Διεθνή

Volkswagen: Στην τελική ευθεία το deal για την εξαγορά της εταιρείας ενοικιάσεων ΙΧ Europcar έναντι 2,5 δισ. ευρώ

Volkswagen: Στην τελική ευθεία το deal για την εξαγορά της εταιρείας ενοικιάσεων ΙΧ Europcar έναντι 2,5 δισ. ευρώ

Τα έσοδα της Europcar μειώθηκαν κατά 45% το 2020, λόγω της πανδημίας, καταγράφοντας καθαρή ζημία 645 εκατ. ευρώ

Σχετικά Άρθρα

Σε προχωρημένες συνομιλίες βρίσκεται για την εξαγορά της Europcar κοινοπραξία υπό την γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία Volkswagen σε μια συμφωνία που θα αποτιμούσε το μετοχικό κεφάλαιο της γαλλικής εταιρείας ενοικίασης αυτοκινήτων σε περίπου 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters την Τρίτη 27 Ιουλίου 2021.
Η Europcar επιβεβαίωσε την Τρίτη 27 Ιουλίου 2021 ότι συζητούσε μια πιθανή προσφορά σε περίπου 0,50 ευρώ ανά μετοχή, αφού πηγές ανέφεραν νωρίτερα στο Reuters ότι η Volkswagen είχε αναθερμάνει τις διαπραγματεύσεις.
Μια προηγούμενη προσφορά 0,44 ευρώ ανά μετοχή από τη Volkswagen και τους επενδυτές Attestor και Pon Holdings απορρίφθηκε από τους ιδιοκτήτες των hedge funds της Europcar στα τέλη Ιουνίου.
Η Europcar δήλωσε ότι η ίδια ομάδα επενδυτών συμμετείχε στη νέα προσέγγιση.

Εν αναμονή

«Δεν υπάρχει κάτι σίγουρο ως προς την έκβαση αυτών των συζητήσεων και η εταιρεία θα ενημερώσει την αγορά άμεσα», πρόσθεσε.
Η Volkswagen αρνήθηκε να σχολιάσει, όπως και η Anchorage, το fund που πήρε τον έλεγχο της Europcar πέρυσι μαζί με άλλες επενδυτικές εταιρείες.
Ο ευρωπαϊκός κολοσσός στις ενοικιάσεις αυτοκινήτων, ο οποίος επλήγη από την πανδημία του κορωναϊού καθώς τα διεθνή ταξίδια σταμάτησαν, θα ανακοινώσει τα αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου την Τετάρτη μετά το κλείσιμο της αγοράς.
Τα έσοδα της Europcar μειώθηκαν κατά 45% το 2020, λόγω της πανδημίας, καταγράφοντας καθαρή ζημία 645 εκατ. ευρώ.
Τα αποτελέσματα πρώτου εξαμήνου της Volkswagen αναμένεται να ανακοινωθούν την Πέμπτη 29 Ιουλίου 2021.

Το παρελθόν του deal

Η Volkswagen, η οποία έχει αποκτήσει την Europcar στο παρελθόν, δήλωσε στα τέλη Ιουνίου ότι εξετάζει το ενδεχόμενο να αγοράσει πλειοψηφικό πακέτο μετοχών της γαλλικής εταιρείας, καθώς επιδιώκει να αξιοποιήσει την τάση των καταναλωτών να νοικιάζουν αντί να κατέχουν ένα όχημα.
Η πρότασή της θεωρήθηκε πολύ χαμηλή από τα funds που ελέγχουν τη Europcar.
Η Volkswagen πούλησε την εταιρεία στο γαλλικό χρηματοοικονομικό επενδυτή Eurazeo το 2006 έναντι 3,3 δισεκατομμυρίων ευρώ, συμπεριλαμβανομένου του χρέους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης