Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ευρωζώνη: Ανοδική ώθηση στις αποδόσεις των ομολόγων της περιφερείας, πτώση για το γερμανικό bund ελέω Fed

Ευρωζώνη: Ανοδική ώθηση στις αποδόσεις των ομολόγων της περιφερείας, πτώση για το γερμανικό bund ελέω Fed
Kαταλύτης για την έλλειψη κατελυθυνσης στην αγορά ομολόγων της Ευρωζώνης τα στοιχεία για την επιβράδυνση του πληθωρισμού στις ΗΠΑ
Σχετικά Άρθρα

Σε διαφορετική κατεύθυνση κινήθηκαν οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων της Ευρωζώνης, με αυτές των κρατών της περιφέρειας να κινούνται ανοδικά και εκείνες του πυρήνα της ζώνης του ευρώ να υποχωρούν, σύμφωνα με το σχόλιο του Reuters την Τετάρτη 11 Αυγούστου 2021.
Από την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης, οι αποδόσεις τόσο του πυρήνα όσο και της περιφέρειας της Ευρωζώνης κινούνταν ανοδικά, με αυτή του γερμανικού δεκαετούς κρατικού ομολόγου να έχει ανέλθει έως το -0,43%, ένα υψηλό από τις 29 Ιουλίου 2021.

Πληθωρισμός ΗΠΑ

Στη συνέχεια όμως το μεσημέρι είδαν το φως της δημοσιότητας τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ και οι αποδόσεις στράφηκαν προς διαφορετικές κατευθύνσεις.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του αμερικανικού υπουργείου Εμπορίου ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ παρέμεινε μεν τον Ιούλιο σε ιστορικό υψηλό σε ετήσια βάση στο 5,4%, ωστόσο σε σχέση με τον Ιούνιο επιβραδύνθηκε στο 0,5% από 0,9%.
Η επιβράδυνση αυτή λειτούργησε ως καταλύτης στις ανησυχίες, ότι ελέω υψηλού ρυθμού των τιμών καταναλωτή η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ θα προβεί σε επιτοκιακές αυξήσεις.

Ελλάδα – Ιταλία – Γερμανία

Στην ΗΔΑΤ οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων κινήθηκαν ως επί το πλείστον κατά μία μονάδα βάσης ανοδικά, με αυτή της δεκαετίας να κλείνει στο 0,54%, από 0,53% χθες, ενώ το spread έναντι του αντίστοιχου γερμανικού bund παρέμεινε υπό των 100 μονάδων βάσης και συγκεκριμένα στις 98 μονάδες.
Κατά μία μονάδα βάσης διευρύνθηκε και η απόδοση του πενταετούς τίτλου και συγκεκριμένα στο -0,24%.
Στο ίδιο κλίμα και οι αποδόσεις των ιταλικών κρατικών ομολόγων, με την απόδοση της δεκαετίας να κλείνει στο 0,57% από 0,56% χθες.
Κατά μία μονάδα ήταν και η μεταβολή που κατέγραψε η απόδοση του γερμανικού κρατικού bund, προς την αντίθετη κατεύθυνση όμως, κλείνοντας στο -0,46%, από -0,45% χθες.
Εκτός Ευρωζώνης αποκλιμάκωση δύο μονάδων βάσης σημείωσε η απόδοσης του βρετανικού δεκαετούς gilt, στο 0,57% από 0,59% χθες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης