Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συναγερμός από το CDC - Νέα σπάνια τροπική νόσος σκοτώνει δύο άτομα στις ΗΠΑ

Συναγερμός από το CDC - Νέα σπάνια τροπική νόσος σκοτώνει δύο άτομα στις ΗΠΑ

Μια βακτηριακή λοίμωξη που ονομάζεται Μελιοείδωση, που συνήθως βρίσκεται σε τροπικές περιοχές, έχει σκοτώσει δύο ανθρώπους μέχρι στιγμής στις ΗΠΑ, σύμφωνα με το Κέντρο Ελέγχου Νοσημάτων (Centers for Disease Control).
Ναι, ενώ ο υπόλοιπος κόσμος έχει επικεντρωθεί στην υστερία της παραλλαγής Delta, νέα περιστατικά της σπάνιας τροπικής νόσου έχουν εισέλθει στην πίσω πόρτα, σύμφωνα με το CDC.
Η Μελιοείδωση, μερικές φορές ονομάζεται ασθένεια Whitmore, βρίσκεται συνήθως στη Νοτιοανατολική Ασία και τη Βόρεια Αυστραλία.
Τα βακτήρια μπορούν να βρεθούν «σε μολυσμένα νερά και εδάφη και να εξαπλωθούν τόσο σε ζώα όσο και σε ανθρώπους μέσω επαφής με τη μολυσμένη πηγή», αναφέρει η έκθεση. Συνηθέστερα εξαπλώνεται μέσω εκδορών του δέρματος και κατάποσης.
Το CDC επιβεβαίωσε τέσσερα κρούσματα στις ΗΠΑ, με δύο από αυτά να είναι θανατηφόρα.
Ένα κρούσμα ήταν στο Κάνσας, ένα άλλο στη Γεωργία, ένα τρίτο ήταν το Τέξας.
Ως αποτέλεσμα, ελήφθησαν 100 δείγματα εδάφους και νερού για δοκιμή για τον ιό και κανένα δεν βρέθηκε θετικό.
Δεν δόθηκαν στη δημοσιότητα περισσότερες πληροφορίες για τις περιπτώσεις.
Το CDC έχουν αποδώσει τον ιό σε «ένα εισαγόμενο προϊόν ή ένα συστατικό που βρίσκεται μέσα σε μια εισαγωγή, όπως τρόφιμα, ποτά, προϊόντα καθαρισμού ή φάρμακα».
melo.png
Σε ανακοίνωσή του το CDC σχετικά με τα περιστατικά Melioidosis ανέφερε: «Το CDC ζητά από τους γιατρούς να παρακολουθούν τυχόν οξεία βακτηριακή λοίμωξη που δεν ανταποκρίνεται στα φυσιολογικά αντιβιοτικά και να εξετάζουν τη μελιοείδωση - ανεξάρτητα από το αν ο ασθενής ταξίδεψε εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών.
Το CDC προτρέπει επίσης τους γιατρούς να μην αποφασίζουν η μελιοείδωση ως πιθανή διάγνωση σε παιδιά και σε εκείνα που ήταν προηγουμένως υγιή και χωρίς γνωστούς παράγοντες κινδύνου για μελιοειδία».
«Παρόλο που οι υγιείς άνθρωποι μπορεί να πάθουν μελιοείδωση, οι υποκείμενες ιατρικές καταστάσεις μπορεί να αυξήσουν τον κίνδυνο ασθένειας», συνέχισε.
«Οι κύριοι παράγοντες κινδύνου είναι ο διαβήτης, η νόσος του ήπατος ή των νεφρών, η χρόνια πνευμονική νόσος, ο καρκίνος ή άλλη πάθηση που εξασθενεί το ανοσοποιητικό σύστημα. Τα περισσότερα παιδιά που πάσχουν από μελιοείδωση δεν έχουν παράγοντες κινδύνου.
Άτομα που εμφανίζουν βήχα, πόνο στο στήθος, υψηλό πυρετό, πονοκέφαλο ή ανεξήγητη απώλεια βάρους θα πρέπει να επισκεφθεί το γιατρό τους ».

www.bankinngews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης