Διεθνή

Ιταλία: Πάνω από 200.000 στρέμματα γης κάηκαν στη Σαρδηνία, 400 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους

Ιταλία: Πάνω από 200.000 στρέμματα γης κάηκαν στη Σαρδηνία, 400 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους
Στην περιοχή συνεχίζει να πνέει ισχυρός άνεμος και πραγματοποιούν συνεχώς ρίψεις νερού επτά Καναντέρ, μαζί με ελικόπτερα του ιταλικού στρατού και της πυροσβεστικής
Σχετικά Άρθρα

Το τελευταίο 24ωρο στην ευρύτερη περιοχή της πόλης Οριστάνο, στο νησί της Σαρδηνίας, σειρά πυρκαγιών έκαψε πάνω από 200.000 στρέμματα δάσους αλλά και καλλιεργημένων εκτάσεων.
Τετρακόσιοι άνθρωποι αναγκάσθηκαν να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους.
Στην περιοχή συνεχίζει να πνέει ισχυρός άνεμος και πραγματοποιούν συνεχώς ρίψεις νερού επτά Καναντέρ, μαζί με ελικόπτερα του ιταλικού στρατού και της πυροσβεστικής.
Η Σαρδηνία ζήτησε την έμπρακτη στήριξη και άλλων περιφερειών της χώρας ενώ η Ιταλία, με την σειρά της, απευθύνθηκε στις χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης για επιπλέον βοήθεια.

Έκτακτη οικονομική ενίσχυση από Draghi

Στο μεταξύ, η Δασική Υπηρεσία της Σαρδηνίας σε συνεργασία με την εισαγγελία του Οριστάνο συλλέγει στοιχεία, για να μπορέσει να εξακριβωθεί αν πρόκειται για εμπρησμό.
«Ζούμε ώρες ανησυχίας και απερίγραπτου πόνου», δήλωσε ο περιφερειάρχης της Σαρδηνίας,  Christian Solinas, ο οποίος ζήτησε έκτακτη οικονομική ενίσχυση από την κυβέρνηση του Mario Draghi.
Κύρια προσπάθεια των πυροσβεστών στην φάση αυτή είναι να μην επεκταθεί η φωτιά σε παραθαλάσσιες περιοχές του νησιού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης