Τελευταία Νέα
Διεθνή

Fauci: Οι ΗΠΑ πηγαίνουν σε λάθος κατεύθυνση – Απαιτείται αυστηρότερη χρήση μάσκας, τα κρούσματα Covid αυξάνονται

Fauci: Οι ΗΠΑ πηγαίνουν σε λάθος κατεύθυνση – Απαιτείται αυστηρότερη χρήση μάσκας, τα κρούσματα Covid αυξάνονται
Προς αυστηροποίηση τα μέτρα στις ΗΠΑ, λόγω της αύξησης των κρουσμάτων σε αρκετές περιοχές της χώρας
Σχετικά Άρθρα

Αυστηρότερη χρήση μάσκας συστήνουν τώρα οι Αμερικανοί υγειονομικοί αξιωματούχοι σε σχέση με την προηγούμενη χαλαρότερη προσέγγιση καθώς οι ΗΠΑ αντιμετωπίζουν αύξηση κρουσμάτων Covid, που σχετίζονται με τη μετάλλαξη Delta.
Ο Anthony Fauci, επικεφαλής σύμβουλος ιατρικών θεμάτων του προέδρου Joe Biden, δήλωσε στο CNN ότι μια αλλαγή στις συστάσεις για τη μάσκα είναι υπό «ενεργό εξέταση» υπό το φως των αυξανόμενων κρουσμάτων σε ολόκληρη τη χώρα.
Μετά από την επιτυχία στις αρχές του 2021 στην εμβολιαστική εκστρατεία η κυβέρνηση Biden αντιμετωπίζει τώρα νέα πίεση για τον έλεγχο της πανδημίας, ιδιαίτερα σε περιοχές της χώρας όπου οι εμβολιασμοί έχουν καθυστερήσει, οι λοιμώξεις έχουν αυξηθεί και οι νοσηλείες άρχισαν να αυξάνονται ξανά.
Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) έχουν συστήσει τη χρήση μάσκας για μη εμβολιασμένους Αμερικανούς, αλλά χαλάρωσαν τη οδηγία για τους εμβολιασμένους Αμερικανούς τον Μάιο.

Η 3η δόση του εμβολίου και η... «λάθος κατεύθυνση»

Εξάλλου κυβερνητικοί αξιωματούχοι εξετάζουν, εάν ορισμένοι εμβολιασμένοι Αμερικανοί μπορεί να χρειαστούν μία επιπλέον δόση εμβολίου – γνωστή ως αναμνηστική - για να διατηρήσουν την ανοσία τους.
Οι Αμερικανοί ειδικοί ανησυχούν ότι οι ΗΠΑ θα μπορούσαν να κατευθυνθούν προς ένα επικίνδυνο νέο κύμα κρουσμάτων σε εθνικό επίπεδο εάν δεν επιταχύνουν πάλι τους εμβολιασμούς - μια ανησυχία που επαναλήφθηκε από τον Fauci.
«Πηγαίνουμε σε λάθος κατεύθυνση αν κοιτάξετε την καμπύλη με τα κρούσματα, θα το διαπιστώσετε», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Fauci.
«Αν δεν εμβολιάσουμε όλους τους ανθρώπους, το μοντέλο θα προβλέψει ότι θα έχουμε πρόβλημα», πρόσθεσε.
Ένας λόγος για την αλλαγή της οδηγίας ως προς τη μάσκα είναι ότι οι «νέες μολύνσεις ακόμη και μεταξύ των εμβολιασμένων χωρίς ή ήπια συμπτώματα θα μπορούσαν να επιδεινώσουν την εξάπλωση της πανδημίας σε ευάλωτους πληθυσμούς.

Προστασία για τους ευάλωτους

Ο Scott Gottlieb, ο πρώην επίτροπος της Διοίκησης Τροφίμων και Φαρμάκων, δήλωσε στο CBS ότι η χρήση μάσκας θα μπορούσε «να είναι ακόμη χρήσιμη» για τους εμβολιασμένους και οι άνθρωποι πρέπει να γνωρίζουν τα υψηλά ποσοστά μετάδοσης του ιού.
«Εάν βρίσκεστε γύρω από ευάλωτα άτομα, εάν φροντίζετε ένα νεογέννητο ή έναν ηλικιωμένο ασθενή και έχετε εμβολιαστεί και εάν δεν αισθάνεστε καλά, θα πρέπει πιθανώς να ελέγξετε τον εαυτό σας και να μην υποθέσετε ότι είστε άτρωτοι σε οποιοδήποτε είδος μόλυνσης, ακόμη κι αν έχετε εμβολιαστεί », είπε ο Gottlieb.

Πολιτικό κόστος

Η επιστροφή των ανησυχιών πανδημίας στις ΗΠΑ κινδυνεύει να παρακάμψει τις άλλες προτεραιότητες του Biden για το δεύτερο εξάμηνο του πρώτου έτους στην θητεία του, όπως νέοι νόμοι για την οικονομία, μεταρρύθμιση της αστυνομίας και νομοσχέδια για το δικαίωμα ψήφου, γράφουν οι Financial Times.
Πολιτικά, μεγάλο μέρος της πίεσης και της κριτικής έχει βαρύνει τους Ρεπουμπλικάνους  τόσο σε εθνικό όσο και σε τοπικό επίπεδο, οι οποίοι δεν κατάφεραν να προωθήσουν τους εμβολιασμούς ή αμφέβαλαν την αποτελεσματικότητά τους.
Ωστόσο, οι Δημοκρατικοί και ο Λευκός Οίκος ενδέχεται επίσης να πληγούν εάν οι Αμερικανοί αισθανθούν ότι η χώρα ολισθαίνει προς τα πίσω στην πανδημία και επιβάλλονται νέοι περιορισμοί στην οικονομική δραστηριότητα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης