Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Στις 310.000 οι αιτήσεις για νέο επίδομα ανεργίας

ΗΠΑ: Στις 310.000 οι αιτήσεις για νέο επίδομα ανεργίας
Αυτή την εβδομάδα, περισσότεροι από 8 εκατομμύρια άνθρωποι έχασαν όλα τα επιδόματα ανεργίας με τη λήξη δύο ομοσπονδιακών προγραμμάτων που κάλυπταν εργάτες συναυλιών και άτομα που ήταν άνεργα για περισσότερο από έξι μήνες. 
Νέα πτώση κατέγραψαν οι αιτήσεις για επίδομα ανεργίας στις ΗΠΑ φτάνοντας τις 310.000 σε σύγκριση με τις 345.000 της προηγούμενης εβδομάδας, σύμφωνα με το Υπουργείο Εργασίας της χώρας.
Ο αριθμός των αιτήσεων μειώνεται σταθερά από τις 900.000 στις αρχές Ιανουαρίου, αντικατοπτρίζοντας τη σταθερή επαναλειτουργία της οικονομίας μετά την ύφεση της πανδημίας.
Αλλά η εξάπλωση της παραλλαγής δέλτα αυτό το καλοκαίρι έχει ασκήσει νέα πίεση στην οικονομία και την αγορά εργασίας. Την Τετάρτη, η Federal Reserve ανέφερε ότι η αμερικανική οικονομική δραστηριότητα «μειώθηκε» τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, εν μέρει λόγω της υποχώρησης των εστιατορίων, των ταξιδιών και του τουρισμού που σχετίζονται με ανησυχίες για την μετάλλαξη.
Αυτή την εβδομάδα, περισσότεροι από 8 εκατομμύρια άνθρωποι έχασαν όλα τα επιδόματα ανεργίας με τη λήξη δύο ομοσπονδιακών προγραμμάτων που κάλυπταν εργάτες συναυλιών και άτομα που ήταν άνεργα για περισσότερο από έξι μήνες. 
Αυτά τα προγράμματα έκτακτης ανάγκης είχαν δημιουργηθεί τον Μάρτιο του 2020, όταν η πανδημία ξέσπασε για πρώτη φορά επηρεάζοντας την οικονομία.
Screenshot_3α.png

Κορωνοϊός: Ο Biden ανακοινώνει σχέδιο για να νικηθεί η μετάλλαξη Delta

Την ίδια ώρα, ο Αμερικανός πρόεδρος Joe Biden πρόκειται να ανακοινώσει σήμερα Πέμπτη 9/9 «ένα δυναμικό σχέδιο για να αντιμετωπιστεί η διασπορά της μετάλλαξης Δέλτα καθώς και για να ενισχυθούν οι εμβολιασμοί κατά της Covid», όπως ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.
Η ομιλία του Biden αναμένεται να είναι σημαντική καθώς οι ΗΠΑ βρίσκονται σε σημείο καμπής, καθώς οι ελπίδες ότι τα εμβόλια θα ελάφρυναν την πίεση στα νοσοκομεία και θα άνοιγαν τον δρόμο για περισσότερες ελευθερίες, επισκιάστηκαν από την άκρως μεταδοτική Δέλτα.
Στην ομιλία του, ο Biden θα επικεντρωθεί σε έξι σημεία ανάμεσά τους τα νέα σχέδια της κυβέρνησής του να εμβολιαστούν ακόμη περισσότεροι Αμερικανοί, την ενίσχυση της προστασίας όσων έχουν ήδη πλήρως ανοσοποιηθεί κατά της covid-19 και τη διατήρηση των σχολείων ανοικτών, σύμφωνα με αξιωματούχο του Λευκού Οίκου.
Επιπλέον, ο Αμερικανός πρόεδρος θα αναφερθεί στην ανάγκη να αυξηθούν τα διαγνωστικά τεστ και να εφαρμοστεί η χρήση μάσκας, σε μέτρα που θα προστατεύσουν την οικονομική ανάκαμψη μετά την ύφεση που προκάλεσε η πανδημία και στη βελτίωση της υγειονομικής περίθαλψης των ανθρώπων που προσβάλλονται από Covid-19, πρόσθεσε ο ίδιος.
 
«Γνωρίζουμε ότι η αύξηση των εμβολιασμών θα σταματήσει την εξάπλωση της πανδημίας, θα θέσει την πανδημία υπό έλεγχο, θα επιτρέψει στους ανθρώπους να επιστρέψουν στη φυσιολογική τους ζωή», δήλωσε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζεν Ψάκι χθες Τετάρτη. «Μένει να κάνουμε περισσότερη δουλειά, είμαστε ακόμη σε πόλεμο με τον ιό».
Επιπλέον, ο Biden σχεδιάζει να καλέσει σε διεξαγωγή μιας διεθνούς συνόδου – κατά τη διάρκεια των συνεδριάσεων της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ αργότερα αυτόν τον μήνα – με θέμα την αντιμετώπιση της κρίσης του κορωνοϊού καθώς και την ενίσχυση της διάθεσης των εμβολίων στον αναπτυσσόμενο κόσμο.
Παράλληλα, η πίεση που δέχεται ο Biden αυξάνεται καθώς η εικόνα που παρουσιάζει η δημόσια Υγεία επιδεινώνεται.
Ο μέσος όρος επταημέρου σε ό,τι αφορά τους θανάτους από Covid σε όλη τη χώρα, ήταν 1.524 μέχρι χθες Τετάρτη, συγκριτικά με 509 πριν από έναν μήνα, εν μέσω αργών ρυθμών εμβολιασμού σε πολλές Πολιτείες και διαφωνίες σε ό,τι αφορά τη χρήση μάσκας και την υποχρεωτικότητα της χορήγησης του εμβολίου.
Σημειώνεται ότι η άνοδος των κρουσμάτων Covid στη χώρα έχει εντείνει την ανησυχία των αρχών καθώς ξεκινά η νέα σχολική χρονιά, όπως και των επενδυτών που φοβούνται ότι θα πλήξει την οικονομία και θα δυσχεράνει τα σχέδια των επιχειρήσεων να επιστρέψουν οι εργαζόμενοι στα γραφεία.
Λίγο περισσότερο από το 53% των Αμερικανών έχει ανοσοποιηθεί πλήρως, περιλαμβανομένων σχεδόν των δύο τρίτων των ενηλίκων, σύμφωνα με τα στοιχεία των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC).
Λόγω της covid-19 έχουν χάσει τη ζωή τους περισσότεροι από 649.000 Αμερικανοί.
Ο Biden αναμένεται να εκφωνήσει την ομιλία του στις 17:00 τοπική ώρα (00:00 ώρα Ελλάδας) από τον Λευκό Οίκο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης