Τελευταία Νέα
Διεθνή

Για να δικαιολογήσουν το φιάσκο και τις επόμενες δόσεις η Pfizer προβλέπει: Θα υπάρξει μετάλλαξη, ανθεκτική στα εμβόλια

Για να δικαιολογήσουν το φιάσκο και τις επόμενες δόσεις η Pfizer προβλέπει: Θα υπάρξει μετάλλαξη, ανθεκτική στα εμβόλια
Να θυμίσουμε ότι οι επιστήμονες, είχαν αναφέρει εμβολιαστείτε για να αποσυρθούν τα μέτρα και να επανέλθει η κανονικότητα και τελικά, καταλήξαμε σε 3η δόση εμβολίων γιατί ξεθώριασε η αποτελεσματικότητα τους και προφανώς αυτή η κατάσταση θα καταστεί αέναη.
Σχετικά Άρθρα

Για να δικαιολογήσουν το μελλοντικό φιάσκο και τις επόμενες δόσεις που έρχονται… ήδη προετοιμάζουν το έδαφος προειδοποιώντας ότι θα υπάρξουν νέες μεταλλάξεις που πιθανότητα θα είναι ανθεκτικές στα εμβόλια.
Να θυμίσουμε ότι οι επιστήμονες, είχαν αναφέρει εμβολιαστείτε για να αποσυρθούν τα μέτρα και να επανέλθει η κανονικότητα και τελικά, καταλήξαμε σε 3η δόση εμβολίων γιατί ξεθώριασε η αποτελεσματικότητα τους και προφανώς αυτή η κατάσταση θα καταστεί αέναη.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer, Albert Bourla, δήλωσε στις 24 Αυγούστου 2021 ότι, κάποια στιγμή στο μέλλον, είναι πιθανό να εμφανιστεί ένα στέλεχος του COVID-19 που θα είναι ανθεκτικό στα εμβόλια.
«Κάθε φορά που εμφανίζεται η παραλλαγή στον κόσμο, οι επιστήμονες μας την αναλύουν», δήλωσε ο Bourla στο Fox News.
«Ερευνούν για να διαπιστώσουν εάν αυτή η παραλλαγή μπορεί να ξεφύγει από την προστασία του εμβολίου μας. Δεν έχουμε εντοπίσει καμία ακόμη, αλλά πιστεύουμε ότι είναι πιθανό μια μέρα να εμφανιστεί».
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Bourla κάνει μια τέτοια δυσοίωνη πρόβλεψη.
Ανέλυσε το ζήτημα στο Fortune τον Φεβρουάριο 2021, περίπου την εποχή που η προσοχή στρεφόταν όλο και περισσότερο στις νέες μεταλλάξεις του covid 19.
Απαντώντας σε ερώτηση στο Fortune σχετικά με την αποτελεσματικότητα του εμβολίου Pfizer έναντι των νέων παραλλαγών, ο Bourla είπε ότι ήταν «αρκετά σίγουρος» ότι θα μπορούσε να εξουδετερώσει τις νέες μεταλλάξεις και ανέφερε ενθαρρυντικά εργαστηριακά αποτελέσματα.
Ταυτόχρονα, είπε ότι «το θεμελιώδες ερώτημα» είναι πόσο πιθανό είναι ότι τελικά θα προκύψει ένα στέλεχος ανθεκτικό στα εμβόλια του κορωνοϊού.

«Θεωρητικά, είναι ένα πολύ πιθανό σενάριο.
Εάν προστατεύετε ένα πολύ μεγάλο μέρος του πληθυσμού και αν προκύψει ένα στέλεχος που μπορεί να χρησιμοποιήσει αυτήν την ομάδα πληθυσμού για να αναπαραχθεί ενώ τα σημερινά στελέχη δεν μπορούν, προφανώς θα δημιουργηθεί πρόβλημα.
Δεν είναι λοιπόν σίγουρο, αλλά τώρα, πιστεύω, ότι είναι ένα πιθανό σενάριο».

Ο Bourla είπε στο Fortune ότι η τεχνολογία mRNA που χρησιμοποιείται στο εμβόλιο Pfizer-BioNTech επιτρέπει την ταχεία ανάπτυξη μιας νέας έκδοσης ικανής να δημιουργήσει μια διαφορετική ανοσογονικότητα που θα μπορούσε να καλύψει νέες μεταλλάξεις.

Πως αναπτύσσεται ένα εμβόλιο σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα;

Προέβλεψε ότι ένα τέτοιο εμβόλιο θα μπορούσε να αναπτυχθεί σε περίπου δύο μήνες, αλλά σημείωσε ότι αυτό θα εξαρτηθεί από πολλούς παράγοντες, συμπεριλαμβανομένου του κανονιστικού πλαισίου.
Στη συνέντευξή του στο Fox News, επεκτάθηκε σε αυτό, λέγοντας ότι η Pfizer έχει εφαρμόσει μια διαδικασία που επιτρέπει στην εταιρεία να αναπτύξει ένα εμβόλιο για συγκεκριμένες παραλλαγές εντός 95 ημερών από τον εντοπισμό μιας νέας μετάλλαξης.

Στο 66% η αποτεκλεσματικότητα των εμβολίων έναντι της παράλλαξης Delta

Οι παρατηρήσεις του έγιναν από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) ανέφεραν νέα δεδομένα που ρίχνουν περισσότερο φως στην αποτελεσματικότητα του εμβολίου κατά της παραλλαγής Delta.
Με βάση μια μελέτη 4.217 πλήρως εμβολιασμένων συμμετεχόντων – το 65% είχε εμβολιαστεί με το εμβόλιο της Pfizer, το 33% με το εμβόλιο της Moderna και το 2% με το εμβόλιο της Johnson & Johnson τα CDC διαπίστωσαν χαμηλότερη αποτελεσματικότητα 66% κατά τη διάρκεια της έξαρσης της Delta σε σύγκριση με την αρχική φάση που ήταν 91%.
Να σημειωθεί ότι η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) στις 23 Αυγούστου 2021 χορήγησε πλήρη κανονιστική έγκριση για το εμβόλιο COVID-19 της Pfizer για άτομα 16 ετών και άνω, έναντι έκτακτης ανάγκης που διέθετε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης