Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ακάθεκτη συνεχίζει η πανδημία, ανησυχούν τους επιστήμονες οι μεταλλάξεις της covid 19

Ακάθεκτη συνεχίζει η πανδημία, ανησυχούν τους επιστήμονες οι μεταλλάξεις της covid 19
Ακάθεκτη συνεχίζει η πανδημία την πορεία της, με την εμφάνιση των νέων μεταλλάξεων της covid 19 να ανησυχεί τους επιστήμονες
Σχετικά Άρθρα

Ακάθεκτη συνεχίζει η πανδημία την πορεία της, με την εμφάνιση των νέων μεταλλάξεων της covid 19 να ανησυχεί τους επιστήμονες, την ώρα που οι ΗΠΑ εξετάζουν αυστηροποίηση των μέτρων.
Πονοκέφαλο προκαλούν στους επιστήμονες οι συνεχείς μεταλλάξεις του Covid – 19, καθώς ορισμένες εξ αυτών είναι ιδιαίτερα μολυσματικές.
Μία νέα παραλλαγή του κορωνοϊού εμφανίστηκε τα τελευταία 24ωρα και ήδη στο Ηνωμένο Βασίλειο έχουν ξεκινήσει εργαστηριακές δοκιμές για τη μετάλλαξη με την ονομασία B.1.621, όπως ανακοίνωσε η Δημόσια Υπηρεσία Υγείας της Αγγλίας (PHE).
Όπως ανακοίνωσε 16 κρούσματα της εν λόγω μετάλλαξης έχουν εντοπιστεί στη Μεγάλη Βρετανία μέχρι στιγμής, με την πλειονότητά τους να σχετίζεται με ταξίδια στο εξωτερικό.
Η παραλλαγή αυτή έχει οριστεί ως μετάλλαξη υπό έρευνα.
Η έκθεση της PHE επισημαίνει ότι προς το παρόν δεν υπάρχουν ενδείξεις πως η παραλλαγή αυτή προκαλεί σοβαρότερη νόσηση ή επηρεάζει την αποτελεσματικότητα του εμβολίου.

Η επιδημία με μια ματιά:

• Τα κρούσματα σε παγκόσμιο επίπεδο ανέρχονται σε 194.337.614 και οι νεκροί σε 4.162.590
• Πρώτες σε κρούσματα και νεκρούς οι ΗΠΑ με 34.446.383 κρούσματα και 610.892 νεκρούς
• Δεύτερη σε κρούσματα η Ινδία με 31.411.262 και τρίτη σε νεκρούς με 420.967
• Δεύτερη σε νεκρούς η Βραζιλία με 549.924 τρίτη σε κρούσματα με 19.688.663
• Τέταρτη παγκοσμίως σε κρούσματα η Γαλλία με 6.056.833
• Πέμπτη η Ρωσία με 6.071.893 και έκτη η Μεγάλη Βρετανία με 5.723.422
• Έβδομη η Τουρκία με 5.601.608 και όγδοη η Αργεντινή με 4.846.615
• Ένατη η Κολομβία με 4.727.846 και δέκατη η Ιταλία με 4.317.415
fdsasdfadasf.JPG

Αυστηροποίηση των μέτρων εξετάζουν οι ΗΠΑ

Αυστηρότερη χρήση μάσκας συστήνουν τώρα οι Αμερικανοί υγειονομικοί αξιωματούχοι σε σχέση με την προηγούμενη χαλαρότερη προσέγγιση καθώς οι ΗΠΑ αντιμετωπίζουν αύξηση κρουσμάτων Covid, που σχετίζονται με τη μετάλλαξη Delta.
Ο Anthony Fauci, επικεφαλής σύμβουλος ιατρικών θεμάτων του προέδρου Joe Biden, δήλωσε στο CNN ότι μια αλλαγή στις συστάσεις για τη μάσκα είναι υπό «ενεργό εξέταση» υπό το φως των αυξανόμενων κρουσμάτων σε ολόκληρη τη χώρα.
Μετά από την επιτυχία στις αρχές του 2021 στην εμβολιαστική εκστρατεία η κυβέρνηση Biden αντιμετωπίζει τώρα νέα πίεση για τον έλεγχο της πανδημίας, ιδιαίτερα σε περιοχές της χώρας όπου οι εμβολιασμοί έχουν καθυστερήσει, οι λοιμώξεις έχουν αυξηθεί και οι νοσηλείες άρχισαν να αυξάνονται ξανά.
Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) έχουν συστήσει τη χρήση μάσκας για μη εμβολιασμένους Αμερικανούς, αλλά χαλάρωσαν τη οδηγία για τους εμβολιασμένους Αμερικανούς τον Μάιο.

Η 3η δόση του εμβολίου και η... «λάθος κατεύθυνση»

Εξάλλου κυβερνητικοί αξιωματούχοι εξετάζουν, εάν ορισμένοι εμβολιασμένοι Αμερικανοί μπορεί να χρειαστούν μία επιπλέον δόση εμβολίου – γνωστή ως αναμνηστική - για να διατηρήσουν την ανοσία τους.
Οι Αμερικανοί ειδικοί ανησυχούν ότι οι ΗΠΑ θα μπορούσαν να κατευθυνθούν προς ένα επικίνδυνο νέο κύμα κρουσμάτων σε εθνικό επίπεδο εάν δεν επιταχύνουν πάλι τους εμβολιασμούς - μια ανησυχία που επαναλήφθηκε από τον Fauci.
«Πηγαίνουμε σε λάθος κατεύθυνση αν κοιτάξετε την καμπύλη με τα κρούσματα, θα το διαπιστώσετε», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Fauci.
«Αν δεν εμβολιάσουμε όλους τους ανθρώπους, το μοντέλο θα προβλέψει ότι θα έχουμε πρόβλημα», πρόσθεσε.
Ένας λόγος για την αλλαγή της οδηγίας ως προς τη μάσκα είναι ότι οι «νέες μολύνσεις ακόμη και μεταξύ των εμβολιασμένων χωρίς ή ήπια συμπτώματα θα μπορούσαν να επιδεινώσουν την εξάπλωση της πανδημίας σε ευάλωτους πληθυσμούς.

Βρετανία: Μείωση κρουσμάτων και θανάτων, επιφυλακτικοί οι επιστήμονες

Η Βρετανία ανακοίνωσε την Κυριακή 29.173 νέες θετικές διαγνώσεις COVID-19 σε σχέση με 31.795 μία ημέρα νωρίτερα, ενώ ο αριθμός των θανάτων σε διάστημα 28 ημερών από ένα θετικό τεστ έπεσε σε 28 από 86 χθες Σάββατο, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.
Ο αριθμός των νέων θετικών διαγνώσεων μειώνεται τις τελευταίες πέντε ημέρες στη Βρετανία, όμως αξιωματούχοι είναι επιφυλακτικοί για το αν αυτό συνιστά τάση.

Γαλλία: Σχεδόν το 60% του πληθυσμού έχει λάβει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου

Σχεδόν το 60% του γαλλικού πληθυσμού έχει λάβει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου κατά της Covid-19, σύμφωνα με τα υγειονομικά στοιχεία που δόθηκαν απόψε στη δημοσιότητα.
"Σύντομα 40 εκατομμύρια εμβολιασμένοι με μία δόση. Προχωράμε. Δεν χαλαρώνουμε τις προσπάθειές μας. Εμβολιαστείτε", έγραψε στο Twitter ο Γάλλος πρόεδρος Emmanuel Macron.
Το όριο αυτό αναμένεται να ξεπεραστεί αύριο, δεδομένου ότι τουλάχιστον 39,94 εκατομμύρια Γάλλοι --δηλ. το 59,2% του πληθυσμού-- έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου.
Σχεδόν το 50% (33,2%) έχει λάβει το πλήρες εμβολιαστικό σχήμα, σύμφωνα με τους αριθμούς που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Υγείας.
Οι αριθμοί-κλειδιά της υγειονομικής κατάστασης (νοσηλείες και αριθμός ασθενών σε μονάδες εντατικής θεραπείας) παραμένουν σταθεροί, παρά την αύξηση των μολύνσεων εδώ και περίπου 15 ημέρες (16.167 νέες μολύνσεις σήμερα).
Η τάση για επτά ημέρες παραμένει για μια αργή αλλά σταθερή αύξηση, με 1.837 εισαγωγές (1.800 χθες Σάββατο) στα νοσοκομεία μέσα σε μια εβδομάδα, εκ των οποίων 376 σε μονάδες εντατικής θεραπείας.
Η Covid-19 προκάλεσε τον θάνατο έξι ασθενών τις τελευταίες 24 ώρες σε σύνολο 111.644 θανάτων από την αρχή της πανδημίας.

Γερμανία: Λιγότερα από χίλια κρούσματα, 3 θάνατοι

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του SARS-CoV-2 στη Γερμανία αυξήθηκαν κατά 958 τις προηγούμενες 24 ώρες, φθάνοντας τα 3.756.856, όπως δείχνουν τα στοιχεία που δημοσιοποίησε σήμερα Δευτέρα το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ, ο φορέας επιδημιολογικής επιτήρησης της χώρας.
Οι θάνατοι τριών ασθενών με την COVID-19 αύξησαν τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στη χώρα στους 91.527 νεκρούς ως εδώ, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Βραζιλία: Πάνω από 18.000 κρούσματα, 476 θάνατοι - Διαδηλώσεις κατά Bolsonaro

Το υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας ανακοίνωσε χθες Κυριακή ότι τις προηγούμενες 24 ώρες υπέκυψαν 476 ασθενείς με την COVID-19 και διαγνώστηκαν 18.129 κρούσματα του SARS-CoV-2.
Ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στο μεγαλύτερο κράτος της Λατινικής Αμερικής έχει φθάσει ως αυτό το στάδιο τους 549.924 νεκρούς επί συνόλου 19.688.663 επιβεβαιωμένων μολύνσεων.
Η χώρα των 212 εκατ. κατοίκων καταγράφει επισήμως τον δεύτερο βαρύτερο απολογισμό θυμάτων στον πλανήτη, πίσω μόνο από τις ΗΠΑ, και τον τρίτο υψηλότερο αριθμό μολύνσεων στον κόσμο, πίσω από τις ΗΠΑ και την Ινδία. Ειδικοί θεωρούν τον επίσημο απολογισμό υποτιμημένο.
Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι βγήκαν το Σάββατο στους δρόμους πόλεων σε όλη τη Βραζιλία απαιτώντας να παυθεί ο πρόεδρος Jair Bolsonaro, εξαιτίας της τρόπου που διαχειρίστηκε την υγειονομική κρίση.

Αρνητικό ρεκόρ θανάτων και κρουσμάτων στην Κούβα

Το υπουργείο Υγείας της Κούβας ανακοίνωσε χθες Κυριακή ότι τις προηγούμενες 24 ώρες υπέκυψαν 80 ασθενείς με την COVID-19 και διαγνώστηκαν 8.853 κρούσματα του SARS-CoV-2, αριθμοί άνευ προηγουμένου από την εκδήλωση της υγειονομικής κρίσης.
Ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στο νησί της Καραϊβικής ανέρχεται μέχρι εδώ σε 2.351 νεκρούς επί συνόλου 332.968 επιβεβαιωμένων μολύνσεων.
Ο Παναμερικανικός Οργανισμός Υγείας, μέρος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, χαρακτήρισε την περασμένη εβδομάδα «δραματική» την αύξηση των θανάτων και των κρουσμάτων στην Κούβα.
Πάντως, παρά τη συνεχιζόμενη επιδείνωση της επιδημιολογικής κατάστασης, ο απολογισμός στη χώρα παραμένει χαμηλός σε σύγκριση με αυτούς άλλων κρατών της περιφέρειας της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής.
Η επαρχία της Αβάνας κατέγραψε τον υψηλότερο αριθμό κρουσμάτων το προηγούμενο 24ωρο (1.481), ακολουθούμενη από τη δυτική επαρχία Ματάνσας (1.461) και τη Σαντιάγο δε Κούμπα (735). Ο ιός εξαπλώνεται με ταχύ ρυθμό σε όλη τη χώρα πλην της Ίσλα δε λα Χουβεντούδ, σημειώνουν οι αρχές.
Ως εδώ 3,4 εκατ. πολίτες της Κούβας επί συνόλου πληθυσμού 11,3 εκατ. έχουν λάβει τουλάχιστον μια δόση των εγχωρίως παραγόμενων εμβολίων Abdala και Soberana 2. Σκοπός είναι να έχει εμβολιαστεί το 70% του πληθυσμού τον Αύγουστο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης