Τελευταία Νέα
Διεθνή

Έκκληση New York Times, Washington Post και Wall Street Journal για τους απεσταλμένους δημοσιογράφους στο Αφγανιστάν - Ζητούν παρέμβαση Biden

Έκκληση New York Times, Washington Post και Wall Street Journal για τους απεσταλμένους δημοσιογράφους στο Αφγανιστάν - Ζητούν παρέμβαση Biden
Υπάρχουν 204 δημοσιογράφοι, βοηθητικό προσωπικό και μέλη οικογενειών από τις τρεις εφημερίδες που βρίσκονται στην Καμπούλ
Οι εκδότες τριών μεγάλων αμερικανικών εφημερίδων ζήτησαν από τον πρόεδρο των ΗΠΑ Joe Biden να βοηθήσει τους δημοσιογράφους τους να απομακρυνθούν από το Αφγανιστάν.
Τα αιτήματα των New York Times, Washington Post και Wall Street Journal ζήτησαν από τον Λευκό Οίκο να μεταφέρει με ασφάλεια περισσότερους από 200 δημοσιογράφους και συγγενικά άτομα που συνδέονται με τα έντυπα που «κινδυνεύουν» στο αεροδρόμιο της Καμπούλ.
Ο εκδότης Post, Fred Ryan, ζήτησε από τον σύμβουλο εθνικής ασφάλειας Jake Sullivan να μεταφέρει τους Αμερικανούς δημοσιογράφους από την πολιτική πλευρά του Διεθνούς Αεροδρομίου Χαμίντ Καρζάι "στη στρατιωτική πλευρά όπου μπορούν να είναι ασφαλείς καθώς περιμένουν πτήσεις εκκένωσης".
«Αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε κίνδυνο και χρειάζονται την αμερικανική κυβέρνηση για να τους οδηγήσει με ασφάλεια», έγραψε ο Ryan στο email, για λογαριασμό των τριών εφημερίδων.

Περίπου 200 Αμερικανοί στην Καμπούλ

Ο Ryan έγραψε ότι υπάρχουν 204 δημοσιογράφοι, βοηθητικό προσωπικό και μέλη οικογενειών από τις τρεις εφημερίδες που βρίσκονται στην πολιτική πλευρά του αεροδρομίου.
Επίσης οι τρεις εκδότες έστειλαν στον Biden μια κοινή επιστολή, προτρέποντάς τον να βοηθήσει τους Αφγανούς συναδέλφους που σχετίζονται με τα έντυπα να φύγουν από τη χώρα.
"Τα τελευταία είκοσι χρόνια, γενναίοι Αφγανοί συνάδελφοι εργάστηκαν ακούραστα για να βοηθήσουν τους New York Times, The Washington Post και The Wall Street Journal να έχουν ειδήσεις και πληροφορίες από την περιοχή", αναφέρεται στην επιστολή.
«Τώρα, αυτοί οι συνάδελφοι και οι οικογένειές τους είναι εγκλωβισμένοι στην Καμπούλ και η ζωή τους βρίσκεται σε κίνδυνο».
«Ως εργοδότες, αναζητούμε υποστήριξη για τους συναδέλφους μας και ως δημοσιογράφοι ζητάμε ένα σαφές μήνυμα ότι η κυβέρνηση θα στηρίξει την ελευθερία του Τύπου», έγραψαν οι εκδότες.
Επίσης, οι εκδότες ζήτησαν από τον Biden να δώσει στους Αφγανούς συναδέλφους «εύκολη και προστατευμένη πρόσβαση στο αεροδρόμιο που ελέγχεται από τις ΗΠΑ».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης