Τελευταία Νέα
Διεθνή

Intel: «Άλμα» 33% στις πωλήσεις μονάδων Η/Υ το β΄ τρίμηνο 2021 σε ετήσια βάση – Ισχυρή ανάπτυξη από την παραγωγή ημιαγωγών

Intel: «Άλμα» 33% στις πωλήσεις μονάδων Η/Υ το β΄ τρίμηνο 2021 σε ετήσια βάση – Ισχυρή ανάπτυξη από την παραγωγή ημιαγωγών
Σχετικά Άρθρα

Τόσο τα κέρδη ανά μετοχή όσον και τα έσοδα της εταιρείας κατασκευής μικροεπεξεργαστών Intel κατά το β τρίμηνο του έτους ξεπέρασαν τις προβλέψεις της εταιρείας όσο και τις προσδοκίες της Wall Street, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωσή τους την Πέμπτη 22 Ιουλίου ενώ την ίδια ώρα η παγκόσμια έλλειψη ημιαγωγών δημιουργεί τις ευκαιρίες για τεράστια κερδοφορία.
Συγκεκριμένα τα (προσαρμοσμένα) έσοδα της εταιρείας διαμορφώθηκαν στα 18,5 δισ. δολ. αυξημένα σε ετήσια βάση κατά 2%, ενώ οι προβλέψεις έκαναν λόγο για έσοδα 17,8 δισ. δολάρια.
Τη ίδια ώρα τα κέρδη ανά μετοχή διαμορφώθησαν στο 1,28 δολ. (προσαρμοσμένο), καταγράφοντας «άλμα» 12% σε ετήσια βάση, ενώ οι προβλέψεις έκαναν λόγο για άνοδο 1,06%
Την ίδα ώρα οι πωλήσεις μονάδων Η / Υ αυξήθηκαν κατά 33% σε σχέση με πέρυσι ωθούμενη απο τις συνθήκες των περιοριστικών μέτρων της πανδημίας.

Προβλέψεις

Η Intel την ίδια ώρα αναθεώρησε τις προβλέψεις της για τη διαμόρφωση των οικονομικών στοιχείων της 2021 κατά 1 δισεκατομμύριο δολάρια, στα 73,5 δις. δολάρια σε όσον αφορά τα έσοδα και στα 4,80 δολ. τα ετήσια κέρδη ανλα μετοχή.
Τα οικονομικά αποτελέσματα της Intel αναδεικνύουν το γεγονός ότι η άνοδος των πωλήσεων υπολογιστών που ξεκίνησε κατά τη διάρκεια της πανδημίας Covid-19 ενδέχεται να συνεχιστεί ακόμη και όταν οι άνθρωποι επιστρέψουν πλήρως στις εργασίες τους και ανοίξουν τα εκπαιδευτικά ιδρύματα.

Αυτοκινούμενα οχήματα

Το τμήμα Client Computing Group της Intel, το οποίο παράγει μικροεπεξεργαστές για υπολογιστές, κατέγραψε έσοδα 10,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων, αύξηση 6% σε ετήσια βάση.
Ωστόσο,
Ο δεύτερος μεγαλύτερος βραχίονας της εταιρείας, που αφορά τους επεξεργαστές για κέντρα δεδομένων, είχε πωλήσεις 6,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, οι οποίες ήταν μειωμένα κατά 9% σε ετήσια βάση.
Η Mobileye, η αυτόνομη θυγατρική της Intel, η οποία κατέγραψε «άλμα» 124% πωλήσει σε ετήσια βάση στα 327 εκατομμύρια δολάρια.
Ενώ εξακολουθεί να είναι μικρό σε σύγκριση με το συνολικό τζίρο της εταιρείας, η Intel ελπίζει ότι μπορεί να γίνει σημαντικός προμηθευτής αυτοκινούμενων αυτοκινήτων και νωρίτερα αυτή την εβδομάδα δήλωσε ότι θα ξεκινήσει τη δοκιμή αυτόνομων οχημάτων στη Νέα Υόρκη.

Μετασχηματισμός

Με βάση τα σχέδια που ανακοινώθηκε η εταιρεία σκοπεύει να μετασχηματιστεί κατασκευάζοντας chip (ημιαγωγούς) για άλλες εταιρείες, και να συνάψει συνεργασίες με άλλους κατασκευαστές προκειμένου να κατασκευάζει τους δικούς της ημιαγωγούς – γεγονός το οποίο αναμένεται να εκτοξεύσει τη κερδοφορία της εταιρείας καθώς οι αλυσιδες εφοδιασμού μετά την πανδημία μαστίζονται από τη έλλειψη chips.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης