Τελευταία Νέα
Διεθνή

Παραδοχή από τον ΠΟΥ: Χάνουμε έδαφος από την επέλαση της μετάλλαξης Delta - Τι γίνεται με τα εμβόλια

Παραδοχή από τον ΠΟΥ: Χάνουμε έδαφος από την επέλαση της μετάλλαξης Delta - Τι γίνεται με τα εμβόλια
CDC: Μεταδοτική όσο και η ανεμοβλογιά
Σχετικά Άρθρα

Τα κέρδη που έχουν με κόπο κατακτηθεί έναντι της COVID-19 χάνονται καθώς η έντονα μεταδοτική μετάλλαξη Δέλτα εξαπλώνεται, όμως τα εγκεκριμένα από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας εμβόλια παραμένουν αποτελεσματικά έναντι της νόσου, ανακοίνωσε σήμερα 30/7/2021, ο ΠΟΥ.
«Tα εμβόλια που έχουν μέχρι στιγμής εγκριθεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας προσφέρουν, όλα, σημαντική προστασία έναντι της σοβαρής νόσησης και της εισαγωγής σε νοσοκομείο» δήλωσε ο επικεφαλής εκτάκτων συνθηκών του Οργανισμού, Mike Ryan κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.
«Παλεύουμε με τον ίδιο ιό αλλά με έναν ιό που έχει γίνει πιο προσαρμοστικός».
Από την πλευρά της η τεχνική επικεφαλής του ΠΟΥ δήλωσε ότι δεν έχουν ακόμη παρατηρηθεί υψηλότερα ποσοστά θνητότητας από την μετάλλαξη « Delta».

CDC: Μεταδοτική όσο και η ανεμοβλογιά

H ανησυχία για τη μετάλλαξη Delta εντείνεται σε παγκόσμιο επίπεδο.
Ενδεικτικά είναι τα όσα αναφέρει εσωτερικό έγγραφο των αμερικανικών Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC), σύμφωνα με το οποίο η νέα μετάλλαξη είναι μακράν πιο μεταδοτική από τις άλλες, ικανή να σπάσει την ασπίδα προστασίας των εμβολίων και να προκαλέσει σοβαρότερη ασθένεια από όλες τις άλλες παραλλαγές του κορωνοϊού.
Το σχετικό ενημερωτικό έγγραφο που αποκάλυψε η Washington Post αναφέρει ότι η μετάλλαξη Delta είναι πιο μεταδοτική από όλους τους ιούς MERS, SARS, Έμπολα, το κοινό κρυολόγημα, την εποχική γρίπη και την ιλαρά, ενώ είναι εξίσου μεταδοτική με την ανεμοβλογιά.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης