Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αφγανιστάν: Κινητικότητα ομάδας βετεράνων Αφγανών αρχηγών για συνομιλίες με τους Taliban

Αφγανιστάν: Κινητικότητα ομάδας βετεράνων Αφγανών αρχηγών για συνομιλίες με τους Taliban
Στόχος θα είναι η οργάνωση ενός μετώπου διεξαγωγής διαπραγματεύσεων με την επόμενη κυβέρνηση

Σε συνομιλίες με τους Taliban και να υπάρξει συνάντηση μέσα στις επόμενες εβδομάδες για το σχηματισμό ενός μετώπου διαπραγματεύσεων, αποσκοπεί μια ομάδα βετεράνων Αφγανών αρχηγών, συμπεριλαμβανομένων και δύο προσώπων με περιφερειακή επιρροή, οι οποίοι πλέον οργανώνονται.
Στόχος θα είναι η οργάνωση ενός μετώπου διεξαγωγής διαπραγματεύσεων με την επόμενη κυβέρνηση της χώρας, όπως δήλωσε ένα μέλος της ομάδας.
Στη ομάδα, όπως δήλωσε ο Khalid Noor, γιος του Atta Mohammad Noor, που ήταν ο άλλοτε ισχυρός κυβερνήτης της διοικητικής περιφέρειας Μπαλχ στα βόρεια του Αφγανιστάν, συμμετέχει και ο βετεράνος ηγέτης Abdul Rashid Dostum με καταγωγή από το Ουζμπεκιστάν, όπως και άλλοι που είναι αντίθετοι στην κατάληψη της χώρας από τους Taliban.
«Προτιμούμε να διαπραγματευτούμε συλλογικά, επειδή το πρόβλημα του Αφγανιστάν δεν μπορεί να επιλυθεί από έναν από εμάς» δήλωσε στο Reuters ο 27χρονος Khalid Noor, σε μία συνέντευξη που έγινε σε μία άγνωστη τοποθεσία.
«Έτσι, είναι σημαντικό, για το σύνολο της πολιτικής κοινότητας της χώρας να έχει συμμετοχή, με έμφαση στους παραδοσιακούς ηγέτες, αυτούς με την επιρροή και με τη δημόσια υποστήριξη», πρόσθεσε.
Σημειώνεται ότι ο Atta Mohammad Noor και ο Abdul Rashid Dostum, που είναι βετεράνοι της εμπόλεμης διαμάχης στο Αφγανιστάν εδώ και σαράντα χρόνια, διέφυγαν από τη χώρα όταν η πόλη Μαζάρ-ι Σαρίφ που βρίσκεται στα βόρεια του Αφγανιστάν, έπεσε στα χέρια των Taliban χωρίς να πολεμήσουν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης