Τελευταία Νέα
Διεθνή

Φωτιές: Το πρώτο εξιλαστήριο θύμα για την επιχειρησιακή αποτυχία - Παραιτήθηκε ο διοικητής της Αεροπορίας Στρατού

Φωτιές: Το πρώτο εξιλαστήριο θύμα για την επιχειρησιακή αποτυχία - Παραιτήθηκε ο διοικητής της Αεροπορίας Στρατού
Tο πρώτο εξιλαστήριο θύμα είναι ο διοικητής της Αεροπορίας Στρατού Γιώργος Κουμεντάκης
Σχετικά Άρθρα
Μεγάλη αναστάτωση επικρατεί στις Ένοπλες Δυνάμεις, καθώς η κυβέρνηση αναζητεί εξιλαστήρια θύματα για την παταγώδη επιχειρησιακή αποτυχία στην κατάσβεση των καταστροφικών πυρκαγιών, κυρίως σε Εύβοια, Βαρυμπόμπη, Ηλεία και ανατολική Μάνη, όπου έγιναν στάχτη πάνω από 650.000 στρέμματα και 1.200 σπίτια.
Ήδη το πρώτο εξιλαστήριο θύμα είναι ο διοικητής της Αεροπορίας Στρατού Γιώργος Κουμεντάκης, ο οποίος υπέβαλε την παραίτησή του για λόγους ευθιξίας.

Δυσμενής μετάθεση

Η παραίτηση πιθανώς σχετίζεται με τη διαθεσιμότητα των ιπτάμενων μέσων και συγκεκριμένα των στρατιωτικών ελικοπτέρων Σινούκ στην κατάσβεση των πυρκαγιών, σύμφωνα με πληροφορίες, καθώς ο Γ. Κουμεντάκος μετατέθηκε σε υποδεέστερη θέση.
Συγκεκριμένα, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ ζήτησε από τη μετάθεσή του Γ. Κουμεντάκη στο Ταμείο Εθνικής Άμυνας (ΤΕΘΑ) καταλογίζοντας του εμμέσως ευθύνες για τον τρόπο που επιχείρησαν τα ελικόπτερα Σινούκ στις επιχειρήσεις κατάσβεσης της πυρκαγιάς, σύμφωνα με πληροφορίες.
Ωστόσο, ουποστράτηγος αρνήθηκε τη μετάθεση και υπέβαλε την παραίτησή του.

Αναζήτηση ευθυνών στις ένοπλες δυνάμεις

Στο Πεντάγωνο, στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, συνεκλήθη υπό τον στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας ανώτατο στρατιωτικό συμβούλιο προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχουν ευθύνες γύρω από τη συμμετοχή των στρατιωτικών ελικοπτέρων Σινούκ στην κατάσβεση των καταστροφικών φωτιών που μαίνονται στη χώρα, σύμφωνα με το Open TV.
Η εν λόγω εξέλιξη έρχεται λίγα 24ωρα μετά την επιχείρηση στρατιωτικών ελικοπτέρων Σινούκ σε μέτωπα της πυρκαγιάς, ενώ προς το παρόν, δεν έχει γίνει γνωστό αν έγινε αποδεκτή η παραίτηση.
Σημειώνεται ότι η Αεροπορία Στρατού διαθέτει14 ελικόπτερα Σινούκ, εκ των οποίων πέταξαν τρία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης