Τελευταία Νέα
Διεθνή

H απόλυτη σύγχυση: Η Ταϊλάνδη αντικαθιστά το Sinovac με AstraZeneca και οι κινέζοι ποντάρουν στο εμβόλιο Zhifei

H απόλυτη σύγχυση: Η Ταϊλάνδη αντικαθιστά το Sinovac με AstraZeneca και οι κινέζοι ποντάρουν στο εμβόλιο Zhifei
Από τον Ιούνιο 2021, τουλάχιστον 131 εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας της Ταϊλάνδης έχουν πεθάνει, πολλοί από τους οποίους έλαβαν το εμβόλιο Sinovac
Σχετικά Άρθρα

Μην κατηγορείτε τα μέσα ενημέρωσης, μην κατηγορείτε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης… κατηγορείστε την σύγχυση που προκαλούν τα ίδια τα γεγονότα.
Αναφερόμαστε στα εμβόλιο της Κίνας, τα οποία οι κινεζικές αρχές αναφέρουν ότι μετά από έρευνες διαπιστώνεται ότι είναι αποτελεσματικά έναντι της παράλλαξης Delta.
Όμως ενώ συμβαίνει αυτό… η Ταϊλάνδη θέτει ερωτήματα για την αποτελεσματικότητα του κινεζικού εμβολίου Sinovac και ξεκίνησε να το αντικαθιστά με το AstraZeneca

Τι συμβαίνει στην Ταϊλάνδη;

Η Ταϊλάνδη αντιμετωπίζει επί του παρόντος μια σημαντική αύξηση στις μολύνσεις COVID-19.
Στις 11 Ιουλίου, ο αριθμός των κρουσμάτων που αναφέρθηκαν έφτασε στο ρεκόρ των 9.418.
Ο αριθμός των νεκρών στις 10 Ιουλίου ήταν 91, επίσης ιστορικό υψηλό.
Λόγω της απότομης αύξησης των κρουσμάτων, η κυβέρνηση της Ταϊλάνδης άλλαξε την πολιτική της για τα εμβόλια και άρχισε να δίνει το εμβόλιο AstraZeneca (AZ) για να ενισχύσει την ανοσία για όσους έλαβαν το εμβόλιο Sinovac της Κίνας.
Στις 11 Ιουλίου, το Υπουργείο Δημόσιας Υγείας της Ταϊλάνδης δήλωσε ότι 618 άτομα από το ιατρικό προσωπικό που εμβολιάστηκε πλήρως με εμβόλιο Sinovac μολύνθηκε με τον Covid 19.
Μία νοσοκόμα πέθανε και ένας ιατρός ήταν σε κρίσιμη κατάσταση.
Λόγω ανησυχιών για την αποτελεσματικότητα του κινεζικού εμβολίου, η κυβέρνηση της Ταϊλάνδης ανακοίνωσε στις 12 Ιουλίου ότι τα άτομα που έλαβαν το Sinovac της Κίνας ως πρώτη δόση εμβολίου θα λάβουν το AstraZeneca ως τη δεύτερη δόση μετά από διάστημα τριών έως τεσσάρων εβδομάδων.
Οι ιατροί που εμβολιάστηκαν πλήρως με το Sinovac θα λάβουν τρίτο εμβόλιο από διαφορετικό κατασκευαστή εμβολίων.
Η 3η δόση εμβολίου θα μπορούσε να είναι είτε AstraZeneca είτε άλλο εμβόλιο mRNA όπως το Pfizer.
Ο Δρ Thiravat Hemachudha, ο επικεφαλής του Κέντρου Υγείας των Λοιμωδών Νοσημάτων της Ταϊλάνδης για τον Ερυθρό Σταυρό, δήλωσε ότι το Sinovac της Κίνας ήταν λιγότερο αποτελεσματικό έναντι της παράλλαξης Delta.
Η αποτελεσματικότητα των κινεζικών εμβολίων αμφισβητείται σοβαρά.
Η Ινδονησία επίσης βασίστηκε σε μεγάλο βαθμό στο εμβόλιο Sinovac της Κίνας και στις 9 Ιουλίου ανέφερε ότι θα προσθέσει το εμβόλιο της Moderna.
Από τον Ιούνιο 2021, τουλάχιστον 131 εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας έχουν πεθάνει, πολλοί από τους οποίους έλαβαν το εμβόλιο Sinovac.

Την ακριβώς αντίθετη άποψη για την αποτελεσματικότητα των κινεζικών εμβολίων παρουσιάζουν οι κινέζοι

Ένα κινεζικό εμβόλιο για τον Covid 19 διατηρεί υψηλή αποτελεσματικότητα έναντι της παράλλαξης Delta αναφέρει η Jerusalem Post επικαλούμενη το Reuters.
Ένα εμβόλιο που αναπτύχθηκε από μια μονάδα των βιολογικών προϊόντων Chongqing Zhifei της Κίνας είχε υψηλή αποτελεσματικότητα έναντι της παραλλαγής Delta, αλλά υπήρξε μια μικρή μείωση, σύμφωνα με κινέζους ερευνητές σε εργαστηριακή μελέτη.
Επιστήμονες που παρακολουθούν προσεκτικά για να δουν αν η παραλλαγή Delta, η οποία είναι σημαντικά πιο μεταδοτική από την αρχική παραλλαγή του νέου κορωνοιού εάν θα καταστήσει τα διαθέσιμα εμβόλια και θεραπείες ανεπαρκή κατέληξαν στο εξής συμπέρασμα.
Σε δοκιμές που μιμούνται την πραγματική παραλλαγή Delta, σε άτομα που εμβολιάστηκαν με το σχήμα τριών δόσεων Chongqing Zhifei έδειξαν θετικά αποτελέσματα.
Ωστόσο, οι ερευνητές προειδοποίησαν ότι δεδομένα από κλινικές δοκιμές ή σε πραγματικούς όρους εμβολιασμού ήταν απαραίτητα για να διαπιστωθεί η αποτελεσματικότητα απέναντι στις μεταλλάξεις.
Τα αποτελέσματα από την κλινική δοκιμή Φάσης III δεν έχουν ακόμη δημοσιευτεί για το εμβόλιο.
Η μελέτη, όπου συλλέχθηκαν και δοκιμάστηκαν δείγματα από 28 άτομα, διαπίστωσε επίσης ότι αυτοί που έλαβαν την τρίτη δόση τους σε μεγαλύτερα διαστήματα μεταξύ της δεύτερης δόσης έδειξαν καλύτερα αποτελέσματα έναντι των παραλλάξεων.
Έχουν χορηγηθεί περισσότερες από 100 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου Zhifei, που ονομάστηκαν ZF2001 που είναι εγκεκριμένο για επείγουσα χρήση στην Κίνα και το Ουζμπεκιστάν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης