Διεθνή

Εκρήξεις συγκλόνισαν την Καμπούλ – Χάος και αβεβαιότητα στο Αφγανιστάν

Εκρήξεις συγκλόνισαν την Καμπούλ – Χάος και αβεβαιότητα στο Αφγανιστάν
Αυτόπτες μάρτυρες στην πόλη είπαν ότι η ατμόσφαιρα είναι γενικά ήσυχη αλλά τα σημεία ελέγχου της αστυνομίας έχουν εγκαταλειφτεί
Σχετικά Άρθρα

Αρκετές εκρήξεις ακούστηκαν στην αφγανική πρωτεύουσα Καμπούλ, μετέδωσαν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, εν μέσω της συνεχιζόμενης αβεβαιότητας μετά την είσοδο των μαχητών Ταλιμπάν στην πόλη και την απότομη έξοδο του προέδρου Asraf Ghani.
Το δίκτυο 1TV News μετέδωσε ότι αρκετές εκρήξεις ακούστηκαν στην πρωτεύουσα, ενώ ένας κάτοικος της κεντρικής συνοικίας Μακροριάν είπε ότι ακούστηκαν δύο εκρήξεις, όχι πολύ μεγάλες.
Αυτόπτες μάρτυρες στην πόλη είπαν ότι η ατμόσφαιρα είναι γενικά ήσυχη αλλά τα σημεία ελέγχου της αστυνομίας έχουν εγκαταλειφτεί καθώς οι κυβερνητικές δυνάμεις ασφαλείας έχουν διαλυθεί σε μεγάλο βαθμό.

Ghani: Γιατί εγκατέλειψα τη χώρα

Τους λόγους για τους οποίους εγκατάλειψε τη χώρα, έκανε γνωστούς το βράδυ της Κυριακής (15/8/2021) ο πρόεδρος του Αφγανιστάν, Asraf Ghani.
Όπως σημείωσε ο ίδιος μέσω Facebook, εγκατάλειψε το Αφγανιστάν προκειμένου να αποφευχθεί η αιματοχυσία, καθώς οι Ταλιμπάν εισήλθαν στο προεδρικό μέγαρο στην Καμπούλ.
Ο Ghani έφυγε για να αποφύγει τις συγκρούσεις με τους Ταλιμπάν που θα έθεταν σε κίνδυνο εκατομμύρια κατοίκους της Καμπούλ, ανέφερε στην ανάρτησή του, στο πρώτο του σχόλιο μετά τη φυγή από τη χώρα.
Δεν αποκάλυψε λεπτομέρειες για τη χώρα στην οποία είναι τώρα αλλά εικάζεται, πως είναι το Τατζικιστάν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης