Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Κίνα εν μέσω έκρηξης της μετάλλαξης Delta, κατηγορεί στρατιωτικό εργαστήριο στις ΗΠΑ… ως υπαίτιο για τον Covid 19

Η Κίνα εν μέσω έκρηξης της μετάλλαξης Delta, κατηγορεί στρατιωτικό εργαστήριο στις ΗΠΑ… ως υπαίτιο για τον Covid 19
Η θεωρία συνωμοσίας των Κινέζων ισχυρίζεται ότι ο ιός προήλθε από ένα στρατιωτικό εργαστήριο στο Fort Detrick στο Maryland.
Σχετικά Άρθρα

Το υπουργείο Προπαγάνδας του Κομουνιστικού Κόμματος της Κίνας, κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι βρίσκονται πίσω από τον covid 19, συγκεκριμένα αναφέρει ένα στρατιωτικό εργαστήριο στο Fort Detrick στο Maryland ως υπαίτιο για την παγκόσμια πανδημία του Covid 19.
Ενώ πολλά στοιχεία – και αποδεικτικά συγκλίνουν στην άποψη ότι ο covid 19 δημιουργήθηκε στο εργαστήριο ιολογίας του Wuhan στην Κίνα… οι κινέζοι έχουν διαφορετική άποψη.
Καθώς η Κίνα δίνει μάχη να καταστείλει την νέα έξαρση της πανδημίας Covid 19, στο έδαφος μετά το αρχικό κύμα που σάρωσε τον πλανήτη στα τέλη του 2019 με αρχές 2020, το υπουργείο προπαγάνδας του Κομουνιστικού Κόμματος της Κίνας εντείνει τις προσπάθειές του διαδίδοντας μια θεωρία συνωμοσίας κατηγορώντας τον στρατό των ΗΠΑ για τον Covid 19.

Η θεωρία συνωμοσίας

Η θεωρία συνωμοσίας των Κινέζων ισχυρίζεται ότι ο ιός προήλθε από ένα στρατιωτικό εργαστήριο στο Fort Detrick στο Maryland.
Ενώ αυτό μπορεί να φαίνεται περίεργο για τους περισσότερους Αμερικανούς, πολλοί Κινέζοι πολίτες πιστεύουν αυτή την θεωρία. Δεν είναι τυχαίο ότι μισό εκατομμύριο κινέζοι υπέγραψαν μια επιστολή προς το Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας ζητώντας έρευνα για το Fort Detrick.
Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών Zhao Lijian (Ζάο Λιτζιάν) κάλεσε τον ΠΟΥ να ερευνήσει τόσο το εργαστήριο Fort Detrick όσο και ένα εργαστήριο στο Πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνας με επικεφαλής τον Αμερικανό εμπειρογνώμονα για τον κορωνοϊό Ralph Baric.

Η τακτική των κινέζων δεν εκπλήσσει.
Η Κίνα προσπαθεί να αποπροσανατολίσει από την έρευνα που διεξάγεται για την προέλευση του Covid 19 στο Ινστιτούτο Ιολογίας του Wuhan, δημιουργώντας μέσω προπαγάνδας την εντύπωση ότι οι αμερικανοί ευθύνονται για τον Covid 19.
Και όπως συμβαίνει με κάθε αποτελεσματική θεωρία συνωμοσίας, περιέχει επίσης και στοιχεία αλήθειας.
Ο γερουσιαστής Rand Paul επέστησε την προσοχή στη συμμετοχή της Εθνικής Υπηρεσίας Υγείας την NIH των ΗΠΑ στη χρηματοδότηση του Κέντρου Ιολογίας του Wuhan.

Ωστόσο, κορυφαίοι Κινέζοι αξιωματούχοι κατακρίνουν τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας που τολμούσε να διεξάγει έρευνα στον Κέντρο Ιολογίας του Wuhan.
Είναι προφανές ωστόσο ότι τα αποδεικτικά στοιχεία από το Κέντρο Ιολογίας του Wuhan θα έχουν εξαφανιστεί και μόνο το γεγονός ότι όλες οι αναρτήσεις που είχαν υπάρξει για έρευνες σε ιούς, έχουν εξαφανιστεί από το συγκεκριμένο ινστιτούτο αποτελεί σαφή απόδειξη ότι κάτι δεν πάει καλά.
Μάλιστα οι κινέζοι είχαν κατηγορήσει τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας ότι αγνοεί την κοινή λογική και αψηφά την επιστήμη.

Οι Κινέζοι μετρ της προπαγάνδας ασχολήθηκαν επίσης με μια άλλη αβάσιμη θεωρία που προήλθε από μια ιταλική ταμπλόιντ εφημερίδα, η οποία κατηγορεί επίσης τον αμερικανικό στρατό για τη διάδοση του κορωνοϊού στην Ιταλία μέσω προγράμματος αιμοδοσίας.
Κατά ειρωνικό τρόπο (λαμβάνοντας υπόψη τις αντιδράσεις στις ΗΠΑ μετά τις αναφορές Trump που αποκάλεσε τον Covid 19 ως τον ιό της Κίνας, ορισμένοι στην Κίνα έχουν χαρακτηρίσει τον Covid 19 ως τον ιό των ΗΠΑ.
Στις ΗΠΑ πάντως τόσο το Υπουργείο Εξωτερικών όσο και η CIA συγκλίνουν στην άποψη ότι ο Covid 19 προήλθε από το κινεζικό εργαστήριο στο Wuhan.
Εν τω μεταξύ, οι κινεζικές υγειονομικές αρχές ανέφεραν έναν αυξανόμενο αριθμό νέων κρουσμάτων στις 6 Αυγούστου.
Οι αξιωματούχοι μέτρησαν 124 επιβεβαιωμένα νέα κρούσματα κορωνοϊού, το υψηλότερο ημερήσιο απολογισμό εδώ και καιρό.
Οι αρχές έχουν επιβάλει ταξιδιωτικούς περιορισμούς, έχουν επιβάλει υποχρεωτικές δοκιμές εκατομμυρίων και έχουν κλείσει ακόμη και ορισμένα συγκροτήματα κατοικιών.
Η Κίνα, εν τω μεταξύ, εξακολουθεί να κατηγορεί τους ξένους για το τελευταίο ξέσπασμα της πανδημίας που έχει προκαλέσει η μετάλλαξη Delta, υποστηρίζοντας ότι προήλθε από το πλήρωμα μιας πτήσης στο Nanjing (Ναντζίνγκ) από τη Ρωσία.
Για τα νέα κρούσματα οι κινέζοι ενοχοποιούν ταξιδιώτες ή αλλοδαπούς, ακόμη και αν η Κίνα διατηρεί αυστηρούς περιορισμούς για τους ξένους που εισέρχονται στη χώρα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης