Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ακτή Ελεφαντοστού: Εντοπίστηκε κρούσμα του Ebola μετά από σχεδόν 30 χρόνια

Ακτή Ελεφαντοστού: Εντοπίστηκε κρούσμα του Ebola μετά από σχεδόν 30 χρόνια
Πρόκειται για το πρώτο κρούσμα που εντοπίζεται στην Ακτή Ελεφαντοστού από το 1994

Στην Ακτή Ελεφαντοστού διαγνώστηκε κρούσμα του ιού Ebola, το πρώτο μετά από σχεδόν τριάντα χρόνια στη χώρα.
Οι υγειονομικές αρχές της Ακτής Ελεφαντοστού στις 14/8 από το Ινστιτούτο Παστέρ για κρούσμα της νόσου που προκαλεί ο ιός Ebola μετά την εξέταση δειγμάτων που είχαν ληφθεί στις 13/8 από νεαρή ηλικίας 18 ετών με υπηκοότητα Γουινέας, η οποία νοσηλεύεται σε απομόνωση.

Ο ΠΟΥ

Τον εντοπισμό του κρούσματος του Ebola επιβεβαίωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, σημειώνοντας πως πρόκειται για το πρώτο που εντοπίζεται στην Ακτή Ελεφαντοστού από το 1994.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΠΟΥ, η νεαρή που νοσηλεύεται ταξίδεψε οδικώς από τη Γουινέα στην Ακτή Ελεφαντοστού τη 12η Αυγούστου.
«Η ασθενής εισήχθη σε νοσοκομείο με πυρετό και υποβάλλεται σε θεραπεία επί του παρόντος», ανέφερε ο οργανισμός, μέρος του συστήματος του ΟΗΕ.
Σύμφωνα με τον ΠΟΥ, το κρούσμα που εντοπίστηκε στην Ακτή Ελεφαντοστού δεν υπάρχει καμία ένδειξη πως συνδέεται με το ξέσπασμα στη Γουινέα.
Ωστόσο, η ιχνηλάτηση των επαφών της νεαρής και η έρευνα για το γονιδίωμα αναμένεται να ξεκαθαρίσει τα πράγματα.
Σημειώνεται ότι τη 19η Ιουνίου ανακοινώθηκε το τέλος ξεσπάσματος του Ebola στη Γουινέα, που διήρκεσε τέσσερις μήνες.
Επίσης, την εβδομάδα που περασε ανακοινώθηκε πως εντοπίστηκε το πρώτο κρούσμα του ιού Marburg στη Δυτική Αφρική, επίσης στη Γουινέα. Πρόκειται για ιό εξαιρετικά μολυσματικό που προκαλεί αιμορραγικό πυρετό όπως και ο Ebola.

Συμπτώματα

Η μετάδοση των δύο εξαιρετικά θανατηφόρων ιών αυτών γίνεται διά της επαφής με σωματικά υγρά ή ιστούς των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί. Τα συμπτώματα αυτών των δύο νόσων είναι παρόμοια, αφού ο ή η ασθενής έχει κεφαλαλγίες, πυρετό, κάνει εμετό με αίμα, έχει μυικούς πόνους και αιμορραγία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης