Τελευταία Νέα
Διεθνή

Airbnb: Σχεδιάζει την προσωρινή στέγαση 20.000 προσφύγων από το Αφγανιστάν

Airbnb: Σχεδιάζει την προσωρινή στέγαση 20.000 προσφύγων από το Αφγανιστάν
Τη δωρεάν παροχή προσωρινής στέγασης σε 20.000 πρόσφυγες από το Αφγανιστάν σε όλο τον κόσμο σχεδιάζει η Airbnb
Σχετικά Άρθρα
Τη δωρεάν παροχή προσωρινής στέγασης σε 20.000 πρόσφυγες από το Αφγανιστάν σε όλο τον κόσμο σχεδιάζει η Airbnb, όπως δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της πλατφόρμας βραχυχρόνιας μίσθωσης καταλυμάτων, Brian Chesky.
Οι πρόσφυγες θα φιλοξενηθούν σε ακίνητα που είναι εγγεγραμμένα στην πλατφόρμα της Airbnb και η διαμονή θα χρηματοδοτηθεί πό την Airbnb, όπως ανέφερε ο CEO στο Twitter, χωρίς να διευκρινίσει το ποσό το οποίο σχεδιάζει να δαπανήσει η εταιρεία ή το χρονικό διάστημα για το οποίο θα φιλοξενηθούν οι πρόσφυγες. Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν τη Δευτέρα ότι έχουν απομακρύνει περίπου 48.000 ανθρώπους από το Αφγανιστάν τις τελευταίες ημέρες, ενώ χιλιάδες εξακολουθούν να προσπαθούν να διαφύγουν, φοβούμενοι αντίποινα από τους Ταλιμπάν μαχητές που βρίσκονται τώρα στην εξουσία, όπως μεταδίδει το CNBC.
Το κύριο σημείο εξόδου είναι το αεροδρόμιο της Καμπούλ, όπου τεράστια πλήθη έχουν συγκεντρωθεί υπό τον καύσωνα.
Οι Ταλιμπάν έχουν ορίσει προθεσμία αεροπορικής μεταφοράς έως τις 31 Αυγούστου και υπάρχουν ανησυχίες ότι πολλοί που θέλουν να φύγουν από τη χώρα δεν θα μπορέσουν.
«Ο εκτοπισμός και η επανεγκατάσταση Αφγανών προσφύγων στις ΗΠΑ και αλλού είναι μία από τις μεγαλύτερες ανθρωπιστικές κρίσεις της εποχής μας», δήλωσε ο CEO της Airbnb.
«Αισθανόμαστε ευθύνη να προχωρήσουμε».
Και πρόσθεσε: «Ελπίζω ότι αυτό εμπνέει και άλλους ηγέτες επιχειρήσεων να κάνουν το ίδιο.
Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης