Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αφγανιστάν: Από την Κανταχάρ ο ηγέτης των Ταλιμπάν Akhundzada, συζητά για τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης

Αφγανιστάν: Από την Κανταχάρ ο ηγέτης των Ταλιμπάν Akhundzada, συζητά για τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης
O Akhundzada ανέλαβε την ηγεσία των Ταλιμπάν στις 25 Μαΐου 2016, αφού ο προκάτοχός του, ο Μουλάς Ahtar Mansour σκοτώθηκε σε αεροπορική επιδρομή των ΗΠΑ
Σχετικά Άρθρα
Ο ανώτατος ηγέτης των Ταλιμπάν, Hibatullah Akhundzada, βρίσκεται στο Αφγανιστάν, στην πόλη Κανταχάρ, ανακοίνωσε αργά το απόγευμα της Κυριακής 29 Αυγούστο, ένας εκπρόσωπος του κινήματος, ο Billal Karimi.
"Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι βρίσκεται στην Κανταχάρ.
Θα εμφανιστεί σύντομα δημοσίως", είπε.
Σύμφωνα με το τοπικό τηλεοπτικό κανάλι Ariana News, ο Akhundzada βρίσκεται στην Κανταχάρ εδώ και τέσσερις ημέρες και συναντήθηκε με κορυφαία στελέχη των Ταλιμπάν με τα οποία συζήτησε το μέλλον του Αφγανιστάν και τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης.
Εν μέσω φημών ότι ο Akhundzada ήταν νεκρός, ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν Zabihulah Moujahid είχε διαβεβαιώσει τις προηγούμενες ημέρες ότι ο ηγέτης τους επρόκειτο "σύντομα" να εμφανιστεί δημοσίως.
Μετά την κατάληψη της Καμπούλ, στις 15 Αυγούστου, ορισμένα από τα κορυφαία στελέχη των Ταλιμπάν που βρίσκονταν στο Κατάρ, πήγαν στην Κανταχάρ.
Ο Akhundzada ανέλαβε την ηγεσία του κινήματος στις 25 Μαΐου 2016, αφού ο προκάτοχός του, ο Μουλάς Ahtar Mansour σκοτώθηκε σε αεροπορική επιδρομή των ΗΠΑ.
Κήρυττε σε ένα χωριό κοντά στα σύνορα του Πακιστάν με το Αφγανιστάν επί 15 χρόνια, μέχρι που εξαφανίστηκε, τον Μάιο του 2016.
Οι Ταλιμπάν έχουν δώσει στη δημοσιότητα μόνο μία φωτογραφία του.
Παλαιότερα, ο Akhundzada είχε αναλάβει αρχιδικαστής του δικαστικού συστήματος της εξτρεμιστικής οργάνωσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης