Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΟΗΕ - FAO: Εκτίναξη των τιμών στα τρόφιμα στο +31% σε ένα έτος τοn Ιούλιο 2021 – Κίνδυνος διατροφικής κρίσης

ΟΗΕ - FAO: Εκτίναξη των τιμών στα τρόφιμα στο +31% σε ένα έτος τοn Ιούλιο 2021 – Κίνδυνος διατροφικής κρίσης
τα στοιχεία από την Υπηρεσία Τροφίμων του ΟΗΕ (Food and Agriculture Organization) δείχνουν ... τον κίνδυνο διατροφικής κρίσης
Σχετικά Άρθρα

Πτώση σημείωσε ο Δείκτης Τιμών Τροφίμων τον Ιούλιο του 2021, ο οποίος έφτασε κατά μέσο όρο τις 123 μονάδες, 1,2% χαμηλότερα από τον προηγούμενο μήνα, αλλά 31% υψηλότερα από τα επίπεδά του για την ίδια περίοδο το 2020, με τη μείωση αυτή να αφορά, κυρίως, τις τιμές για τα δημητριακά, τα φυτικά έλαια και γαλακτοκομικά προϊόντα, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters την Πέμπτη 5 Αυγούστου 2021.

Αργεντινή – ΗΠΑ – Βραζιλία

Σύμφωνα με την Υπηρεσία Τροφίμων του ΟΗΕ (Food and Agriculture Organization), o Δείκτης Τιμών Δημητριακών ήταν 3,0% χαμηλότερος τον Ιούλιο σε σχέση με τον Ιούνιο, μειωμένος κατά 6,0% σε μηνιαία πτώση των διεθνών τιμών αραβοσίτου που συνδέεται με τις καλύτερες από τις προηγούμενες αποδόσεις στην Αργεντινή και τις βελτιωμένες προοπτικές παραγωγής στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, παρόλο που οι συνθήκες καλλιέργειας στη Βραζιλία παρέμειναν ανησυχητικές.

Σιτάρι

Οι τιμές άλλων χονδροειδών σιτηρών όπως το κριθάρι και το σόργο μειώθηκαν επίσης σημαντικά, αντανακλώντας τις ασθενέστερες εισαγωγές.
Ωστόσο, οι τιμές σιταριού αυξήθηκαν κατά 1,8 % τον Ιούλιο – φτάνοντας στο υψηλότερο επίπεδό τους από τα μέσα του 2014 – εν μέρει λόγω των ανησυχιών για τον ξηρό καιρό και τις συνθήκες καλλιέργειας στη Βόρεια Αμερική.
Ταυτόχρονα, οι διεθνείς τιμές ρυζιού σημείωσαν χαμηλά επίπεδα διετίας, επηρεασμένες από τις κινήσεις του νομίσματος και τον αργό ρυθμό πωλήσεων.

Γαλακτοκομικά

Ο δείκτης τιμών γαλακτοκομικών προϊόντων FAO σημείωσε πτώση 2,8% σε σχέση με τον Ιούνιο, επηρεασμένος από τη χαμηλή δραστηριότητα αγοράς στο βόρειο ημισφαίριο λόγω των διακοπών, με τη μεγαλύτερη μείωση να καταγράφεται στο αποκορυφωμένο γάλα σε σκόνη, ενώ ακολουθούν το βούτυρο, το πλήρες γάλα σε σκόνη και το τυρί.
Ο δείκτης προϊόντων  φυτικών ελαίων FAO σημείωσε χαμηλά πέντε μηνών, καταγράφοντας πτώση 1,4% από τον Ιούνιο.
Εν αντιθέσει, ο δείκτης τιμών ζάχαρης FAO αυξήθηκε κατά 1,7% τον Ιούλιο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης