Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τι συμβαίνει με το κινεζικό εμβόλιο; - «Επίθεση» σε γυναίκα που κατήγγειλε το θάνατο της μητέρας της από παρενέργειες

Τι συμβαίνει με το κινεζικό εμβόλιο; - «Επίθεση» σε γυναίκα που κατήγγειλε το θάνατο της μητέρας της από παρενέργειες
Γυναίκα που επέρριψε ευθύνες για τον θάνατο της μητέρας της στις παρενέργειες του κινεζικού εμβολίου μέσω του Weibo είδε τον λογαριασμό της στο μέσο να κλείνει και η ίδια να δέχεται λεκτική επίθεση πως δυσφημεί τη χώρας της!
Σχετικά Άρθρα

Μία Κινέζα δέχτηκε δημόσια επίπληξη σε ανάρτησή της στο κινεζικό μέσο κοινωνικής δικτύωσης Weibo, (αντίστοιχο του Twitter) όταν μίλησε για τον θάνατο της μητέρας της μετά τη λήψη εμβολίου COVID-19, προκαλώντας σάλο στην Κίνα και εγείροντας περαιτέρω έλεγχο σχετικά με την αποτελεσματικότητα των κινεζικών εμβολίων.
Στις 24 Αυγούστου, μια γυναίκα με το όνομα χρήστη TomoJiangJiang δημοσίευσε στο Weibo, πως αφότου η μητέρα της έκανε την πρώτη δόση του εμβολίτου της Sinopharm για την COVID-19 στις 26 Μαρτίου, ανέπτυξε εξανθήματα και δερματικές αιμορραγίες που προκλήθηκαν από το φάρμακο πέντε ημέρες μετά, στις 31 Μαρτίου και τελικά πέθανε στις 30 Ιουνίου.
«Θέλω πολύ να μάθω την αλήθεια ...
Πολλοί καλοί γιατροί προσπάθησαν για το καλύτερο, αλλά δεν κατάφεραν να σώσουν τη μητέρα μου.
Οι γιατροί είναι επίσης πολύ λυπημένοι και ανήμποροι! » έγραψε η γυναίκα στην ανάρτηση.

Της «κατέβασαν» τον λογαριασμό και την επέπληξαν

Δύο ημέρες αργότερα, η Weibo έκλεισε τον λογαριασμό της.
Η γυναίκα επιπλήχθηκε επίσης, δημόσια από έναν  λογοκριτή Weibo, έναν «επόπτη» που προσέλαβε η εταιρεία για να αναφέρει δημοσιεύσεις που περιέχουν πορνογραφικό περιεχόμενο ή άλλες πληροφορίες που θεωρούνται επιβλαβείς.
Με τις πλατφόρμες κοινωνικών μέσων ενημέρωσης να λειτουργούν υπό το αυστηρό καθεστώς λογοκρισίας του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας (ΚΚΚ), είναι συνηθισμένη πρακτική για τις εταιρείες να χρησιμοποιούν στρατιές ανθρώπινων λογοκριτών που υποστηρίζονται από εξελιγμένους αλγόριθμους λογοκρισίας για την αστυνομική ομιλία στο διαδίκτυο.
Ο λογοκριτής με όνομα χρήστη ShineJiHaoYang, σε μια ανάρτηση, κατηγόρησε τη γυναίκα ότι κατασκευάζει ιστορίες για να κερδίσει προβολές.
Ισχυρίστηκε επίσης ότι η μητέρα της γυναίκας ήταν ακόμα ζωντανή και ότι οι αρχές συνέλαβαν τη γυναίκα για «πρόκληση βλάβης στη χώρα».
Σε απάντηση, η γυναίκα άνοιξε νέο λογαριασμό στις 26 Αυγούστου και δημοσίευσε μια εικόνα του πιστοποιητικού θανάτου της μητέρας της.
Ο λογοκριτής απάντησε την επόμενη μέρα, γράφοντας σε μια ανάρτηση: «Οι νόμοι δεν θα σας επιτρέψουν να χρησιμοποιήσετε μια δικαιολογία για να συκοφαντήσετε τη χώρα μας.
Πρέπει να γνωρίζετε ξεκάθαρα εάν το εμβόλιο είναι αποτελεσματικό ».

H λογοκρισία του Weibo προκάλεσαν τσουνάμι σχολίων στην πλατφόρμα.

Ορισμένοι χρήστες επέκριναν τον λογοκριτή για την αναφορά της γυναίκας να αυξήσει την παραγωγή του.
Οι χρήστες δημοσίευσαν στιγμιότυπα οθόνης του λογοκριτή λέγοντας σε μια ομάδα συνομιλίας λογοκρισίας Weibo ότι η απόδοσή του τον Απρίλιο ήταν «ενοχλητική».
Η απόδοση του λογοκριτή τον Απρίλιο έδειξε ότι δεν κατάφεραν να ικανοποιήσουν την ελάχιστη μηνιαία ποσόστωση των 500 αναφορών, σύμφωνα με ένα στιγμιότυπο οθόνης.
Λίγες μέρες αργότερα, ο Weibo απέλυσε το λογοκριτή και έκλεισε τον λογαριασμό του επειδή «έβλαψε την φήμη της ομάδας των λογοκριτών του Weibo με τη διάδοση παραπληροφόρησης».
Η εταιρεία είπε επίσης ότι ο αρχικός λογαριασμός της γυναίκας έκλεισε επειδή «είχε δημοσιεύσει επιβλαβείς πληροφορίες σχετικά με τρέχουσες υποθέσεις».
Σύμφωνα με τη δήλωση του Weibo, η γυναίκα ήταν πειθαρχημένη από την πλατφόρμα και όχι από τη μεμονωμένη λογοκρίτρια, η οποία έχει μόνο την εξουσία να αναφέρει ζητήματα αλλά όχι να κλείνει λογαριασμούς.
Καθώς το Πεκίνο ωθεί επιθετικά τον πληθυσμό να πάρει εμβόλια COVID-19 που κατασκευάζονται από την Κίνα, πολλοί πολίτες έχουν μεταφερθεί στα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης για να διηγηθούν ιστορίες αγαπημένων προσώπων που πέθαναν μετά το τρύπημα, καθώς και περιπτώσεις λευχαιμίας, καρδιακής ανεπάρκειας, αιμορραγίας εγκεφάλου, επιληψίας, και απώλεια μνήμης, μετά τον εμβολιασμό.
Στις αρχές Αυγούστου, ένα βίντεο που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο έδειξε έναν μαθητή γυμνασίου στην επαρχία Τζιανγκσού της ανατολικής Κίνας να ξαπλώνει στο έδαφος μετά τον εμβολιασμό, ενώ άλλοι
έκαναν ΚΑΡΠΑ.

Αποτελεσματικότητα εμβολίου και νομιμότητα

Για το Πεκίνο, η προώθηση της επιτυχίας των κινεζικών εμβολίων θεωρείται κρίσιμη για τις προσπάθειες του καθεστώτος να σπιλώσει την εικόνα του τόσο στο εσωτερικό όσο και σε όλο τον κόσμο, λένε οι ειδικοί.
Και η λογοκρισία παίζει σημαντικό ρόλο σε αυτό.
«Η Κίνα εμπιστεύεται τα εμβόλιά της και το έχει χρησιμοποιήσει για να ενισχύσει τη διεθνή φήμη της και την εμπιστοσύνη του κινεζικού κοινού.
Χρησιμοποιεί όλα τα μέσα κρατικού ελέγχου και λογοκρισίας για να υπερασπιστεί τα εμβόλια και τη διπλωματία εμβολίων », δήλωσε ο Laurence Gaustin, καθηγητής του Παγκόσμιου Δικαίου Υγείας στο Πανεπιστήμιο Τζορτζτάουν, σε ένα email.
Ο Gostin είναι επίσης διευθυντής του Συνεργαζόμενου Κέντρου Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) για το Εθνικό και Παγκόσμιο Δίκαιο Υγείας.
Ο Chunhuei Chi, διευθυντής του Κέντρου για την Παγκόσμια Υγεία στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο του Όρεγκον, δήλωσε ότι το εμβόλιο Sinopharm COVID-19 δεν είχε συμπεριλάβει άτομα ηλικίας 60 ετών και άνω στις κλινικές δοκιμές του.
Οι γυναίκες δεν εκπροσωπήθηκαν επίσης.

Δεν συνίσταται για τους άνω των 60 ετών

Ο ΠΟΥ έχει επίσης σημειωθεί περιορισμένα δεδομένα για την ασφάλεια του εμβολίου Sinopharm για άτομα άνω των 60 ετών.
«Ο ΠΟΥ δεν συνιστά σε άτομα 60 ετών και άνω, έγκυες γυναίκες ή άτομα με υποκείμενα νοσήματα να εμβολιαστούν από το εμβόλιο COVID-19 της Sinopharm», δήλωσε ο Chi στους The Epoch Times σε ένα email.
Αναφερόμενος στον θάνατο της μητέρας της γυναίκας, ο Chi είπε ότι όταν συμβαίνουν παρόμοια περιστατικά σε μια ανοιχτή κοινωνία, οι κυβερνήσεις θα τα ερευνήσουν για να προσδιορίσουν εάν υπάρχει τυχαία σχέση μεταξύ των θανάτων και του εμβολίου.
Ωστόσο, η κατάσταση είναι εντελώς διαφορετική στην Κίνα.

"Το ΚΚΚ θέλει να σώσει και να διατηρήσει το προφίλ του, το οποίο είναι κρίσιμο για την πολιτική του νομιμότητα", δήλωσε ο Chi.

Είπε ότι οι περισσότεροι άνθρωποι στην Κίνα δεν είχαν τρόπο να λάβουν ακριβείς πληροφορίες σχετικά με την αποτελεσματικότητα των κινεζικών εμβολίων, «Το Κόμμα μπορεί να συνεχίσει να διεκδικεί την ανωτερότητα των κινεζικών εμβολίων στην Κίνα χωρίς προκλήσεις.
Ωστόσο, μένει να δούμε πόσο αποτελεσματική είναι η προπαγάνδα του κεντρικού αντισυμβαλλομένου για εμβόλια που κατασκευάζονται στην Κίνα σε όλο τον κόσμο».
Μια πρόσφατη μελέτη από το βασίλειο του Μπαχρέιν και ερευνητών του Πανεπιστημίου Κολούμπια διαπίστωσε ότι οι λήπτες του εμβολίου Sinopharm είχαν σημαντικά υψηλότερα ποσοστά νοσηλείας, εισαγωγής στη ΜΕΘ και θανάτου σε σύγκριση με άλλα εμβόλια, ειδικά σε άτομα ηλικίας 50 ετών και άνω.
Το ποσοστό θνησιμότητας των θετικών κρουσμάτων μετά τον εμβολιασμό στον πληθυσμό 18 ετών και άνω είναι τρεις φορές για τα εμβόλια Sinopharm (0,46 τοις εκατό) από ό, τι για το Pfizer-BioNTech (0,15 τοις εκατό).
Η εκτύπωση της μελέτης υποβλήθηκε στο Nature Portfolio Journal στις 24 Αυγούστου και βρίσκεται σε διαδικασία αξιολόγησης από ομοτίμους.
«Η Κίνα δεν ήταν διαφανής όσον αφορά τα δεδομένα σχετικά με την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα των εμβολίων της», δήλωσε ο Gostin.
"Από ό, τι γνωρίζουμε, τα εμβόλιά του δεν είναι τόσο αποτελεσματικά όσο τα δυτικά εμβόλια, ειδικά κατά της παραλλαγής Delta".
Η Εθνική Επιτροπή Υγείας της Κίνας ανακοίνωσε την 1η Σεπτεμβρίου ότι από τις 31 Αυγούστου, οι ηπειρωτικές κινεζικές επαρχίες είχαν λάβει συνολικά δύο δισεκατομμύρια δόσεις εμβολίων COVID-19.
Η χώρα δεν έχει ακόμη εγκρίνει το πρώτο ξένο εμβόλιο για τον COVID-19.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης