Τελευταία Νέα
Διεθνή

Χάνεται ο έλεγχος - Ο Fauci στοχοποίησε τους ανεμβολίαστους και γερουσιαστής προτρέπει τους Αμερικανούς να ξεσηκωθούν

Χάνεται ο έλεγχος - Ο Fauci στοχοποίησε τους ανεμβολίαστους και γερουσιαστής προτρέπει τους Αμερικανούς να ξεσηκωθούν
Θα επιτρέψουμε σε κάποιους να χρησιμοποιούν τον φόβο και την προπαγάνδα για να κάνουν περαιτέρω κακό στην κοινωνία, την οικονομία και τα παιδιά μας ανέφερε ο Γερουσιαστής Rand Paul;
Σχετικά Άρθρα

Η κατάσταση αρχίζει να ξεφεύγει καθώς στις ΗΠΑ η κατάσταση οξύνεται επικίνδυνα μεταξύ εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων.
Από την μια ο Anthony Fauci ο ειδικός των μολυσματικών ασθενειών και σύμβουλος της κυβέρνησης Biden ο οποίος έχει στοχοποιήσει τους ανεμβολίαστους και από την άλλη ο Γερουσιαστής Rand Paul ο οποίος καλεί τους αμερικανούς να αντισταθούν απέναντι σε όλα αυτά τα περιοριστικά μέτρα.

Επιστρατεύεται στρατηγική φόβου

Ο Anthony Fauci, ο ειδικός μολυσματικών ασθενειών των ΗΠΑ, ο οποίος χρηματοδότησε αμφιλεγόμενη έρευνα για τον κορωνοϊό στη πόλη Wuhan της Κίνας - και τώρα διαχειρίζεται την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού για την αμερικανική κυβέρνηση, λέει ότι η χώρα μπορεί να βρεθεί «σε μπελάδες» εκτός αν όλοι όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί… τελικά εμβολιαστούν.
«Αυτό που βλέπουμε, λόγω αυτής της αύξησης της μεταδοτικότητας και επειδή έχουμε περίπου 93 εκατομμύρια ανθρώπους σε αυτήν τη χώρα που δικαιούνται να εμβολιαστούν και δεν εμβολιάζονται, υπάρχει μια σημαντική ομάδα ευάλωτων ανθρώπων»
Ο Fauci, ο οποίος πρόσθεσε ότι τα κρούσματα της παραλλαγής Delta αυξάνονται με "πολύ απότομο τρόπο" και μπορεί να φτάσουν τα 200.000 κρούσματα την ημέρα.
«Όταν κοιτάζουμε την καμπύλη επιτάχυνσης των κρουσμάτων με βάση τους μέσους όρους 7 ημερών, αυξάνεται με πολύ απότομο τρόπο»
Ωστόσο ο Fauci δεν έχει παρουσιάσει στατιστικά στοιχεία για το ποιος πεθαίνει, ποιος νοσηλεύεται ή ποιοι διστάζουν να εμβολιαστούν.
Τα CDC τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων στις ΗΠΑ έχουν αναφέρει ότι μόνο το 28,4% των μαύρων έχει εμβολιαστεί κατά του Covid.
Με πολιτείες να επιβάλλουν διαβατήρια εμβολίου για να εισέρχονται οι πολίτες σε εστιατόρια και επιχειρήσεις, η κοινότητα των μαύρων θα επηρεαστεί περισσότερο από αυτόν τον σύγχρονο διαχωρισμό
Και ενώ η κυβέρνηση Biden το χαρακτηρίζει τους μη εμβολιασμένους ως «πανδημία ανεμβολίαστων», άλλοι επιστήμονες σημειώνουν ότι «τα πρόσφατα δεδομένα δείχνουν ότι τα εμβολιασμένα άτομα που εξακολουθούν να μολύνονται με την παραλλαγή Delta έχουν επίσης υψηλά ιικά φορτία και μπορούν να το μεταδώσουν σε άλλους, ακόμη και όταν δεν εμφανίζουν συμπτώματα ή αντιμετωπίζουν ήπια ασθένεια».

Ιικό φορτίο…1000 φορές περισσότερο

Ο Fauci είπε ότι τα δεδομένα δείχνουν ότι τα άτομα που έχουν μολυνθεί με την παράλλαξη Delta έχουν ιικά επίπεδα «περίπου 1.000 φορές υψηλότερα σε ποσότητα» από ότι καταγράφηκαν σε άτομα που είχαν μολυνθεί από την παράλλαξη Alpha, γνωστή και ως παραλλαγή του Ηνωμένου Βασιλείου, η οποία μέσα στο 2021 έγινε κυρίαρχη στην Ηνωμένες Πολιτείες.
Έχουν εμφανιστεί μελέτες τις τελευταίες εβδομάδες που δείχνουν ότι τα εμβολιασμένα άτομα κινδυνεύουν από «Covid μακράς διαρκείας» - μια σειρά από επιπτώσεις που σχετίζονται με την λοίμωξη όπως κόπωση, δύσπνοια και απώλεια όσφρησης που μπορεί να διαρκέσει εβδομάδες ή μήνες - ακόμα και αν είναι σε μεγάλο βαθμό προστατευμένοι από τον κίνδυνο να νοσήσουν ή να πεθάνουν.
Γνωρίζουμε ήδη ότι οι άνθρωποι που μολύνονται από νέες λοιμώξεις και δεν νοσούν σοβαρά, δεν απαιτείται νοσηλεία, είναι επίσης επιρρεπείς σε μακροχρόνιο Covid 19, δήλωσε ο Fauci.

Υπάρχουν μεταλλάξεις χειρότερες από την Delta

Ο Fauci είπε επίσης ότι ανησυχεί από μεταλλάξεις που είναι ακόμη πιο τρομακτικές από την Delta.
«Εάν δεν συντρίψουμε τις νέες μεταλλάξεις εμβολιάζοντας συντριπτικό ποσοστό του πληθυσμού, τότε αυτό που θα συμβεί είναι ότι ο Covid 19 θα συνεχίσει να μειώνεται μέχρι το φθινόπωρο ή τον χειμώνα.
Υπάρχει κίνδυνος να εμφανιστεί μια παραλλαγή που να είναι χειρότερη από την Delta.
«Εάν έρθει μια νέα μετάλλαξη που έχει εξίσου υψηλά ποσοστά μετάδοσης αλλά είναι και πολύ πιο σοβαρή σε παρενέργειες, τότε θα μπορούσαμε πραγματικά να έχουμε πρόβλημα» συνέχισε ο Fauci.

Η μετάλλαξη Lambda μπορεί να νικήσει τα εμβόλια;

Ενώ η εξαιρετικά μολυσματική παραλλαγή Lambda του Covid -19 ίσως να είναι πιο θανατηφόρα από οποιοδήποτε άλλο στέλεχος, ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Τόκιο έχουν προειδοποιήσει σε νέα μελέτη ότι μπορεί να είναι ανθεκτική στα εμβόλια, σύμφωνα με το Newsweek .
Όπως και η παραλλαγή Delta έτσι και η Lambda είναι πολύ μεταδοτική, αλλά οι Ιάπωνες ερευνητές πιστεύουν ότι τρεις μεταλλάξεις στις πρωτεΐνες ακμής της παραλλαγής την καθιστούν πιο ανθεκτική στα αντισώματα που δημιουργεί ο εμβολιασμός.
Η μετάλλαξη Lambda, η οποία είναι επίσης γνωστή ως παραλλαγή C.37, είναι υπεύθυνη για 1.037 κρούσματα COVID-19 στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τα στοιχεία της Πρωτοβουλίας GISAID, η οποία προωθεί την ταχεία ανταλλαγή πληροφοριών σχετικά με τη γρίπη και τους κορωνοϊούς.
Η παραλλαγή εντοπίστηκε για πρώτη φορά στο Περού τον Αύγουστο του 2020, όπου έχει γίνει πλέον το κυρίαρχο στέλεχος του ιού και έχει μεταφερθεί σε 29 χώρες συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ.
Επειδή η παραλλαγή Lambda είναι σχετικά ανθεκτική στα βασικά στοιχεία των εμβολίων μπορεί να είναι πιθανό αυτή η παραλλαγή να προκαλέσει ισχυρά συμπτώματα και νόσηση.

Ο αντίλογος

Με την λογική ότι θα έρθει κάποια παράλλαξη που θα πεθαίνουν όλοι, η παράλλαξη Omega ή παράλλαξη θανάτου ας την ονομάσουμε έτσι, θα πρέπει να εφαρμοστούν lockdowns για πάντα να φοράμε μάσκες για πάντα να εμβολιαζόμαστε και να κάνουμε 15 φορές εμβόλια, να μην βγαίνουμε από το σπίτι μας αλλά ακόμη και έτσι πάλι θα καταστραφεί η χώρα.
Δεν μπορεί η παγκόσμια κοινωνία να ζει με τον φόβο του Covid 19.

Τι προτείνει αμερικανός γερουσιαστής;

Δεν μπορούν να μας συλλάβουν όλους.
Δεν μπορούν να κρατήσουν όλα τα παιδιά σας στο σπίτι και να μην επιτρέψουν να πάνε στο σχολείο.
Δεν μπορούν να κρατήσουν κλειστό κάθε κυβερνητικό κτίριο.
Δεν χρειάζεται να αποδεχτούμε τις εντολές, τα lockdowns και τις βλαβερές πολιτικές των μικρών τυράννων και των άτακτων γραφειοκρατών.
Μπορούμε απλά να πούμε όχι, όχι ξανά.
Προς την Νάνσυ Πελόζι
«δεν θα συλλάβετε ούτε θα σταματήσετε ούτε εμένα ούτε κανέναν από το προσωπικό μου να κάνει τη δουλειά του.
Όλοι μας είχαμε COVID, εμβολιαστήκαμε ή μας είχαν προσφέρει το εμβόλιο.
Θα κάνουμε τις δικές μας επιλογές υγείας.
Προς τον Πρόεδρο Biden - δεν θα δεχτούμε τις εντολές των οργανισμών σας ή τις σχεδιαζόμενες κινήσεις σας που θα καταλήξουν στο lockdown.
Κανείς δεν πρέπει να ακολουθεί τις αντιεπιστημονικές εντολές μάσκας του CDC.
Και αν θέλετε να κλείσετε ξανά τις ομοσπονδιακές υπηρεσίες - ορισμένες θα μπλοκάρω κάθε νομοσχέδιο που έρχεται από τη Γερουσία
Αυτά ανέφερε ο Ρεπουμπλικάνος Γερουσιαστής Rand Paul
«Τα παιδιά δεν κινδυνεύουν περισσότερο από τον COVID από ότι π.χ. την εποχική γρίπη.
Κάθε ενήλικας που εργάζεται σε σχολεία έχει την επιλογή να εμβολιαστεί ή όχι.
Δεν υπάρχει λόγος να επιβληθεί η χρήση μάσκας ή νέα μέτρα καραντίνας.
Τα παιδιά βλάπτονται σωματικά και ψυχολογικά από τους περιορισμούς.
Δεν θα το επιτρέψουμε ξανά.
Εάν προσπαθήσουν να μειώσουν το σχολικό ωράριο, προσωπικά, θα μπλοκάρω κάθε νομοσχέδιο με δύο τροπολογίες.
Σας βαρέθηκα.
Δεν είμαι πολιτικός καριέρας.
Ασκώ ιατρική για 33 χρόνια.
Αποφοίτησα από την Ιατρική Σχολή του Duke, εργάστηκα στα επείγοντα, σπούδασα ανοσολογία και ιολογία και τελικά επέλεξα να γίνω χειρουργός.
Λέω σε όλους εδώ και ένα χρόνο ότι ο Δρ Anthony Fauci και άλλοι υπάλληλοι της δημόσιας υγείας ΔΕΝ ακολουθούν την επιστήμη.
Αλλά δεν είμαι ο μόνος που βαρέθηκε.
Δεν μπορώ να πάω πουθενά αυτές τις μέρες - από τη δουλειά, στις εκδηλώσεις, στα αεροδρόμια, τα εστιατόρια και τα καταστήματα, χωρίς να με πλησιάζει κόσμος που να με ευχαριστεί που τους υπερασπίζομαι.
Υποστηρίζουμε την πραγματική επιστήμη.
Για την υπεράσπιση της ελευθερίας.
Νομίζω ότι το ρεύμα έχει αλλάξει και όλο και περισσότεροι άνθρωποι είναι πρόθυμοι να ξεσηκωθούν.
Βλέπω ιστορίες από όλη τη χώρα των γονέων που αντιστέκονται στα σωματεία εκπαιδευτικών και στα σχολικά συμβούλια.
Βλέπω μέλη του Κογκρέσου να αρνούνται να συμμορφωθούν με τις εντολές της Pelosi.
Βρισκόμαστε σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι.
Θα επιτρέψουμε σε αυτούς τους ανθρώπους να χρησιμοποιούν τον φόβο και την προπαγάνδα για να κάνουν περαιτέρω κακό στην κοινωνία, την οικονομία και τα παιδιά μας;
Όχι αυτή την φορά.
Επιλέγω την ελευθερία κατέληξε ο αμερικανός γερουσιαστής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης