Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Προς χαλάρωση των ταξιδιωτικών περιορισμών για τουρίστες από ΗΠΑ και ΕΕ

Βρετανία: Προς χαλάρωση των ταξιδιωτικών περιορισμών για τουρίστες από ΗΠΑ και ΕΕ

Τα ψηφιακά πιστοποιητικά της ΕΕ και η (αναμενόμενη) κίνηση καλής θέλησης προς τις ΗΠΑ

Σχετικά Άρθρα

Θα εξετάσει αυτήν την εβδομάδα το ενδεχόμενο η κυβέρνηση της Βρετανίας να χαλαρώσει τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς για τουρίστες από την ΕΕ και τις ΗΠΑ, με έναν ανώτερο υπάλληλο του υπουργείου υγείας και ένα στέλεχος σημαντικού αερολιμένα της χώρας να εκφράζουν την βεβαιότητά τους ότι το υπουργικό συμβούλιο θα αποφασίσει άμεσα να διευρύνει τις εξαιρέσεις στην υποχρεωτική εφαρμογή της καραντίνας, σύμφωνα με δημοσίευμα των Finincial Times την Τρίτη 27 Ιουλίου 2021.
Αυτή η «ισόρροπή απόφαση», σύμφωνα με τους κυβερνητικούς αξιωματούχους, θα έδινε ώθηση στον τουριστικό τομέα και θα βοηθούσε να ανοίξει ξανά το Ηνωμένο Βασίλειο στο μαζικό τουρισμό.

Γαλλία

Οι υπουργοί θα εξετάσουν εξετάζουν ξεχωριστά την αφαίρεση της Γαλλίας από την κατηγορία «amber plus» που δημιουργήθηκε πρόσφατα, η οποία απαιτεί από τους ταξιδιώτες από το Ηνωμένο Βασίλειο να παρεμείνουν καραντίνα κατά την επιστροφή τους, εν μέσω ελπίδων ότι η παραλλαγή Beta του Covid-19 στη χώρα αυτή θα τεθεί υπό έλεγχο.
Ο Jean-Yves Le Drian, υπουργός για τα ζητήματα της ΕΕ της Γαλλίας, δήλωσε στον Dominic Raab, υπουργό Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου, τη Δευτέρα 26 Ιουλίου 2021 στο Παρίσι ότι δεν υπάρχει βάση για τη διατήρηση της Γαλλίας στον κατάλογο amber plus.
Ο Raab είπε ότι οι σχετικές αποφάσεις αναθεωρούνται τακτικά.

Καραντίνα

Η πρώτη απόφαση βασίζεται σε αναθεώρηση της ταξιδιωτικής οδηγίας η οποία θα ολοκληρωθεί αυτήν την εβδομάδα, και θα εξετάσει εάν οι πλήρως εμβολιασμένοι ταξιδιώτες από την ΕΕ και τις ΗΠΑ θα είναι σε θέση να αποφύγουν την καραντίνα εισερχόμενοι στη Βρετανία.
Κυβερνητικοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι θα ήταν «ευκολότερο» να εφαρμοστούν πιο χαλαροί κανόνες σε ταξιδιώτες από την ΕΕ, η οποία έχει εκδώσει στους πολίτες ψηφιακό πιστοποιητικό υγείας από τις αρχές αυτού του μήνα.
Κάποιος είπε: «Τεχνικά, είμαστε πολύ κοντά.»

Για τις ΗΠΑ

Σύμφωνα με έτερο αξιωματούχο, η χορήγηση της ίδιας δυνατότητας στους ταξιδιώτες των ΗΠΑ ήταν πιο περίπλοκη επειδή «το σύστημά τους βασίζεται σε μεγάλο βαθμό σε γραπ΄τα πιστοποιητικά και λειτουργεί από 50 πολιτείες»
Ο ίδιος ήταν πεπεισμένος ότι οι υπουργοί θα διευρύνουν τις εξαιρέσεις καραντίνας για να διπλασιάσουν τους επισκέπτες των ΗΠΑ και της ΕΕ «αμέσως», με τους αερομεταφορείς να αναμένεται να ελέγχουν την πιστοποίηση των επιβατών πριν από το check-in.

Χαιρονομία καλής θέλησης

Οι υπουργοί λένε από αξιωματούχους ότι εξετάζουν εάν θα ενεργήσουν μονομερώς «ως χειρονομία καλής θέλησης», αλλά δεν υπάρχει ένδειξη ότι οι ΗΠΑ πρόκειται να ανταποδώσουν.
Τη Δευτέρα 26 Ιουλίου, ο Λευκός Οίκος επιβεβαίωσε ότι θα διατηρήσει την απαγόρευση για ταξίδια στο Ηνωμένο Βασίλειο και τις χώρες του χώρου Σένγκεν της ΕΕ που επέβαλε ο πρώην πρόεδρος Donald Trump τον Μάρτιο του περασμένου έτους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης