Τελευταία Νέα
Διεθνή

Προβληματισμός για Pfizer, Moderna - Εμβολιασμένο το 75% των νέων κρουσμάτων στη Σιγκαπούρη

Προβληματισμός για Pfizer, Moderna - Εμβολιασμένο το 75% των νέων κρουσμάτων στη Σιγκαπούρη
Κανείς πλήρως εμβολιασμένος δε συμπεριλαμβάνεται στους πολίτες που νόσησαν σοβαρά
Σχετικά Άρθρα

Τα στοιχεία που έρχονται από διάφορες περιοχές του κόσμου και τα οποία θέλουν τους εμβολιασμένους να μολύνονται μεν από τον κορωνοϊό αλλά να μην νοσούν σοβαρά επιβεβαιώνουν δεδομένα από τη Σιγκαπούρη.
Σύμφωνα με στοιχεία από το υπουργείο Υγείας, το 75% των κρουσμάτων που καταγράφηκαν τις τελευταίες 28 ημέρες στη Σιγκαπούρη αφορούσε εμβολιασμένους πολίτες.
Ωστόσο, από τους 8 πολίτες που νόσησαν σοβαρά, κανείς δεν ήταν πλήρως εμβολιασμένος.
Από τη μελέτη αυτή δεν έχει γίνει σαφές κατά πόσο η μειωμένη προστασία των εμβολίων οφειλόταν στην παράλλαξη Δέλτα.
Η Σιγκαπούρη χορηγεί τα σκευάσματα των Pfizer και Moderna για να εμβολιάσει τους πολίτες τους

Τι δείχνουν τα στοιχεία

Βάσει των στοιχείων, από τα 1.096 κρούσματα που καταγράφηκαν τις τελευταίες 28 ημέρες, τα 484 δηλαδή σχεδόν το 44% ήταν πλήρως εμβολιασμένοι πολίτες, ενώ το 30% είχε κάνει την πρώτη δόση.
Από τα περιστατικά αυτά, το 25% δεν είχε εμβολιαστεί.
Παράλληλα, αναφέρεται πως 7 πολίτες που νοσηλεύτηκαν, χρειάστηκαν οξυγόνο ενώ ένας ακόμα νοσηλευόταν σε μονάδα εντατικής θεραπείας.
Από τους 8 αυτούς πολίτες, κανείς δεν είχε εμβολιαστεί πλήρως.
Σύμφωνα με τα δεδομένα, τις τελευταίες δύο εβδομάδες, το 88% των κρουσμάτων αφορούσε πλήρως εμβολιασμένους ανθρώπους άνω των 61 ετών, γεγονός που έρχεται να επιβεβαιώσει πως οι πιο ηλικιωμένοι άνθρωποι έχουν πιο αδύναμο ανοσοποιητικό σύστημα.
Σημειώνεται πως σύμφωνα με στοιχεία από το Ισραήλ, σχεδόν οι μισοί από τους 46 πολίτες που νόσησαν βαριά στις αρχές Ιουλίου είχαν εμβολιαστεί, ενώ οι περισσότεροι από αυτούς προέρχονταν από ομάδες υψηλού κινδύνου

Προστασία από τη σοβαρή νόσηση

«Υπάρχουν συνεχή δεδομένα που δείχνουν ότι ο εμβολιασμός προστατεύει από τη σοβαρή νόσηση όταν κάποιος μολύνεται» αναφέρει το υπουργείο Υγείας της Σιγκαπούρης, προσθέτοντας ότι όλοι οι πλήρως εμβολιασμένοι πολίτες που νόσησαν είχαν ελάχιστα ή πολύ ελαφριά συμπτώματα.
«Όσο οι πολίτες στη Σιγκαπούρη εμβολιάζονται, θα βλέπουμε ολοένα και περισσότερες μολύνσεις στις τάξεις τους.
Είναι σημαντικό να το συγκρίνουμε με το ποσοστό των ανθρώπων που παραμένουν ανεμβολίαστοι» αναφέρει ο Teo Yik Yin από τη Δημόσια Σχολή Υγείας του Εθνικού Πανεπιστημίου της Σιγκαπούρης.
Σημειώνεται πως η Σιγκαπούρη έχει εμβολιάσει το 75% των περίπου 5,7 εκατομμυρίων πολιτών της, ποσοστό που είναι το δεύτερο υψηλότερο παγκοσμίως μετά τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Τα επόμενα βήματα των υψηλά εμβολιασμένων κρατών

Τα κράτη που έχουν υψηλά ποσοστά εμβολιασμένων πολιτών, ετοιμάζουν τα επόμενα βήματα τους ως προς τη διαχείριση της πανδημίας, την οποία πλέον θεωρούν ως ενδημική νόσο, με την οποία πρέπει να μάθουν οι πολίτες τους να ζουν εξής.
Παράλληλα το ενδιαφέρον τους στρέφεται στο πώς θα περιορίσουν τα σοβαρά περιστατικά και τους θανάτους καθώς και στο πώς θα διαμορφώσουν την πολιτική τους, όπως π.χ. η χρήση μάσκας σε εμβολιασμένους και μη πολίτες.
Για παράδειγμα τόσο η Σιγκαπούρη όσο και το Ισραήλ, επανέφεραν κάποια περιοριστικά μέτρα για να ανακόψουν την αύξηση των κρουσμάτων που οφείλονται ως επί το πλείστον στην ιδιαίτερα μεταδοτική παράλλαξη Δέλτα.
Πολλοί ειδικοί υποστηρίζουν ότι θα πρέπει να αποδεχθούμε ότι θα ζούμε στο εξής με κάποιους περιορισμούς, είτε έχουμε εμβολιαστεί είτε όχι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης