές δήλωσε ο εκπρόσωπος του CDC.

Αντιδρούν 19 κυβερνήτες στις εξαγγελίες Biden για υποχρεωτικούς εμβολιασμούς

Περισσότεροι από 19 κυβερνήτες και δύο γενικοί εισαγγελείς έσπευσαν να αμφισβητήσουν τον Πρόεδρο Biden αψηφώντας τις εντολές για υποχρεωτικά εμβόλια εργαζόμενους στο αμερικανικό δημόσιο και εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα.
Ο Biden υπέγραψε ένα εκτελεστικό διάταγμα που απαιτεί από όλους τους ομοσπονδιακούς εργαζόμενους να εμβολιαστούν κατά του COVID-19.
Δεν θα υπάρχει επιλογή εξαίρεσης μέσω tests για covid 19.

Ο πρόεδρος ανακοίνωσε ότι θα ζητήσει από το Υπουργείο Εργασίας να δημιουργήσει έναν κανόνα για τις εταιρείες με πάνω από 100 εργαζόμενους να επιβάλλουν εμβολιασμούς ή εβδομαδιαίες δοκιμές, κίνηση που επηρεάζει περισσότερους από 80 εκατομμύρια εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα.
Τουλάχιστον 19 κυβερνήτες και δύο γενικοί εισαγγελείς εξέδωσαν αμέσως δηλώσεις που διαφωνούσαν με την κίνηση Biden τονίζοντας ότι θα την αψηφήσουν.
Σε αυτούς περιλαμβάνονται οι κυβερνήτες της Αριζόνα, Αλαμπάμα, Αλάσκα, Αρκάνσας, Φλόριντα, Τζόρτζια, Αϊντάχο, Αϊόβα, Μισούρι, Μισισιπή, Μοντάνα, Νεμπράσκα, Βόρεια Ντακότα, Οκλαχόμα, Νότια Καρολίνα, Νότια Ντακότα, Τενεσί, Τέξας και Γουαϊόμινγκ.
Μαζί τους, συντάχθηκαν δύο γενικοί εισαγγελείς της πολιτείας της Γιούτα και της Ιντιάνα.

Ο κυβερνήτης του Αρκάνσας, πρόεδρος της Εθνικής Ένωσης Κυβερνητών, δήλωσε:
«Υποστηρίζω πλήρως τις συνεχείς προσπάθειες για την αύξηση των ποσοστών εμβολιασμού σε ολόκληρη τη χώρα μας, αλλά οι εντολές της κυβέρνησης Biden στις ιδιωτικές επιχειρήσεις δεν είναι η σωστή απάντηση.
Ήμουν συνεπής στην ελευθερία των επιχειρήσεων να απαιτούν από τους υπαλλήλους τους να εμβολιαστούν και στα σχέδια οι επιχειρήσεις να μην μπορούν να ασκήσουν αυτήν την ελευθερία».
Πολλοί Ρεπουμπλικάνοι κυβερνήτες, συμπεριλαμβανομένης της Αριζόνα, της Γεωργίας και της Νότιας Ντακότα, άφησαν να εννοηθεί ότι θα προσφύγουν στην δικαισύνη.
«Τα εμβόλια COVID-19 είναι ασφαλή και αποτελεσματικά εργαλεία για την πρόληψη της νόσου, αλλά η λήψη του εμβολίου είναι και πρέπει να είναι προσωπική επιλογή» δήλωσε ο κυβερνήτης της Αριζόνα.
«Αυτές οι εντολές είναι εξωφρενικές».

Πως αντέδρασε ο Biden;

Ο Biden σχολίασε το ζήτημα των εντολών εμβολίων στα σχολεία, λέγοντας, εάν αυτοί οι κυβερνήτες δεν μας βοηθήσουν να νικήσουμε την πανδημία, θα χρησιμοποιήσω τη δύναμή μου ως προέδρου για να τους αντιμετωπίσω»

  • Η κυβερνήτης της Αλαμπάμα ανέφερε «υποστηρίζω την επιστήμη και ενθαρρύνω τους ανθρώπους που κάνουν το εμβόλιο. Ωστόσο, είμαι απολύτως ενάντια σε μια κυβερνητική εντολή για το εμβόλιο, γι 'αυτό υπέγραψα την απαγόρευση των πιστοποιητικών εμβολιασμού».
  • Ο κυβερνήτης της Αλάσκας ανέφερε «Αυτό είναι γελοίο και δεν μπορεί να εφαρμοστεί. Αν υπήρχε ποτέ περίπτωση για την 25η Τροπολογία… »
  • Ο κυβερνήτης της Φλόριντα Ron DeSantis (σε συνέντευξη Τύπου): «Δεν πιστεύω ότι οι άνθρωποι πρέπει να χάσουν τη δουλειά τους για αυτό το ζήτημα και θα το παλέψουμε. Εάν προσπαθήσουν να το κάνουν μέσω ενός νόμου από το Υπουργείο Εργασίας, δεν νομίζω ότι έχουν τη νομική εξουσία να το κάνουν, αλλά προφανώς θα θέλαμε να υποστηρίξουμε την προστασία των ανθρώπων που προσπαθούν απλώς να κερδίσουν τα προς το ζην».

Τι ανακοίνωσε ο Biden;

Ο αμερικανός Πρόεδρος Biden προσπαθεί να επιβάλλει υποχρεωτικότητα εμβολιασμών σε ομοσπονδιακούς εργαζόμενους και μεγάλες ιδιωτικές εταιρίες, ωστόσο επικαλέστηκε πολλά πολιτικά και επιστημονικά ψεύδη για να παρουσιάσει το σχέδιο του περί επιβολής μέτρων για τα εμβόλια.
Ο Biden αποκάλυψε ότι σχεδόν 80 εκατ αμερικανοί είναι ανεμβολίαστοι.
Δήλωσε ότι η υπομονή του είναι στα όρια με τους μη εμβολιασμένους αμερικανούς.
Τι άλλο να περιμένεις;
Τι άλλο πρέπει να δεις;
Κάναμε υπομονή, αλλά η υπομονή μας εξαντλήθηκε και η άρνησή σας κοστίζει σε όλους μας δήλωσε χαρακτηριστικά ο Biden αναφερόμενος στους ανεμβολίαστους.
«Πολλοί από εμάς είμαστε απογοητευμένοι με τα σχεδόν 80 εκατομμύρια Αμερικανούς που δεν έχουν ακόμη εμβολιαστεί, παρόλο που το εμβόλιο είναι ασφαλές, αποτελεσματικό και δωρεάν.
Μπορεί να μπερδευτείτε»
Τα πολιτικά ψέματα
Το 2020 ο Biden δήλωνε ότι δεν εμπιστεύεται το εμβόλιο του Trump.
To 2021 o Biden αναφέρει ότι όσοι δεν εμβολιαστούν μπορεί να χάσουν την δουλειά τους, τα εμβόλια είναι ασφαλή.

Τα επιστημονικά ψέματα του Biden συνεχίστηκαν όταν δήλωσε ότι εάν είσαι εμβολιασμένος έχεις σχεδόν μηδενικό κίνδυνο να αρρωστήσεις.
Ωστόσο τα στοιχεία από το Ισραήλ ακόμη καις τις ΗΠΑ αποδεικνύουν ότι αυτό που επικαλείται ο Biden ο αμερικανός Πρόεδρος είναι ψευδέστατο.
Ο Biden δήλωσε ότι πρέπει να λάβουμε περισσότερα μέτρα για την προστασία των εμβολιασμένων

Ο αμερικανός Πρόεδρος πέρασε ένα μήνυμα χωρίς εμβόλιο δεν θα έχεις δουλειά αλλά απέναντι σε πλήθος συνδικάτων όπως των ταχυδρομικών USPS έκανε πίσω καθώς το σγματείο που αριθμεί 600.000 αντέδρασασν στην υποχρεωτικότητα και προφανώς όχι μόνο αυτοί.

Οι βασικές ανακοινώσεις Biden για τον εμβολιασμό στις 9 Σεπτεμβρίου 2021
Ο Biden απαιτεί από τη «συντριπτική πλειοψηφία» των ομοσπονδιακών εργαζομένων να εμβολιάζονται ή να εξετάζονται κάθε εβδομάδα
• Ο Biden αναμένεται να ζητήσει από το Υπουργείο Εργασίας τον κανόνα για τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς
• Θα υπάρξουν «μερικές» εξαιρέσεις για αναπηρία, θρησκεία
• Οι εργοδότες που δεν συμμορφώνονται θα υποστούν πρόστιμα 14.000 δολαρίων ανά παράβαση.
• Απαίτησε από τους εργαζόμενους στην υγειονομική περίθαλψη στα νοσοκομεία που λαμβάνουν τα προγράμματα Medicare και Medicaid να εμβολιαστούν - επηρεάζοντας πάνω από 17 εκατομμύρια εργαζόμενους.
• Το Υπουργείο Εργασίας τις επόμενες εβδομάδες σχεδιάζει να εκδώσει ένα έκτακτο προσωρινό διάταγμα που θα εφαρμόσει τη νέα απαίτηση, που θα καλύψει 80 εκατομμύρια εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα.
• Οι εργοδότες θα πρέπει επίσης να δώσουν άδεια στους εργαζόμενους για να εμβολιαστούν ή να αναρρώσουν από τυχόν παρενέργειες του εμβολιασμού. – WSJ

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης