Τελευταία Νέα
Διεθνή

Biden (ΗΠΑ): Θα αποτίσει φόρο τιμής στους στρατιώτες που σκοτώθηκαν στην επίθεση αυτοκτονίας στην Καμπούλ

Biden (ΗΠΑ): Θα αποτίσει φόρο τιμής στους στρατιώτες που σκοτώθηκαν στην επίθεση αυτοκτονίας στην Καμπούλ
Ο πρόεδρος Biden θα υποδεχτεί τα φέρετρα που μεταφέρουν τα λείψανα των αμερικανών στρατιωτών, οι οποίοι σκοτώθηκαν στην επίθεση αυτοκτονίας στο αεροδρόμιο της Καμπούλ
Σχετικά Άρθρα
Ο Αμερικανός πρόεδρος Joe Biden κατευθύνεται αυτή την ώρα προς την Αεροπορική Βάση Ντόβερ για να αποτίσει φόρο τιμής προς τους Αμερικανούς στρατιώτες, που σκοτώθηκαν στην επίθεση αυτοκτονίας, η οποία σημειώθηκε στη διάρκεια της επιχείρησης απομάκρυνσης πολιτών από το αεροδόμιο της Καμπούλ την περασμένη εβδομάδα.
Από την επίθεση ενός καμικάζι του Ισλαμικού Κράτους έξω από το αεροδρόμιο της Καμπούλ την Πέμπτη σκοτώθηκαν πολλές δεκάδες Αφγανοί και 13 αμερικανοί στρατιώτες.
Ο Biden αναμένεται να υποδεχτεί τα φέρετρα με τα λείψανα των αμερικανικών στρατιωτών, τα οποία θα επιστραφούν με αεροπλάνο στην πατρίδα τους, τις ΗΠΑ.
Παρούσες αναμένεται να είναι και οι οικογένειες των θυμάτων.

H πιο αιματηρή επίθεση για τις δυνάμεις των ΗΠΑ στο Αφγανιστάν

Η επίθεση της Πέμπτης, την ευθύνη για την οποία ανέλαβε το ISIS-K, το αφγανικό παράρτημα του Ισλαμικού Κράτους, ήταν η πιο αιματηρή για τις αμερικανικές δυνάμεις που υπηρετούν στο Αφγανιστάν την τελευταία δεκαετία.
Η επίθεση σημειώθηκε στην πύλη του αεροδρομίου όπου χιλιάδες άνθρωποι είχαν συγκεντρωθεί στην προσπάθειά τους να φύγουν από τη χώρα.
Η κατάσταση που επικρατεί στο Αφγανιστάν μετά την κατάληψη της εξουσίας από τους Ταλιμπάν στις 15 Αυγούστου αποτελεί την μεγαλύτερη πρόκληση για την εξωτερική πολιτική του αμερικανού προέδρου από τότε που ανέλαβε την εξουσία.
Ο Biden έχει δεσμευτεί ότι θα τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι.
Χθες ο αμερικανικός στρατός ανακοίνωσε ότι σκότωσε δύο ενόπλους του ISIS-K με επίθεση drone στο Αφγανιστάν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης