Τελευταία Νέα
Διεθνή

Θα μπορούσε αυτό το φάρμακο κατά του κορωνοϊού να αναστρέψει τους όρους του παιχνιδιού; Έρευνα μαρτυρά πως «ναι»

Θα μπορούσε αυτό το φάρμακο κατά του κορωνοϊού να αναστρέψει τους όρους του παιχνιδιού; Έρευνα μαρτυρά πως «ναι»
Το Molnupiravir είναι μια προσπάθεια αλλαγής της πορείας της θεραπείας
Σχετικά Άρθρα

Υπό διερεύνηση βρίσκεται ένα αμερικανικό φάρμακο το οποίο έχει ριχτεί στη μάχη για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού.
Περίπου το 50% των ασθενών που χρειάστηκε έχει δρομολογηθεί για να ολοκληρώσουν μια δοκιμή της Φάσης ΙΙΙ στο Ισραήλ "μπορεί να αλλάξει το παιχνίδι" στη μάχη κατά του COVID-19, λέει ο καθηγητής Yosef Caraco του Ιατρικού Κέντρου του Πανεπιστημίου Hadassah.
Ο Caraco δήλωσε στην The Jerusalem Post ότι η ομάδα του ολοκλήρωσε πρόσφατα το μέρος μιας επιτυχούς δοκιμής Φάσης ΙΙ για το διαθέσιμο αντιικό φάρμακο Molnupiravir, που αναπτύχθηκε από τη Merck Pharmaceuticals, ένα φάρμακο που προορίζεται να επιβραδύνει την εξέλιξη του κορωνοϊού ώστε να μην μετατραπεί από ήπια σε σοβαρή ασθένεια.
Ο καθηγητής παρουσίασε τα δεδομένα από τη μελέτη στο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Κλινικής Μικροβιολογίας & Λοιμωδών Νοσημάτων τον Ιούλιο. Η μελέτη διεξήχθη σε 80 ιατρικά κέντρα σε όλο τον κόσμο, στα οποία συμμετείχαν περίπου 300 ασθενείς με κορωνοϊό και βρίσκονταν σε ήπια ή μέτρια κατάσταση. Άλλοι έλαβαν Molnupiravir και άλλοι ένα φάρμακο placebo.
"Το γενικό συμπέρασμα από αυτό το στάδιο είναι ότι, πρώτα απ 'όλα, το φάρμακο είναι ασφαλές", δήλωσε ο Caraco. «Δεν παρατηρήσαμε τίποτα ασυνήθιστο. Είδαμε επίσης ότι όσοι έλαβαν θεραπεία με το φάρμακο ήταν λιγότερο πιθανό να χρειαστούν νοσηλεία σε σύγκριση με εκείνους που έλαβαν φάρμακο placebo».
Ως εκ τούτου, είπε:
«Μπορούμε να πούμε με επιφυλακτικότητα ότι το φάρμακο έχει τη δυνατότητα να αποτρέψει την εισαγωγή στο νοσοκομείο εάν χορηγηθεί σε ασθενείς με ήπια ή μέτρια συμπτώματα, ειδικά αν χορηγηθεί νωρίς στην πορεία της νόσου»

Οι κλινικές δοκιμές

Η δοκιμή Φάσης ΙΙ διήρκησε από τα τέλη του φθινοπώρου του 2020 έως τον Απρίλιο του 2021. Η δοκιμή της Φάσης ΙΙΙ που ξεκίνησε τον Ιούνιο αναμένεται να διαρκέσει άλλους τόσους μήνες, είπε ο Caraco.
Πρόσθεσε ότι το φάρμακο είναι δραστικό κατά του κορωνοϊού και μπορεί να σταματήσει την εξέλιξη της λοίμωξης από ήπια ή μέτρια σε σοβαρή.
"Μέχρι τώρα, ήμασταν πολύ απασχολημένοι με την έρευνα φαρμάκων για τη θεραπεία των πιο σοβαρών ασθενών στο νοσοκομείο", δήλωσε ο Caraco.
«Αυτό είναι προφανές γιατί μιλάμε για άτομα που κινδυνεύουν να πεθάνουν».
Ωστόσο, είπε ότι μετά από όλο αυτό το διάστημα, τα αποτελέσματα δεν ήταν ενθαρρυντικά. Ενώ οι γιατροί χρησιμοποιούν ήδη ένα κοκτέιλ φαρμάκων για τη θεραπεία της σοβαρής νόσησης από COVID-19
"Το ποσοστό επιτυχίας όλων αυτών των φαρμάκων που δοκιμάσαμε είναι πραγματικά απογοητευτικό", είπε.
Το Molnupiravir είναι μια προσπάθεια αλλαγής της πορείας της θεραπείας, στρέφοντας την προσοχή στο σχεδόν 90% των ασθενών με COVID που βρίσκονται σε ήπια ή μέτρια κατάσταση.
"Η ιδέα είναι ότι αν μπορούμε να τα αντιμετωπίσουμε, μπορούμε να αποτρέψουμε την εξέλιξη σε σοβαρή ασθένεια", εξήγησε ο Caraco. «Αυτή είναι μια ολική αλλαγή στον τρόπο που προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε την ασθένεια.»

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης