Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αφγανιστάν: Στρατιωτικό χτύπημα των ΗΠΑ κατά του ISIS-K, η έκρηξη στην Καμπούλ - Εξουδετέρωσαν επίδοξο καμικάζι

Αφγανιστάν: Στρατιωτικό χτύπημα των ΗΠΑ κατά του ISIS-K, η έκρηξη στην Καμπούλ - Εξουδετέρωσαν επίδοξο καμικάζι
Αμερικανικό πλήγμα κατά του Ισλαμικού κράτους, η έκρηξη στην Καμπούλ
Σχετικά Άρθρα
Σε στρατιωτικό πλήγμα των ΗΠΑ κατά του ISIS-K, οφείλεται η έκρηξη η οποία συγκλόνισε νωρίτερα σήμερα Κυριακή 29/8, την πρωτεύουσα του Αφγανιστάν Καμπούλ, με το οποίο εξουδετέρωσαν καμικάζι του Ισλαμικού κράτους που σχεδίαζε επίθεση, όπως δήλωσαν στο Reuters δύο αμερικανοί αξιωματούχοι.
Όπως μεταδίδει το BBC, οι αμερικανοί αξιωματούχοι είπαν ότι η επιχείρηση αυτή πραγματοποιήθηκε με drone.
Mιλώντας ανώνυμα στο διεθνές πρακτορείο ειδήσεων, είπαν ότι το πλήγμα είχε ως στόχο ύποπτα μέλη του ISIS-K, του αφγανικού παραρτήματος του Ισλαμικού Κράτους που ανέλαβε την ευθύνη για την πολύνεκρη επίθεση αυτοκτονίας στο αεροδρόμιο της Καμπούλ την Πέμπτη.
"Είμαστε βέβαιοι ότι πλήξαμε τον στόχο.
Οι αρχικές πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν υπήρξαν θύματα μεταξύ αμάχων.
Οι εκρήξεις από το αυτοκίνητό του που ακολούθησαν υποδηλώνουν την παρουσία σημαντικής ποσότητας εκρηκτικών σε αυτό", δήλωσε ο ένας αξιωματούχος του στρατού στον αμερικανικό εταίρο του BBC, το CBS.
Εκπρόσωπος των Ταλιμπάν επιβεβαίωσε ότι το αμερικανικό πλήγμα έπληξε έναν ύποπτο βομβιστή που επέβαινε σε αυτοκίνητο, σύμφωνα με το Associated Press.
Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα για νέα έκρηξη στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν, Καμπούλ, έκανε λόγο αρχικά το Γαλλικό Πρακτορείο ειδήσεων, χωρίς να αναφέρει περισσότερες λεπτομέρειες για τον τόπο ή τις συνθήκες του περιστατικού.
Δύο αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν στο Reuters ότι άκουσαν μια έκρηξη που πρέπει να οφείλεται σε επίθεση με ρουκέτα.
Άνδρας ασφαλείας της προηγούμενης αφγανικής κυβέρνησης δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, «ένας πύραυλος έπληξε ένα σπίτι», σε μια περιοχή στη βόρεια πλευρά του αεροδρομίου.
Σύμφωνα μάλιστα με το πρακτορείο Sputnik, το οποίο επικαλείται μαρτυρίες αυτοπτών στην αφγανική τηλεόραση, έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν από την έκρηξη αυτή, ανάμεσά τους και τέσσερα παιδιάκαι 4 τραυματίστηκαν.
Η αφγανική ειδησειογραφική σελίδα Ariana News μετέδωσε επικαλούμενη αυτόπτες μάρτυρες ότι από τη συγκεκριμένη έκρηξη καταστράφηκαν δύο αυτοκίνητα και τμήμα μιας πολυκατοικίας.
Capture_94.JPG


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης