Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η αναζήτηση θεραπείας για Πάρκινσον και άνοια οδήγησε στα cyborg ποντίκια και στον έλεγχο της σκέψης

Η αναζήτηση θεραπείας για Πάρκινσον και άνοια οδήγησε στα cyborg ποντίκια και στον έλεγχο της σκέψης
Οι δοκιμές για τον έλεγχο του μυαλού έχουν αφετηρία στη θεραπεία εγκεφαλικών ασθενειών και καταστάσεων όπως η νόσος του Πάρκινσον και η άνοια

Διακαής πόθος ενός τμήματος της επιστήμης να κατακτήσει την ικανότητα να ελέγξει τη σκέψη και τις αντιδράσεις του μυαλού, δεν μένει στα πειράματα σε εγκεφάλους πιθήκων.
Η υπαγόρευση αναμνήσεων, η ανάγνωση σκέψεων και ο έλεγχος του τι βλέπει κάποιος άλλος μέσω εμφυτευμάτων εγκεφάλου, μπορεί να ακούγεται σαν δυστοπία, αλλά όπως προειδοποιούν ακτιβιστές είναι μία πραγματικότητα που προχωρά με αλματώδη βήματα, χάρη σε έναν γενναία χρηματοδοτούμενο παγκόσμιο αγώνα όπλων για την ανάπτυξη τεχνολογίας ελέγχου μυαλού και κάμψης μυαλού μέσω παράξενων όσο και απίθανων πειραμάτων σε πιθήκους και άλλα ζώα.
1_1.webp
Από το Πάρκινσον και την άνοια στην υπαγόρευση συμπεριφοράς

Οι δοκιμές έχουν αφετηρία στη θεραπεία εγκεφαλικών ασθενειών και καταστάσεων όπως η νόσος του Πάρκινσον και η άνοια.
Όμως από τη στιγμή που επιτευχθεί ο έλεγχός τους, η… κατάχρηση της δυνατότητας απέχει μόλις ένα βήμα.
Ποντίκια, χελώνες και μαϊμούδες μπορούν ήδη να ελέγχονται όπως οι «μαριονέτες».
Σε λίγα χρόνια τα smartphone μας προβλέπεται να μεταμορφωθούν σε εμφυτεύματα εγκεφάλου, που εύκολα θα χακάρονται με βάση μια έκθεση της εταιρείας κυβερνοασφάλειας Kaspersky Labs και της ομάδας λειτουργικής νευροχειρουργικής του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης.
«Ο χειρισμός θα μπορούσε να οδηγήσει σε αλλαγές των ρυθμίσεων που προκαλούν πόνο, παράλυση, ή κλοπή προσωπικών και εμπιστευτικών προσωπικών δεδομένων».
2_1.webp
Ποντίκια cyborg

Ερευνητές στο Korea Advanced Institute of Science and Technology δημιούργησαν πρόσφατα ποντίκια cyborg που υπάκουαν στις εντολές των ανθρώπινων αρχόντων τους.
«Παραβίασαν» τον εγκέφαλο των ποντικών χρησιμοποιώντας μια τεχνική που ονομάζεται οπτογενετική - μια διαδικασία στην οποία τα νήματα οπτικών ινών εισάγονται στον εγκέφαλο για να τον χειριστούν, γεγονός που ενδυναμώνει τα ηθικά διλήμματα.
Ήδη η πρωτοβουλία NeuroRights, που ιδρύθηκε από τον καθηγητή νευροεπιστήμονα του Πανεπιστημίου της Κολούμπια, Rafael Yuste, υποστηρίζει την προστασία του μυαλού μας και τον καθορισμό δεοντολογικών κατευθυντήριων γραμμών για αυτό το νέο σύνορο της επιστήμης.
3_1.webp
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης