Διεθνή

ΗΠΑ – Λευκός Οίκος: Στόχος τα ηλεκτροκίνητα οχήματα να εκπροσωπούν το 40% των πωλήσεων έως το 2030

ΗΠΑ – Λευκός Οίκος: Στόχος τα ηλεκτροκίνητα οχήματα να εκπροσωπούν το 40% των πωλήσεων έως το 2030

Την ερχόμενη εβδομάδα ανακοινώνονται τα σχέδια της κυβέρνησης Biden για τα όρια της εκπομπής ρύπων έως το 2026

Σχετικά Άρθρα

To αίτημα προς τις αμερικανικές αυτοκινητοβιομηχανίες να υποστηρίξουν τον στόχο τα ηλεκτροκίνητα οχήματα να αποτελούν τουλάχιστον το 40% των συνολικών πωλήσεων νέων οχημάτων μέχρι το 2030 διατύπωσε ο Λευκός Οίκος σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters την Παρασκευή 30 Ιουλίου 2022.
Οι σχετικές συζητήσεις εξελίσσονται ενόψει των ανακοινώσεων της κυβέρνησης Biden την επόμενη εβδομάδα σε σχέση με την αναθεώρηση των εκπομπών ρύπων οχημάτων έως το 2026.

Εθελοντικός στόχος

Σύμφωνα με πηγές τις οποίες επικαλείται το Reuters, ένας εθελοντικός στόχος από την πλευρά της αυτοκινητοβιομηχανίας θα μπορούσε να φτάσει και στο 50%, ωστόσο δεν έχει επιτευχθεί συμφωνία και πολλές λεπτομέρειες παραμένουν υπό συζήτηση.
Μία από αυτές είναι εάν ο στόχος θα περιλαμβάνει μόνο πλήρως ηλεκτροκίνητα οχήματα ή μερικώς ηλεκτρικά οχήματα που θα έχουν και κινητήρα βενζίνης.

Θέσεις εργασίας

Ο εκπρόσωπος της United Auto Workers (UAW) Brian Rottenberg, που εκπροσωπεί τους εργαζόμενους στον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας, χαρακτήρισε ανακριβές δημοσίευμα σύμφωνα με το οποίο έχει συμφωνήσει η UAW στον στόχο του 40% μέχρι το 2030, καθώς θεωρεί ότι κάτι τέτοιο μπορεί να αποτελέσει απειλή για έναν αριθμό θέσεων εργασίας.

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες

Το προηγούμενο διάστημα, η Stellantis -μητρική της Fiat Chrysler- ανακοίνωσε ότι στόχευε πάνω από το 40% των αμερικανικών οχημάτων να είναι χαμηλών εκπομπών καυσαερίων έως το 2030, ωστόσο αρνήθηκε να σχολιάσει χθες το αίτημα του Λευκού Οίκου.
Το ίδιο και η General Motors Co, η οποία έχει ανακοινώσει ότι φιλοδοξεί να τερματίσει τις πωλήσεις νέων ελαφρών οχημάτων με βενζίνη στις ΗΠΑ έως το 2035.

Αέριοι ρύποι

Η κυβέρνηση δεν υιοθέτησε την προτροπή πολλών Δημοκρατικών να τεθεί δεσμευτικός στόχος σε σχέση με τα ηλεκτροκίνητα οχήματα ή να ακολουθήσει τη γραμμή της Καλιφόρνια που θέτει το 2035 ως χρονικό ορόσημο για τη σταδιακή κατάργηση πωλήσεων νέων βενζινοκίνητων ελαφρών οχημάτων.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεσμεύτηκαν νωρίτερα φέτος, τον προηγούμενο Απρίλιο, να μειώσουν τις εκπομπές κατά 50% μέχρι το 2030 έναντι των επιπέδων του 2005.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης