Τελευταία Νέα
Διεθνή

Καθηγητής Φαρμακολογίας για τη «βόμβα» Bourla: Απίθανο να δημιουργηθεί ανθεκτική στα εμβόλια μετάλλαξη

Καθηγητής Φαρμακολογίας για τη «βόμβα» Bourla: Απίθανο να δημιουργηθεί ανθεκτική στα εμβόλια μετάλλαξη
Ο καθηγητής Μανωλόπουλος σχολιάζοντας την άποψη Μπουρλά για το εμβόλιο ανέφερε πως η πιθανότητα είναι πολύ μικρή, ωστόσο κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει ένα τέτοιο ενδεχόμενο

Μικρή χαρακτηρίζει την πιθανότητα να δημιουργηθεί μια νέα μετάλλαξη κορωνοϊού – η οποία θα είναι ανθεκτική στα εμβόλια – ο καθηγητής Φαρμακολογίας, Ευάγγελος Μανωλόπουλος, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ. Την άποψη ότι ενδέχεται να δημιουργηθεί ένα στέλεχος που θα είναι ανθεκτικό στα εμβόλια διατύπωσε σε συνέντευξή του στο Fox News ο CEO της Pfizer Άλμπερτ Μπουρλά.
Ωστόσο, ο καθηγητής Μανωλόπουλος σχολιάζοντας την άποψη Μπουρλά για το εμβόλιο ανέφερε πως η πιθανότητα είναι πολύ μικρή, ωστόσο κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει ένα τέτοιο ενδεχόμενο, καθώς οι μεταλλάξεις αποτελούν μια φυσική διαδικασία του ιού «που δεν την ελέγχουμε ούτε μπορούμε να την προβλέψουμε».
«Όσο υπάρχει ο ιός μέσα σε οργανισμούς, συνεχώς αναπαράγεται σε δισεκατομμύρια αντίγραφα και κάθε φορά που αναπαράγεται ένα στέλεχος ιού μπορεί να γίνει κάποια μετάλλαξη. Γίνονται πολλές μεταλλάξεις συνεχώς. Οι περισσότερες δεν έχουν καμία σημασία, αλλά μπορεί να προκύψει κάποια μετάλλαξη που να του δώσει κάποια ευνοϊκά χαρακτηριστικά, όπως αυτό που έχουμε στην περίπτωση της μετάλλαξης Delta», τόνισε.
Τέλος, σημείωσε ότι ο Άλμπερτ Μπουρλά μίλησε για μια τέτοια πιθανότητα θέλοντας να υποστηρίξει τη δυνατότητα που έχουν τα mRNA εμβόλια να τροποποιηθούν άμεσα, ώστε να καλύπτουν τις μεταλλάξεις. «Και αυτό είναι μια δυνατότητα που μας δίνει το mRNA εμβόλια και ήταν πολύ πιο δύσκολο με τις προηγούμενες τεχνολογίες», σημείωσε.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης