Διεθνή

AsrtaZeneca: Δεν είναι σαφές εάν θα χρειαστεί και τρίτη δόση εμβολίου για τον κορωνοϊό

AsrtaZeneca: Δεν είναι σαφές εάν θα χρειαστεί και τρίτη δόση εμβολίου για τον κορωνοϊό
Επί του παρόντος, δεν παρατηρείται μείωση της αποτελεσματικότητας του εμβολίου για τον κορωνοϊό
Σχετικά Άρθρα

Στα σενάρια για την τρίτη δόση του εμβολίου για τον κορωνοϊό αναφέρθηκε ο διευθύνων σύμβουλος της AstraZeneca, Pascal Soriot.
Όπως δήλωσε, μιλώντας στο CNBC, η εταιρεία δεν έχει «σαφή απάντηση» για το εάν θα χρειαστεί και ενισχυτική δόση.
«Υπάρχουν δύο διαστάσεις σε αυτήν την ανοσία: τα αντισώματα, που μειώνονται με την πάροδο του χρόνου, αλλά η δεύτερη -πολύ σημαντική- διάσταση του εμβολιασμού είναι τα λεγόμενα Τ-κύτταρα. Αυτά τείνουν να προστατεύουν τους ανθρώπους από σοβαρές ασθένειες, αλλά παρέχουν επίσης ανθεκτικότητα», εξήγησε ο Soriot.
«Με την τεχνολογία που χρησιμοποιούμε, έχουμε πολύ υψηλή παραγωγή Τ-κυττάρων. Ελπίζουμε ότι μπορούμε να έχουμε ένα εμβόλιο που προστατεύει για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Έτσι, δεν είναι σαφές εάν θα χρειαστεί και τρίτη δόση. Ο χρόνος θα δείξει» επεσήμανε.
Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της AstraZeneca, ο μόνος τρόπος για να βεβαιωθούμε εάν πράγματι θα χρειαστούν ενισχυτικές δόσεις, είναι να παρακολουθήσουμε εάν η αποτελεσματικότητα του εμβολίου μειώνεται με την πάροδο το χρόνου.
«Γνωρίζουμε ότι στο εμβόλιο μας, τα αντισώματα μειώνονται με την πάροδο του χρόνου. Ακόμα δεν έχουμε δει μείωση της αποτελεσματικότητας, αλλά είναι λίγο νωρίς για να το κρίνουμε.
Μόνο ο χρόνος θα δείξει.
Ελπίζω ότι τα Τ-κύτταρα θα παρέχουν αυτή τη διαρκή, μακροπρόθεσμη προστασία».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης