Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε αρνητικό έδαφος η Wall Street - Το ενδιαφέρον στραμμένο στα εταιρικά αποτελέσματα και στη Fed

Σε αρνητικό έδαφος η Wall Street - Το ενδιαφέρον στραμμένο στα εταιρικά αποτελέσματα και στη Fed

Φρένο στο ανοδικό σερί της Wall έβαλαν οι κλυδωνισμοί στα κινεζικά χρηματιστήρια

Σχετικά Άρθρα

Με αρνητικό πρόσημο ολοκλήρωσαν σήμερα 27/7 οι βασικοί δείκτες της Wall Street μετά τα ιστορικά υψηλά της Δευτέρας, τερματίζοντας ένα ανοδικό σερί πέντε συνεδριάσεων στο κλίμα νευρικότητας που έχει διαμορφώσει το πολυήμερο sell-off σε Χονγκ Κονγκ και Κίνα, εν αναμονή των αποτελεσμάτων τριμήνου από ορισμένα από τα μεγαλύτερα ονόματα του κλάδου της τεχνολογίας αυτή την εβδομάδα.
Στο μεταξύ, η συνεδρίαση νομισματικής πολιτικής της Federal Reserve ξεκινά σήμερα με τους επενδυτές να περιμένουν τις κρίσιμες ανακοινώσεις των αξιωματούχων της κεντρικής τράπεζας αύριο Τετάρτη στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου.
Η Fed θα τοποθετηθεί την Τετάρτη για το πόσο ανησυχεί για την εκτίναξη του πληθωρισμού και πώς θα κινηθεί όσον αφορά τόσο τις αγορές περιουσιακών στοιχείων, όσο και τα επιτόκια στο μέλλον.
Τα πρακτικά της συνεδρίασης του Ιουνίου έδειξαν ότι η συζήτηση για μείωση των αγορών ομολόγων έχει ήδη ανοίξει.
Την επενδυτική προσοχή συνεχίζουν ταυτόχρονα να συγκεντρώνουν τα ισχυρά εταιρικά αποτελέσματα που ανακοινώνονται στις ΗΠΑ.
Η εταιρεία ηλεκτρικών οχημάτων Tesla Inc. ανακοίνωσε χθες ισχυρή αύξηση στα κέρδη και τα έσοδα της για το τελευταίο τρίμηνο, ξεπερνώντας με ευκολία τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα ανακοινώσουν τα αποτελέσματα τους οι Alphabet, Apple, Facebook και Amazon.

Ο δείκτης Dow Jones σημείωσε πτώση -0,24% και έκλεισε στις 35.058,52 μονάδες
Ο δείκτης S&P 500 υποχώρησε -0,47% στις 4.401,46 μονάδες
Ο δείκτης Nasdaq κατέγραψε απώλειες -1,21% στις 14.660,58 μονάδες

Στα εταιρικά νέα της ημέρας συρρικνώθηκαν οι ζημιές της JetBlue Airways Corp στο β΄ τρίμηνο ενώ τα έσοδα σχεδόν επταπλασιάστηκαν σε σχέση με το προηγούμενο έτος, καθώς η αεροπορική εταιρεία εμφάνισε περαιτέρω μηνιαία βελτίωση.
Η εταιρεία εμφάνισε καθαρά κέρδη 64 εκατ. δολαρίων ή 20 σεντς ανά μετοχή, έναντι των ζημιών 320 εκατ. δολαρίων ή 1,18 δολαρίων ανά μετοχή πριν από ένα χρόνο.
Εάν αφαιρεθούν τα έκτακτα, οι προσαρμοσμένες ζημιές ανά μετοχή διαμορφώθηκαν στα 65 σεντς έναντι εκτιμήσεων για 74 σεντς.
Τα έσοδα εκτινάχθηκαν σχεδόν 600% στα 1,50 δισ. δολάρια, έναντι των 215 εκατ. δολαρίων πριν από ένα χρόνο και έναντι των εκτιμήσεων για 1,44 δισ. δολάρια.
Στο β΄ τρίμηνο, παρατηρήθηκαν ισχυρές ενδείξεις ότι η καταναλωτική εμπιστοσύνη και η ταξιδιωτική ζήτηση επιστρέφει, με τα έσοδα β΄ τριμήνου ναα διπλασιάζονται σε σχέση με το α΄ τρίμηνο.
Η General Electric αναβάθμισε τις εκτιμήσεις για τις ταμειακές ροές του έτους, καθώς ανακοίνωσε απροσδόκητα θετικές ταμειακές ροές στο β΄ τρίμηνο, καθώς οι βιομηχανικές παραγγελίες και τα έσοδα επέστρεψαν στην ανάπτυξη.
Η αμερικανική εταιρεία ανακοίνωσε πως αναμένει ταμειακές ροές για το 2021 στα 3,5-5 δισ. δολάρια, υψηλότερα από τις προηγούμενες εκτιμήσεις για 2,5-4,5 δισ. δολάρια.
Ανακοίνωσε ταμειακές ροές 388 εκατ. δολαρίων στο τρίμηνο, έναντι εκτιμήσεων για 287 εκατ. δολάρια, μετά από τις εκροές των 2,1 δισ. δολαρίων στο προηγούμενο έτος.
Όλες οι βιομηχανικές μονάδες εμφάνισαν βελτίωση στο περιθώριο της κερδοφορίας στο τελευταίο τρίμηνο, με τη μονάδα αεροπορίας να καταγράφει τη μεγαλύτερη βελτίωση.
Η GE τόνισε ακόμη ότι οι συγκεκριμένες δραστηριότητες εμφανίζουν πρόωρες ενδείξεις ανάκαμψης.
Τα έσοδα αυξήθηκαν στα 18,28 δισ. δολάρια από τα 16,81 δισ. δολάρια στο τρίμηνο μέχρι τις 30 Ιουνίου.
Η εταιρεία ανακοίνωσε προσαρμοσμένα κέρδη 5 σεντς ανά μετοχή στο τρίμηνο, σε σχέση με τις μέσες εκτιμήσεις για κέρδη 3 σεντς ανά μετοχή.
Η 3M Co ανακοίνωσε καθαρά κέρδη 1,524 δισ. δολαρίων ή 2,59 δολαρίων ανά μετοχή στο β΄ τρίμηνο, υψηλότερα από τα 1,306 δισ. δολάρια ή 2,25 δολάρια ανά μετοχή πριν από έναν χρόνο.
Τα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή διαμορφώθηκαν επίσης στα 2,59 δολάρια, υψηλότερα από τα 2,28 δολάρια.
Ο βιομηχανικός όμιλος ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις αυξήθηκαν στα 8,950 δισ. δολάρια από τα 7,176 δισ. δολάρια, επίσης υψηλότερα από τα 8,525 δισ. δολάρια που ανέμεναν οι αναλυτές.
Η εταιρεία αναμένει τώρα ότι οι πωλήσεις του έτους θα αυξηθούν 7%-10%, υψηλότερα από τις προηγούμενες εκτιμήσεις για 5%-8%.
Αναμένει τα κέρδη ανά μετοχή στα 9,70-10,10 δολάρια, έναντι εκτιμήσεων για 9,20-9,70 δολάρια.
Η μετοχή της Raytheon Technologies ενισχύεται 1,4% , καθώς η εταιρεία άμυνας και αεροδιαστημικής ανακοίνωσε αποτελέσματα υψηλότερα των προσδοκιών και αναβάθμισε τις εκτιμήσεις.
Συγκεκριμένα η εταιρεία επέστρεψε στα κέρδη, ύψους 1,03 δισ. δολαρίων ή 68 σεντς ανά μετοχή, έναντι των ζημιών 3,84 δισ. δολαρίων ή 2,55 δολαρίων ανά μετοχή πριν από ένα χρόνο.
Εάν αφαιρεθούν τα έκτακτα, τα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή διαμορφώθηκαν στα 1,03 δολάρια, έναντι εκτιμήσεων για 93 σεντς.
Τα έσοδα αυξήθηκαν 13% στα 15,88 δισ. δολάρια, έναντι εκτιμήσεων για 15,83 δολάρια.
Οι ταμειακές ροές διαμορφώθηκαν στα 966 εκατ.δολάρια, έναντι εκτιμήσεων για 775,8 εκατ. δολάρια.
Η εταιρεία αναβάθμισε τις εκτιμήσεις για τα κέρδη ανά μετοχή του 2021 στα 3,85-4 δολάρια έναντι προηγουμένων εκτιμήσεων για 3,50-3,70 δολάρια και για τα έσοδα στα 64,4-65,4 δισ. δολάρια, από την προηγούμενη εκτίμηση των 63,9-65,4 δισ. δολαρίων.

Κατώτερη των προσδοκιών η αύξηση των παραγγελιών διαρκών αγαθών τον Ιούνιο

Οι νέες παραγγελίες κεφαλαιουχικών αγαθών στις ΗΠΑ αυξήθηκαν τον Ιούνιο, λιγότερο όμως του αναμενομένου, υποδεικνύοντας πάντως ότι, παρά τα προβλήματα στις αλυσίδες εφοδιασμού τα οποία επιβαρύνουν την παραγωγή σε ορισμένα εργοστάσια, οι δαπάνες των επιχειρήσεων για εξοπλισμό μπορούν να διατηρηθούν σε υψηλά επίπεδα και μετά το β' τρίμηνο.
Οι παραγγελίες για μη αμυντικό κεφαλαιουχικό εξοπλισμό, εξαιρουμένων των αεροσκαφών, Orders for non-defense capital goods excluding αυξήθηκαν κατά 0,5%, έναντι προσδοκιών για 0,7%, σύμφωνα με στοιχεία τα οποία ανακοίνωσε το Υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ.
Οι δομικές παραγγελίες κεφαλαιουχικών αγαθών κέρδισαν τον Μάιο επίσης 0,5%.
Οικονομικοί αναλυτές σε έρευνα του πρακτορείου Reuters είχαν προβλέψει αύξηση των δομικών παραγγελιών κατά 0,7%.
Για τον Ιούνιο, στο σύνολό τους, οι παραγγελίες αυξήθηκαν κατά 0,8%, έναντι προβλέψεων για αύξηση 2,1%.

Σε υψηλό 16 μηνών η καταναλωτική εμπιστοσύνη

Ενισχύθηκε περαιτέρω τον Ιούλιο η εμπιστοσύνη των Αμερικανών παρά την ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων της μετάλλαξης Δέλτα του κορονοϊού σύμφωνα με τα στοιχεία που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας.
Ειδικότερα, ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης του Conference Board σκαρφάλωσε σε υψηλό 16 μηνών στις 129,1 μονάδες από την αναθεωρημένη μέτρηση των 128,9 μονάδων τον Ιούνιο.
Σημειώνεται ότι οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal τοποθετούσαν τον δείκτη στις 125 μονάδες.

Νέα ημέρα απωλειών στην Ευρώπη

Έχασαν έδαφος τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Τρίτη καθώς η νέα κατρακύλα των κινεζικών δεικτών έπληξε την επενδυτική εμπιστοσύνη.
Ειδικότερα, ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 υποχώρησε σε ποσοστό 0,5% στις 458,65 μονάδες, συμπληρώνοντας δύο διαδοχικές αρνητικές συνεδριάσεις.
Ο γερμανικός DAX έχασε 0,6% και έκλεισε στις 15.519,13 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 σημείωσε πτώση 0,7% στις 6.531,92 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 υποχώρησε 0,4% στις 6.996,08 μονάδες.
Με ετήσιο ρυθμό 1,9% αυξήθηκαν οι χορηγήσεις επιχειρηματικών δανείων στην Ευρωζώνη τον Ιούνιο, όπως και τον Μάιο, ενώ τα δάνεια στα νοικοκυριά αυξήθηκαν 4% έναντι 3,9% τον Μάιο, σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, όπως αποτυπώνονται στο μηνιαίο report για τις συνθήκες χρηματοδότησης στην Ευρωζώνη την Τρίτη 27 Ιουλίου 2021

Η προσφορά χρήματος Μ3 επιβραδύνθηκε οριακά τον Ιούνιο, με τον ετήσιο ρυθμό αύξησής της να υποχωρεί στο 8,3% από 8,5% τον Μάιο.
Η προσφορά χρήματος με στενή έννοια Μ1, που περιλαμβάνει τη νομισματική κυκλοφορία και τις καταθέσεις όψεως, αυξήθηκε 11,7% έναντι 11,6% τον Μάιο.
Οι καταθέσεις στις τράπεζες της Ευρωζώνης αυξήθηκαν συνολικά κατά 89 δισ. ευρώ στα 12,897 τρισ. ευρώ, με ετήσιο ρυθμό αύξησης 8,3%.
Οι καταθέσεις νοικοκυριών αυξήθηκαν κατά 32 δισ. ευρώ στα 7,907 τρισ. ευρώ, με ρυθμό 7,6%.
Η περίοδος αποτελεσμάτων συνεχίζεται, o γαλλικός κολοσσός ειδών πολυτελείας LVMH κατέγραψε αύξηση στα έσοδα β' τριμήνου, όπως ανακοίνωσε τη Δευτέρα, με την επανεκκίνηση της οικονομίας να δίνει ώθηση στις λιανικές πωλήσεις σε παγκόσμια κλίμακα.
Η Dassault Systemes αναθεώρησε επί τα βελτίω τις προβλέψεις της για το 2021, με τη βοήθεια των πωλήσεων λογισμικού και θετικού μομέντουμ στο σύνολο των δραστηριοτήτων τους, με τη μετοχή της να ενισχύεται κατά 3,6%.
H Campari κερδίζει 5,5%, μετά την ισχυρή αύξηση πωλήσεων το α' εξάμηνο του 2021, με την επανεκκίνηση λειτουργίας των μπαρ και των εστιατορίων.
Η βρετανική χημική βιομηχανία Croda International κερδίζει επίσης 5,5% λόγω ανακοίνωσης ισχυρών αποτελεσμάτων α' εξαμήνου.
Στον αντίποδα, η γερμανική εταιρεία βιοτεχνολογίας Morphosys βυθίζεται άνω του 10%, στη δεύτερη συναπτή ημέρα πτώσης, μετά την αναθεώρηση επί τα χείρω του guidance για τα έσοδά της.
Η βρετανική Reckitt Benckiser βλέπει τη μετοχή της να καταγράφει απώλειες -8,7%, μετά τις απογοητευτικές σε σχέση με τις προβλέψεις πωλήσεις της στο β' τρίμηνο, λόγω μείωσης της ζήτησης.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η εταιρεία, οι προ φόρων ζημιές της ανήλθαν σε 1,94 δισ. στερλίνες στο εξάμηνο, έναντι κέρδους 1,44 δισ. δολαρίων που είχε καταγράψει το αντίστοιχο εξάμηνο του προηγούμενου έτους.
Ο κύκλος εργασιών διαμορφώθηκε στα 6,6 δισ. στερλίνες από 6,91 δισ. στερλίνες πέρυσι, ενώ οι αναλυτές προέβλεπαν πως θα ανέρχονταν σε 6,72 δισ. στερλίνες.

Sell off στην Κίνα - O Hang Seng στο -4,5%

Κλιμακώθηκαν οι πιέσεις στα χρηματιστήρια της Κίνας, με τις αγορές να υποχωρούν για τρίτη ημέρα, λόγω των περιορισμών που επέβαλε το Πεκίνο στους κλάδους της τεχνολογίας, της ιδιωτικής εκπαίδευσης και των ακινήτων.
Ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ υποχώρησε -4,5% στις 24.980 μονάδες, με τις μετοχές του τεχνολογικού κλάδου να καταρρέουν.
Η Meituan υποχώρησε -17%, η Alibaba 9% και η Tencent 9%.
Στην ηπειρωτική Κίνα ο Shanghai Composite σημείωσε πτώση -2,5% στις 3.381 μονάδες.
Ο Asia Dow σημείωνε οριακές μεταβολές στις 3.824 μονάδες.
Στο Τόκιο ο Nikkei 225 έκλεισε με άνοδο +0,49% στις 27.968 μονάδες.
Ο Sensex κατέγραψε οριακές μεταβολές στις 52.892 μονάδες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης