Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Απαγορεύεται στους εργοδότες να ζητούν πιστοποιητικά εμβολιασμού από τους εργαζόμενους

Γερμανία: Απαγορεύεται στους εργοδότες να ζητούν πιστοποιητικά εμβολιασμού από τους εργαζόμενους
Βάσει του κράτους δικαίου, ο εργοδότης δεν δικαιούται πληροφορίες σχετικά με τα δεδομένα υγείας, αναφέρει η γερμανική κυβέρνηση
Σχετικά Άρθρα

Η γερμανική κυβέρνηση απέρριψε πρόταση που θα έδινε στους εργοδότες το δικαίωμα να πληροφορηθούν εάν οι υπάλληλοί τους είναι εμβολιασμένοι κατά του Covid.
Ο Hubertus Heil, υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, δήλωσε πως η Γερμανία έχει αυστηρούς νόμους περί απορρήτου και οι εργοδότες δεν μπορούν να υποχρεώσουν τους εργαζόμενους να κοινοποιήσουν τέτοιες πληροφορίες,.
Πάντως συμφώνησε ότι απαιτούνται ρεαλιστικές λύσεις για χώρους που διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο μετάδοσης του ιού, όπως νοσοκομεία ή φυλακές.
«Πρέπει να ενεργήσουμε σύμφωνα με το κράτος δικαίου.
Βάσει του κράτους δικαίου, ο εργοδότης δεν δικαιούται πληροφορίες σχετικά με τα δεδομένα υγείας… και επίσης δεν επιτρέπεται να εξετάζει τα ιατρικά αρχεία ενός εργαζομένου, επειδή πρόκειται για πολύ προσωπικά δεδομένα », σημείωσε ο Heil μιλώντας στον ραδιοτηλεοπτικό οργανισμό ARD.

Εξαίρεση η εστίαση

Όσον αφορά τους χώρους που «διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο», είναι πιθανό οι εργαζόμενοι να πρέπει να αποδείξουν, στο μέλλον, ότι είτε έχουν εμβολιαστεί, είτε έχουν βρεθεί πρόσφατα αρνητικοί είτε έχουν αναρρώσει από τον ιό, αν και δεν έχει ψηφιστεί ακόμη τέτοιος νόμος.
Ωστόσο, εξαιρέσεις από τη γερμανική νομοθεσία περί απορρήτου κατεγράφησαν τον Αύγουστο για να επιτρέψουν την επαναλειτουργία των εστιατορίων, με το προσωπικό και τους πελάτες να επιδεικνύουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή αρνητικό τεστ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης