Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Η τηλεργασία εκτόξευσε τις τιμές των κατοικιών – Τι επισημαίνει η BoE

Βρετανία: Η τηλεργασία εκτόξευσε τις τιμές των κατοικιών – Τι επισημαίνει η BoE

H αξία των κατοικιών σημείωσε άνοδο 7,6% τον Ιούλιο, κατεβάζοντας ταχύτητα από το 8,7% του Ιουνίου

Σχετικά Άρθρα

Η τηλεργασία η οποία εξελίχθηκε σε μια απαραίτητη συνθήκη για την ομαλή λειτουργία των επιχειρήσεων, πέραν από τις μεγάλες αλλαγές που επέφερε στις εργασιακές συνήθειες επηρέασε στο Ηνωμένο Βασίλειο και την αξία στις κατοικίες, σύμφωνα με το Bloomberg την Παρασκευή 6 Αυγούστου 2021
Bάσει των στοιχείων της Halifax, τράπεζας που χορηγεί στεγαστικά δάνεια, η αξία των κατοικιών σημείωσε άνοδο 7,6% τον Ιούλιο, κατεβάζοντας ταχύτητα από το 8,7% του Ιουνίου.
Τα στοιχεία της Nationwide, δείχνουν ακόμη πιο ισχυρούς ρυθμούς ανάπτυξης και συγκεκριμένα για τον Ιούλιο αύξηση της τάξεως του 10,5%, από το υψηλό 17 ετών του Ιουνίου στο 13,4%.

Νέες ανάγκες

Σύμφωνα με τον υποδιοικητή της Τράπεζας της Αγγλίας (ΒΟΕ) Ben Broadbent, η πρόσφατη αύξηση των κατοικιών αντανακλά την προτίμηση των Βρετανών για μεγαλύτερα σπίτια, καθώς πλέον σε πολλά από αυτά κρίνεται απαραίτητος ένας επιπλέον χώρος που θα λειτουργεί ως γραφείο.
Από τη μεριά του ο επικεφαλής της ΒΟΕ, Andrew Bailey, επισημαίνει πως η προσφορά στεγαστικών δανείων για ακίνητα υψηλής αξίας λειτουργεί ως θέλγητρο για τους καταναλωτές.

Εκτόξευση τιμών

Οι φορολογικές ελαφρύνσεις για την αγορά κατοικίας των οποίων η επίδραση αρχίζει τώρα να κάνει την εμφάνισή της έχουν συμβάλει στην άνοδο αυτή των τιμών, ωστόσο η ΒΟΕ επιμένει ότι είναι οι διαρθρωτικοί παράγοντες που προσφέρουν τη μεγαλύτερη στήριξη στην ανοδική αυτή τάση.
«Οι πολίτες έχουν εργαστεί περισσότερο από το σπίτι και περιμένουν να εργαστούν περισσότερο από το σπίτι», δήλωσε ο  Broadbent κατά τη διάρκεια διαδικτυακής εκδήλωσης με τους περιφερειακούς συνεργάτες της BOE.
«Ο μεγαλύτερος χώρος στο σπίτι γίνεται πιο πολύτιμος και συγκεκριμένα ο μεγαλύτερος χώρος έξω από τα αστικά κέντρα γίνεται ακόμη πιο πολύτιμος».

Διεθνής τάση

Παράλληλα όπως επισήμανε η κεντρική τράπεζα της Αγγλίας διακρίνει μια παρόμοια τάση και σε άλλες χώρες.
Σύμφωνα με την έκθεση της Halifax, στην Ουαλία καταγράφηκε η μεγαλύτερη αύξηση στις τιμές, ενώ το Λονδίνο υστερούσε σε σχέση με όλες τις άλλες περιοχές, με την ετήσια ανάπτυξη να ανέρχεται στο 2,5%.
Στη ανατολική και νοτιοανατολική Αγγλία καταγράφηκε επίσης η πιο αργή ανάπτυξη στο Ηνωμένο Βασίλειο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης