Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιταλία - πυρκαγιές: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Σαρδηνία - Η Ελλάδα στέλει 2 Canadair

Ιταλία - πυρκαγιές: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Σαρδηνία - Η Ελλάδα στέλει 2 Canadair
Πάνω από 1.500 άνθρωποι αναγκάσθηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, τα οποία απειλούνται ή καταστράφηκαν από τις φλόγες
Σχετικά Άρθρα
Η περιφέρεια της Σαρδηνίας κήρυξε το νησί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, λόγω των μεγάλων καταστροφών που προκάλεσαν και συνεχίζουν να προκαλούν οι πυρκαγιές στην ευρύτερη περιοχή της πόλης Οριστάνο.

Πάνω από 1.500 άνθρωποι αναγκάσθηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, τα οποία απειλούνται ή καταστράφηκαν από τις φλόγες, σύμφωνα με τον ανταποκριτή του ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Συνολικά, επιχειρούν στο πύρινο μέτωπο 7.500 πυροσβέστες, εθελοντές, άνδρες και γυναίκες του ιταλικού στρατού και της Πολιτικής Προστασίας.
Εκτός από την χώρα μας, και η Γαλλία ανακοίνωσε ότι αποστέλλει δύο Καναντέρ, τα οποία θα συνδράμουν τα ιταλικά αεροσκάφη και ελικόπτερα στις προσπάθειες κατάσβεσης.
Ο Ιταλός πρωθυπουργός Mario Draghi, με σύντομο ανακοινωθέν της ιταλικής κυβέρνησης, εξέφρασε την συμπαράσταση και την εγγύτητά του προς τους κατοίκους της Σαρδηνίας, με την διαβεβαίωση ότι παρακολουθεί συνεχώς όλες τις εξελίξεις.

Εμπρησμός ή αμέλεια;

Στο μεταξύ, η Δασική Υπηρεσία της Σαρδηνίας σε συνεργασία με την εισαγγελία του Οριστάνο συλλέγει στοιχεία, για να μπορέσει να εξακριβωθεί αν πρόκειται για εμπρησμό.
«Ζούμε ώρες ανησυχίας και απερίγραπτου πόνου», δήλωσε ο περιφερειάρχης της Σαρδηνίας,  Christian Solinas, ο οποίος ζήτησε έκτακτη οικονομική ενίσχυση από την κυβέρνηση του Mario Draghi.
Κύρια προσπάθεια των πυροσβεστών στην φάση αυτή είναι να μην επεκταθεί η φωτιά σε παραθαλάσσιες περιοχές του νησιού.

sardhnia_1.jpg
Πηγή: ANSA

Βοήθεια από Ελλάδα

Εν τω μεταξύ, άμεσα ανταποκρίθηκε η Ελλάδα και η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας στο αίτημα της Ιταλίας για συνδρομή μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας (rescEU).
Ειδικότερα, η Ελλάδα έστειλε δύοαεροσκάφη Canadair CL-415 για να συνδράμει στη μάχη που δίνει η Ιταλία απέναντι στις καταστροφικές πυρκαγιές στη Σαρδηνία.

 


www.bankingnews.gr

 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης