Τελευταία Νέα
Διεθνή

Fauci (HΠΑ): Βαίνει μειούμενη η ανοσία από τα εμβόλια – Θα χρειαστούμε όλοι τρίτη ενισχυτική δόση

Fauci (HΠΑ): Βαίνει μειούμενη η ανοσία από τα εμβόλια – Θα χρειαστούμε όλοι τρίτη ενισχυτική δόση

«Έχουμε ήδη αρχίσει να διακρίνουμε κάποια πρώτα σημάδια απομείωσης της αποτελεσματικότητας και της διάρκειας ανοσοποίησης των εμβολίων», σημείωσε ο Antony Fauci, επικεφαλής επιδημιολόγος του Λευκού Οίκου

Σχετικά Άρθρα

Κατά πάσα πιθανότητα όλοι οι άνθρωποι θα χρειαστεί να λάβουν μια τρίτη, ενισχυτική δόση εμβολίου κατά της νόσου Covid-19, δήλωσε ο επικεφαλής της κυβέρνησης των ΗΠΑ για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, Antony Fauci, σύμφωνα με δημοσίευμα του CNBC την Πέμπτη 12 Αυγούστου 2021.
Μιλώντας στο CBS, ο Αμερικανός επιστήμονας σημείωσε πως «έχουμε ήδη αρχίσει να βλέπουμε κάποια πρώτα σημάδια μείωσης της αποτελεσματικότητας και της διάρκειας ανοποίησης των των εμβολίων».

Ευπαθείς ομάδες

Ο ίδιος συμπλήρωσε πως η χορήγηση της ενισχυτικής δόσης δεν είναι σίγουρο ότι θα αρχίσει το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα σε μαζικούς τουλάχιστον ρυθμούς.
«Προτεραιότητα για την τρίτη δόση πρέπει να δίνεται στους πολίτες που έχουν εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα, όπως στους καρκινοπαθείς και οι ανοσοκατεσταλμένοι και στους ασθενείς με μεταμόσχευση οργάνων» πρόσθεσε ο Fauci.
Ακόμα, είπε ότι για εμβολιασμένες ομάδες, όπως οι ηλικιωμένοι, συλλέγονταν δεδομένα για να προσδιοριστεί εάν ή πότε η προστασία τους από τις δόσεις αρχίζει να φθίνει και βρίσκεται κάτω από ένα «κρίσιμο επίπεδο».

Έγκριση από FDA

Την ημέρα η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) αναμένεται να εγκρίνει την τρίτη δόση εμβολίου σε άτομα με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα, μια αναμενόμενη απόφαση για την προστασία των ευάλωτων ομάδων από την εξαιρετικά μεταδοτική παραλλαγή Delta οι οποίες παρουσιάζουν μεγαλύτερα ποσοστά βαριάς νόσησης  (καθώς ενώ είναι το 1,4% του γενικου πληθυσμου΄εκπροσωπούν το 44% των βαρέων περιστατικών που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία).
Σύμφωνα με μελέτες η χορήγηση τρίτης, ενισχύτικής δόσης ενδέχεται (χωρίς ακόμα να μπορεί κάποιος να αποφανθεί με βεβαιότητα...) να βοηθήσει τους ασθενείς των οποίων το ανοσοποιητικό σύστημα δεν ανταποκρίνεται τόσο καλά στην πρώτη ή στη δεύτερη δόση.

Όπως η γρίπη

Οι φαρμακοβιομηχανίες, συμπεριλαμβανομένων των Pfizer και Moderna, έχουν επανειλημμένα υποστηρίξει ότι όλοι θα χρειαστούν ενισχυτική δόση και πιθανώς επιπλέον δόσεις κάθε χρόνο, όπως και στην περίπτωση της εποχική γρίπη.
Η Pfizer δήλωσε ότι σχεδιάζει να ζητήσει από τον FDA να εγκρίνει ενισχυτικές καθώς καταγράφει σημάδια εξασθένησης της ανοσίας μετά τις δύο πρώτες δόσεις

Τα στοιχεία από το Ισραήλ

Επίσης επικαλέστηκε στοιχεία από το Ισραήλ, όπου συμφωνα με αναφορές αξιωματούχων στον τομέα της δημόσιας υγείας, το εμβόλιο της εταιρείας είναι τώρα μόνο 39% αποτελεσματικό.
Το εμβόλιο εντούτοις εξακολουθεί να είναι εξαιρετικά αποτελεσματικό ενάντια σε αυξημένη νοσηρότητα, νοσηλείες σε ΜΕΘ και θανάτους, σύμφωνα με τους ισραηλινούς αξιωματούχους υγείας.
Τα CDC δεν συνιστούν επί του παρόντος ενισχυτικές δόσεις των εμβολίων σε κατά τα άλλα υγιή άτομα.
Αλλά ο Fauci, δήλωσε με νόημα: Κανένα εμβόλιο, τουλάχιστον όχι σε αυτήν την κατηγορία (σ,σ mRNA), δεν θα προσφέρει απεριόριστη προστασία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης