Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πρωτοφανές: Οι ανεμβολίαστοι θα υφίστανται υποχρεωτικό lockdown και θα τους αρνούνται θεραπεία - Πού θα συμβεί αυτό

Πρωτοφανές: Οι ανεμβολίαστοι θα υφίστανται υποχρεωτικό lockdown και θα τους αρνούνται θεραπεία - Πού θα συμβεί αυτό
«Θα υπάρξει μια εμβολιασμένη οικονομία και θα μπορείτε να συμμετάσχετε σε αυτή εάν είστε εμβολιασμένοι»
Σχετικά Άρθρα

Απόφαση σοκ για τους ανεμβολίαστους πολίτες της Αυστραλίας αναμένεται να λάβει η κυβέρνηση της χώρας, σύμφωνα με όσα έχουν εξαγγείλει μέχρι τώρα αρμόδιοι φορείς.
Καθώς η πίεση λόγω των κρουσμάτων κορωνοϊού αυξάνεται, η κυβέρνηση, σε πλήρη συμφωνία, όπως λέγεται με την ιατρική κοινότητα, σκοπεύει να υποβάλει σε υποχρεωτικό lockdown τους ανεμβολίαστους, ενώ ταυτόχρονα θα λάβει μέτρα για να μην τους παρέχεται θεραπεία σε περίπτωση που αρρωστήσουν.
Σημειώνεται ότι μέχρι τώρα η πολιτεία της Βικτόρια, όπου θα λάβουν χώρα εν αρχή τα προαναφερόμενα μέτρα, παρέμενε σε καθεστώς περιορισμού λόγω μεγάλου κύματος κρουσμάτων, με τους κατοίκους της Μελβούρνης (που αποτελούν τη συντριπτική πλειοψηφία του πληθυσμού της πολιτείας) να τηρούν την απαγόρευση κυκλοφορίας από 21.00 μ.μ. έως 05.00 π.μ., ενώ τους απαγορεύεται να βγαίνουν από τα σπίτια τους.
Τελικά, τα περιοριστικά μέτρα ήρθησαν την περασμένη Κυριακή έπειτα από 2 μήνες, όμως ο πρωθυπουργός Dan Andrews επεφύλασσε μια αρνητική έκπληξη:
Σύμφωνα με όσα ανέφερε, οι περιορισμοί θα ισχύουν μόνο για εκείνους που δεν είναι εμβολιασμένοι.
Η πολιτεία βρίσκεται σε καλό δρόμο σε ό,τι αφορά τους εμβολιασμούς (το 70% έχουν λάβει την πρώτη δόση εμβολίου), ωστόσο δεν φτάνουν...
«Θα υπάρξει μια εμβολιασμένη οικονομία και θα μπορείτε να συμμετάσχετε σε αυτή εάν είστε εμβολιασμένοι» δήλωσε ο Andrews.
«Θα περάσουμε σε μια κατάσταση όπου, για να προστατέψουμε το σύστημα υγείας, θα αποκλείσουμε άτομα που δεν είναι εμβολιασμένα.
Εάν κάνετε την επιλογή να μην εμβολιαστείτε, τότε κάνετε λάθος επιλογή» πρόσθεσε. 
Ο Αυστραλός πρωθυπουργός δεν είπε από ποιες υπηρεσίες και χώρους θα αποκλείονται οι μη εμβολιασμένοι άνθρωποι, αλλά υποστήριξε ότι μόλις «ανοίξει» ξανά η Βικτώρια «δεν θα είναι ασφαλές για τους ανθρώπους που δεν είναι εμβολιασμένοι να περιφέρονται σε μέρη όπου μπορεί να μεταδοθεί ο ιός».
Δυστυχώς για τον Andrews και το σχέδιό του να συντρίψει την COVID διαχωρίζοντας την κοινωνία σε εμβολιασμένους και μη, η ιατρική έρευνα δείχνει ότι ακόμη και οι εμβολιασμένοι κινδυνεύουν να μολυνθούν εκ νέου με κορωνοϊό.  

 

«Όρκος Ιπποκράτη»…

Στη Φλόριντα των ΗΠΑ, τώρα, επικρατεί μια άλλη πρωτοφανής κατάσταση, με γιατρούς να αρνούνται να θεραπεύσουν ασθενείς που είναι ανεμβολίαστοι.
Η γιατρός Lina Marraccini, ιατρός πρωτοβάθμιας φροντίδας στο Νότιο Μαϊάμι, επέκρινε ασθενείς για «έλλειψη ενσυναίσθησης» επειδή είναι μη εμβολιασμένοι αποτελούν και θέτουν σε κίνδυνο προσωπικό και ασθενείς.
«Πρόκειται για έκτακτη ανάγκη, η υγεία έχει προτεραιότητα έναντι των δικαιωμάτων οποιουδήποτε ατόμο», δήλωσε σε επιστολή της που ελήφθη από το NBC 6.
Όπως προσθέτει, από τη στιγμή που το εμβόλιο της Pfizer εγκρίθηκε από την FDA, όλοι πρέπει να το λάβουν, ότι δηλαδή είναι υποχρεωτικό.
Έτσι, από τις 15 Σεπτεμβρίου, δεν θα βλέπει πλέον μη εμβολιασμένους ασθενείς.
«Δεν έχουμε ακόμη θεραπεία, αλλά έχουμε εμβόλια.
Δυστυχώς, πολλοί αρνούνται να κάνουν εμβόλιο, και μερικοί καταλήγουν βαριά άρρωστοι ή νεκροί.
Δεν μπορώ και δεν θα αναγκάσω κανέναν να κάνει το εμβόλιο, αλλά επίσης δεν μπορώ να συνεχίσω να παρακολουθώ τους ασθενείς μου να υποφέρουν και να πεθαίνουν από μια ασθένεια που μπορεί να προληφθεί», έγραψε.
Όσο για το αν η απόφασή της παραβιάζει τον Όρκο του Ιπποκράτη, απαντά:
«Ο Όρκος του Ιπποκράτη βασίζεται πολύ στην επιστήμη.
Ακολουθώ την επιστήμη».
Σημειώνεται πως στις ΗΠΑ εκατοντάδες ασφαλιστικές σκοπεύουν να ακολουθήσουν το «παράδειγμα» της ιατρού, αφήνοντας εκατομμύρια ασφαλισμένους ακάλυπτους.

www.bankingnews.gr

 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης