Διεθνή

Μελέτη: Το εμβόλιο της Pfizer πιθανόν να συνδέεται με παρενέργεια φλεγμονής στα μάτια

Μελέτη: Το εμβόλιο της Pfizer πιθανόν να συνδέεται με παρενέργεια φλεγμονής στα μάτια
Πρόσφατη μελέτη ανέφερε σχετικά με το εμβόλιο της Pfizer ως πιθανή παρενέργεια μια φλεγμονή στο μάτι, γνωστή στα ιατρικά δεδομένα με την ονομασία ραγοειδίτιδα
Σχετικά Άρθρα
Σε συνέχεια βρίσκεται η επιστημονική έρευνα αναφορικά με τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού και τις διάφορες παρενέργειες που ενδέχεται να παρουσιάσουν.
Μια πρόσφατη μελέτη ανέφερε σχετικά με το εμβόλιο της Pfizer ως πιθανή παρενέργεια μια φλεγμονή στο μάτι, γνωστή στα ιατρικά δεδομένα με την ονομασία ραγοειδίτιδα.
Η ισραηλινή μελέτη με επικεφαλής τον καθηγητή Zohar Habot-Wilner από το Ιατρικό Κέντρο Τελ Αβίβ Σουράσκι διεξήχθη στο Rambam Health Care Campus, το Galilee Medical Center, το Shaare Zedek Medical Center, το Sheba Medical Center στο Tel Hashomer, το Kaplan Medical Center και το Sourasky, ενώ έγινε αποδεκτή για δημοσίευση από το επιστημονικό περιοδικό οφθαλμολογίας Retina.
hry6ujtukf.jpg

Ο Habot-Wilner, επικεφαλής της υπηρεσίας Uveitis, διαπίστωσε ότι από τα 21 άτομα που είχαν λάβει τις δύο δόσεις του εμβολίου Pfizer ανέπτυξαν ραγοειδίτιδα μέσα σε μία έως 14 ημέρες μετά τη λήψη του πρώτου εμβολίου ή εντός μιας ημέρας έως ενός μήνα μετά τη δεύτερη δόση.
Είκοσι ένα άτομα εμφάνισαν πρόσθια ραγοειδίτιδα και δύο ανέπτυξαν το σύνδρομο MEWDS. 
Επιπλέον, ο Habot-Wilner τόνισε ότι η ανάπτυξη ραγοειδίτιδας από τον εμβολιασμό γενικά είναι «αρκετά σπάνια», αλλά ότι η φλεγμονή των ματιών έχει συσχετιστεί με άλλα εμβόλια. 
«Είναι πολύ σπάνιο, αλλά αν αισθάνεστε ότι κάτι δεν πάει καλά με τα μάτια σας, εάν έχετε πόνο, ερυθρότητα ή επιδείνωση της όρασης», είπε, «παρακαλώ επισκεφθείτε τον οφθαλμίατρό σας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης