Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιστορικές πλημμύρες στη Νέα Υόρκη από το πέρασμα της καταιγίδας Ida – Τουλάχιστον 44 νεκροί

Ιστορικές πλημμύρες στη Νέα Υόρκη από το πέρασμα της καταιγίδας Ida – Τουλάχιστον 44 νεκροί
Χείμαρροι οι δρόμοι, παρασύρθηκαν αυτοκίνητα, πλημμύρισε το μετρό, ακυρώθηκαν πτήσεις

Τουλάχιστον 44 νεκρούς και ιστορικών διαστάσεων πλημμύρες άφησε στη Νέα Υόρκη το καταστροφικό πέρασμα της καταιγίδας Ida, η οποία αφού πέρασε από το νότο των ΗΠΑ και τη Λουιζιάνα, πλήττει τις τελευταίες ημέρες το βορειοανατολικό τμήμα της χώρας.
Οι εικόνες είναι πραγματικά εντυπωσιακές.
Δρόμοι έγιναν χείμαρροι, αυτοκίνητα παρασύρθηκαν, δρομολόγια του μετρό διακόπηκαν καθώς πλημμύρισαν αρκετοί σταθμοί ενώ ακυρώθηκαν δεκάδες πτήσεις λόγω των ισχυρών βροχοπτώσεων.
33_1.JPG
5_33.jpg
Σύμφωνα με τις Αρχές, τουλάχιστον 13 νεκροί εντοπίστηκαν στην πόλη της Νέας Υόρκης, με τους περισσότερους εξ αυτών να εκτιμάται πως εγκλωβίστηκαν σε υπόγεια στο Μανχάταν, στο Κουίνς και στο Μπρούκλιν.
Άλλοι 23 θάνατοι αναφέρθηκαν στο Νιου Τζέρσεϊ, με τις αναφορές να κάνουν λόγο για ανθρώπους που βρέθηκαν ξαφνικά εγκλωβισμένοι μέσα στα αυτοκίνητα τους.
Δεκάδες σπίτια θάφτηκαν σε τόνους λάσπης ενώ ανυπολόγιστες είναι οι καταστροφές σε δεκάδες επιχειρήσεις.
Όσον αφορά το μετρό, αυτό άρχισε να επαναλειτουργεί αφού πρώτα καθαρίστηκαν πολλοί σταθμοί που είχαν πλημμυρίσει.
Η αμερικανική Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (NWS) κατέγραψε απόλυτο ρεκόρ βροχόπτωσης στο Σέντραλ Παρκ της Νέας Υόρκης, κάνοντας λόγο για 80 χιλιοστά βροχής μέσα σε μια ώρα.

4_3.jpeg
Κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Η κυβερνήτρια της Νέας Υόρκης Kathy Hochu κήρυξε την περιοχή σε «κατάσταση έκτακτης ανάγκης» μετά τις «μείζονες» πλημμύρες σε όλες τις κομητείες στα όρια της πόλης, που μπορούσαν να πλήξουν ως και 20 εκατομμύρια κατοίκους.

 


Για ιστορικό καιρικό φαινόμενο έκανε λόγο και ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Bill de Blasio, ενώ η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία ανέφερε πως η κήρυξη «κατάστασης έκτακτης ανάγκης» εξαιτίας πλημμυρών δεν έχει προηγούμενο στην πόλη της Νέας Υόρκης.
«Η υπερθέρμανση του κλίματος είναι προ των πυλών και θα επιδεινώνεται ολοένα και περισσότερο αν δεν κάνουμε τίποτα» είπε ο Δημοκρατικός γερουσιαστής της Νέας Υόρκης, Chuck Schumer.
Πέρα από τη Νέα Υόρκη, ανεμοστρόβιλοι και πλημμύρες τεραστίων διαστάσεων έπληξαν επίσης την Πενσιλβάνια και το Μέριλαντ.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Joe Biden αναμένεται να επισκεφθεί σήμερα Παρασκευή 3/9 τη Λουιζιάνα, την πολιτεία του αμερικανικού Νότου που έπληξε ο κυκλώνας Ida την περασμένη την Κυριακή, αφήνοντας πίσω του 9 νεκρούς, καταστρέφοντας πολλά κτίρια και κόβοντας το ρεύμα σε περίπου ένα εκατομμύριο νοικοκυριά.

 

 

 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης