Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ευρωζώνη: Σε ρυθμό - ρεκόρ οι προσλήψεις στη βιομηχανία για να αντιμετωπιστεί η αυξημένη ζήτηση

Ευρωζώνη: Σε ρυθμό - ρεκόρ  οι προσλήψεις στη βιομηχανία για να αντιμετωπιστεί η αυξημένη ζήτηση

Η μεταποίηση συνεχίζει να αντιμετωπίζει προβλήματα στις αλυσίδες εφοδιασμού και την προμήθεια πρώτων υλών

Σχετικά Άρθρα

Τα εργοστάσια της Ευρωζώνης προχωρούν σε νέες προσλήψεις εργαζομένων με ρυθμό - ρεκόρ προκειμένου να ανταποκριθούν στις αυξημένες παραγγελίες, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg τη Δευτέρα 2 Αυγούστου 2021.

Γερμανια και Αυστρία

Η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας ήταν ιδιαίτερα αισθητή στη Γερμανία και την Αυστρία τον περασμένο μήνα, σύμφωνα με τα στοιχεία έρευνας της IHS Markit.
Η μεταποίηση εξακολουθεί να αντιμετωπίζει σημαντικά προβλήματα στις αλυσίδες εφοδιασμού (με χαρακτηριστικότερο όπως επισημαίνεται αυτό των ημισαγωγών στην αυτοκινητοβιομηχανία), μετακυλίοντας το αυξημένο κόστος στους πελάτες τους και προκαλώντας ένα ντόμινο ανατιμησεων.

Εμπιστοσύνη

Σύμφωνα με το Bloomberg, τα ευρωπαϊκά εργοστάσια λειτουργούν σε πλήρη παραγωγική ισχύ καθώς οι οικονομίες σε όλο τον κόσμο αφήνουν πίσω τους τις συνέπειες της πανδημίας.
Οι εταιρείες της Βόρειας Ασίας επωφελούνται επίσης από την αυξανόμενη παγκόσμια ζήτηση, αλλά η υποτονική δραστηριότητα στη Νοτιοανατολική Ασία αυξάνει τις ανησυχίες.=
Ωστόσο, η εμπιστοσύνη στις προοπτικές της ευρωζώνης βαίνει αυξανόμενη.
Σύμφωνα με άλλη έρευνα, οι δείκτες που αξιολογούντις οικονομικές συνθήκες έχουν ανέλθει τουλάχιστον στα υψηλότερα επίπεδα από το 1985.

Αύξηση παραγωγής

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο αύξησε τις οικονομικές προβλέψεις για αρκετές χώρες και προβλέπει ότι η δυναμική των τεσσάρων μεγάλων οικονομιών θα ανακάμψει τους επόμενους μήνες. Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα προετοιμάζεται για μια «ισχυρή» αύξηση της παραγωγής στη μεταποίηση αυτό το τρίμηνο, αλλά επίσης προειδοποιεί ότι η επιβάρυνση της επιδημιολογικής κατάστασης και οι περιορισμοί που τίθενται στην εφοδιαστικη΄αλυσίδα θα μπορούσαν να εμποδίσουν την ανάκαμψη.
Έκρηξη της παραγωγής στη μεταποίηση
factpry.PNG
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης