Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ξεκίνησε η προσπάθεια λογοκρισίας – Biden: Υπεύθυνα για την παραπληροφόρηση στα εμβόλια τα social media

Ξεκίνησε η προσπάθεια λογοκρισίας – Biden: Υπεύθυνα για την παραπληροφόρηση στα εμβόλια τα social media
Η γραμματέας Τύπου του Λευκού Οίκου η Jen Psaki είπε ότι 12 άτομα ήταν υπεύθυνα για σχεδόν το 65% της παραπληροφόρησης κατά των εμβολίων σε πλατφόρμες κοινωνικών μέσων στις ΗΠΑ
Σχετικά Άρθρα

Ως προσπάθεια λογοκρισίας μπορεί να χαρακτηριστεί η παρέμβαση του προέδρου των ΗΠΑ Joe Biden ο οποίος… δήθεν κατηγορεί τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης Facebook και Twitter ότι επιτρέπουν την παραπληροφόρηση γύρω από τον Covid 19 και τα εμβόλια και όλα αυτά σκοτώνουν τους ανθρώπους… που δεν σπεύδουν να εμβολιαστούν και να προστατευθούν.
Η δήλωση του Biden είναι ξεκάθαρα υποκριτική και έχει αλλότρια σχέδια, να φανεί ότι ο Πρόεδρος των ΗΠΑ ανησυχεί αλλά στην πράξη σε συνεννόηση με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να ξεκινήσουν την λογοκρισία.
Η δήλωση του αμερικανού προέδρου ήταν εξόχως προσβλητική και απαράδεκτη και σίγουρα θα βρει στην σθεναρή αντίδραση των ρεπουμπλικάνων.

Υπάρχει σχέδιο λογοκρισίας;

Για πολλούς όλο αυτό αποτελεί μέρος ενός σχεδιασμού ώστε να ξεκινήσει η λογοκρισία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης
Τα social media δεν είναι μέσα ενημέρωσης, κάθε μέσο ενημέρωσης πρέπει να διασταυρώνει τις πληροφορίες του αλλά απέναντι στα εμβόλια υπάρχει μεγάλο κύμα αμφισβήτησης.
Δεν μπορεί ότι είναι θετικό για τα εμβόλια να προβάλλεται και ότι αμφισβητεί τα εμβόλια να λογοκρίνεται.
Οι αναφορές για τις παρενέργειες των εμβολίων στα μέσα ενημέρωσης υποχρέωσαν το FDA τον οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ να ξεκινήσει την επίσημη καταγραφή όλων των ανεπιθύμητων παρενεργειών.

Η παραπληροφόρηση σκοτώνει αναφέρει ο Biden

Η παραπληροφόρηση για τον Covid 19 έχει πολλαπλασιαστεί κατά τη διάρκεια της πανδημίας σε ιστότοπους κοινωνικών μέσων όπως το Facebook, το Twitter και το YouTube που ανήκει στο Alphabet Inc.
Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Joe Biden ότι οι πλατφόρμες κοινωνικών μέσων όπως το Facebook «σκοτώνουν ανθρώπους» επειδή επέτρεψαν να αναρτηθούν παραπλανητικά σχόλια και κείμενα σχετικά με τα εμβόλια για τον κορωνοιό.
«Σκοτώνουν ανθρώπους.… Κοίτα, η μόνη πανδημία που έχουμε είναι μεταξύ των μη εμβολιασμένων.
Και σκοτώνουν ανθρώπους», δήλωσε ο Biden σε δημοσιογράφους στο Λευκό Οίκο όταν ρωτήθηκε για παραπληροφόρηση και ποιο ήταν το μήνυμά του για τις πλατφόρμες κοινωνικών μέσων όπως το Facebook.
Η παραπληροφόρηση για τον COVID-19 έχει πολλαπλασιαστεί κατά τη διάρκεια της πανδημίας σε ιστότοπους κοινωνικών μέσων όπως το Facebook, το Twitter και το YouTube που ανήκει στο Alphabet Inc.
Ερευνητές και νομοθέτες έχουν κατηγορήσει εδώ και πολύ καιρό το Facebook ότι δεν ελέγχει επιβλαβές περιεχόμενο στις πλατφόρμες του.
Η εταιρεία έχει εισαγάγει κανόνες για την απαγόρευση συγκεκριμένων ψευδών ισχυρισμών σχετικά με το COVID-19 και εμβόλια για αυτό, και λέει ότι παρέχει στους ανθρώπους αξιόπιστες πληροφορίες για αυτά τα θέματα.
«Δεν θα αποστασιοποιηθούμε από κατηγορίες που δεν υποστηρίζονται από τα γεγονότα», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Facebook Kevin McAlister.
«Το γεγονός είναι ότι περισσότεροι από 2 δισεκατομμύρια άνθρωποι έχουν δει έγκυρες πληροφορίες για το COVID-19 και τα εμβόλια στο Facebook.
«Περισσότεροι από 3,3 εκατομμύρια Αμερικανοί έχουν χρησιμοποιήσει επίσης το εργαλείο εύρεσης εμβολίων για να μάθουν πού και πώς να κάνουν ένα εμβόλιο.
Τα γεγονότα δείχνουν ότι το Facebook βοηθά στη διάσωση ζωών»
Το Twitter και το YouTube δεν απάντησαν.
Η παραλλαγή Delta του κορωνοιού είναι τώρα το κυρίαρχο στέλεχος παγκοσμίως, συνοδευόμενη από μια αύξηση των θανάτων στις Ηνωμένες Πολιτείες σχεδόν εξ ολοκλήρου μεταξύ των μη εμβολιασμένων ανθρώπων, ανέφεραν αξιωματούχοι των ΗΠΑ.
Η αύξηση των κρουσμάτων COVID-19 αυξήθηκαν κατά 70% σε σχέση με την προηγούμενη και οι θάνατοι αυξήθηκαν κατά 26%, με κρούσματα σε ορισμένες περιοχές της χώρας με χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού.
Νωρίτερα στις 16 Ιουλίου 2021, η γραμματέας Τύπου του Λευκού Οίκου η Jen Psaki επέκρινε επίσης το Facebook.
«Προφανώς, έχουν κάνει βήματα.
Πρόκειται για μια εταιρεία του ιδιωτικού τομέα.
Είναι σαφές ότι υπάρχουν περισσότερα που μπορούν να ληφθούν»
Ο Λευκός οίκος ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση Biden ήταν σε τακτική επαφή με το Facebook επισημαίνοντας τις προβληματικές δημοσιεύσεις.
Η γραμματέας Τύπου του Λευκού Οίκου η Jen Psaki είπε ότι 12 άτομα ήταν υπεύθυνα για σχεδόν το 65% της παραπληροφόρησης κατά των εμβολίων σε πλατφόρμες κοινωνικών μέσων.
Το εύρημα αποκαλύφθηκε τον Μάιο από μη κερδοσκοπικό οργανισμό για την αντιμετώπιση του ψηφιακού μίσους με έδρα την Ουάσινγκτον και το Λονδίνο, αλλά το Facebook αμφισβήτησε τη μεθοδολογία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης