Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απίστευτο: Το 20% των αμερικανών πιστεύει ότι μικροτσίπ βρίσκονται στα εμβόλια για τον Covid 19

Απίστευτο: Το 20% των αμερικανών πιστεύει ότι μικροτσίπ βρίσκονται στα εμβόλια για τον Covid 19
Το 20% των Αμερικανών πιστεύουν ότι τα μικροτσίπ βρίσκονται εντός των εμβολίων COVID-19 με βάση ευρήματα δημοσκόπησης
Σχετικά Άρθρα

Απίστευτο και όμως αληθινό και αμερικανικό.
Το 20% των Αμερικανών πιστεύουν ότι τα μικροτσίπ βρίσκονται εντός των εμβολίων COVID-19 με βάση ευρήματα δημοσκόπησης.
Τα εμβόλια έχουν αποτελέσει παγκόσμιο ζήτημα, πολλοί επιστήμονες έχουν αμφισβητήσει την αποτελεσματικότητα τους και αναδείξει πλήθος παρενεργειών... ωστόσο η θεωρία συνωμοσίας και οι συνωμοσιολόγοι ενώ υποστηρίζουν το σενάριο των μικροτσίπ δεν έχουν παρουσιάσει κανένα πραγματικό ή πειστικό στοιχείο... πέραν από ορισμένες αληθοφανείς ιστορίες σε συνδυασμό με ακραία φαντασία.
Το σενάριο των μικροτσίπ είναι επιστημονική φαντασία.

Περίπου το 20% των Αμερικανών πιστεύουν στη θεωρία συνωμοσίας ότι τα μικροτσίπ μπορεί να έχουν ενσωματωθεί μέσα σε εμβόλια COVID-19 που εκατομμύρια άνθρωποι έχουν ήδη λάβει διεθνώς, σύμφωνα με μια έρευνα των YouGov και The Economist που πραγματοποιήθηκε προσφάτως.
Παρά την έλλειψη αποδεικτικών στοιχείων για την υποστήριξη ενός τέτοιου ισχυρισμού, η δημοσκόπηση κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το 15% των Αμερικανών είπε ότι αυτή η θεωρία συνωμοσίας ήταν «πιθανώς αληθινή», ενώ ένα άλλο 5% δήλωσε ότι «ήταν σίγουρα αλήθεια»

Η ίδια δημοσκόπηση κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το 27% των ατόμων ηλικίας 30-44 ετών υποστηρίζουν αυτή τη θεωρία, με το 8% των ψηφοφόρων του Biden και το 29% των ψηφοφόρων του Trump να το πιστεύουν.
Περίπου το 14% των Δημοκρατικών ψηφοφόρων και το 32% των Ρεπουμπλικάνων επίσης είχαν την ίδια άποψη.
Η παραπληροφόρηση σχετικά με το COVID-19 υπήρξε αμφιλεγόμενο θέμα κατά τη διάρκεια του 2020.
Μόλις πρόσφατα, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Joe Biden δήλωσε ότι η παραπληροφόρηση που διαδίδεται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σχετικά με τον ιό "σκοτώνει ανθρώπους".
Fake news δηλαδή ανυπόστατο, περιεχόμενο έχει δημοσιευτεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σχετικά με τη θεωρία των μικροτσίπ, με πολλούς θεωρητικούς συνωμοσίας να λένε ότι το COVID-19 είναι απλώς μια κάλυψη για τις παγκόσμιες κυβερνήσεις και εταιρείες να παρακολουθούν εκατομμύρια ανθρώπους που εμβολιάζονται.

Άλλοι θεωρητικοί συνωμοσίας έχουν στοχοποιήσει τον Bill και την Melinda Gates, λέγοντας ότι βρίσκονται πίσω από αυτήν τη λεγόμενη συνωμοσία.
To Bill and Melinda Gates Foundation είπε στο BBC ότι αυτό είναι εντελώς «αναληθές».
Τον Ιανουάριο 2021, μετά από φήμες που υποστήριξαν ότι το εμβόλιο COVID-19 προκαλεί στειρότητα στις γυναίκες ή περιέχει προϊόντα που προέρχονται από χοιρινό, πολλοί Εβραίοι γιατροί προειδοποίησαν για την συνωμοσία, λέγοντας ότι «δεν υπάρχει απολύτως κανένα αποδεικτικό στοιχείο» σε αυτόν τον ισχυρισμό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης