Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία - Πλημμύρες: Η καγκελάριος Merkel θα επισκεφτεί τις πληγείσες περιοχές από τις καταστροφικές πλημμύρες

Γερμανία - Πλημμύρες: Η καγκελάριος Merkel θα επισκεφτεί τις πληγείσες περιοχές από τις καταστροφικές πλημμύρες

Ασύλληπτη εθνική τραγωδία οι πλημμύρες για τη Γερμανία

Η καγκελάριος Angela Merkel αναμένεται να ταξιδέψει σήμερα Σάββατο 17 Ιουλίου στο δυτικό κρατίδιο της Ρηνανίας – Παλατινάτου μετά από τις καταστροφικές πλημμύρες στη δυτική Γερμανία που κόστισαν τη ζωή σε τουλάχιστον 133 ανθρώπους συνολικά, σύμφωνα με έναν προσωρινό απολογισμό, σε μια από τις μεγαλύτερες φυσικές καταστροφές στη χώρα μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Η Γερμανίδα καγκελάριος πραγματοποίησε χθες μια βιντεοδιάσκεψη με τον Armin Lachet, πρωθυπουργό της Βόρειας Ρηνανίας - Βεστφαλίας, η οποία βρέθηκε επίσης στο επίκεντρο της καταστροφής, για να ενημερωθεί για τις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης, τόνισε μια κυβερνητική εκπρόσωπος.
Το πρώτο κανάλι της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD μετέδωσε πως η Merkel θα επισκεφτεί την Κυριακή την Σούλντ, μια από τις πλέον πληγείσες πόλεις.
«Η ομοσπονδιακή καγκελάριος βρίσκεται σε συνομιλίες με τοπικές κυβερνήσεις για μια πρώτη επίσκεψη στις πληγείσες περιοχές», δήλωσε σε δημοσιογράφους χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Stefan Seibert.
Η Merkel συνομίλησε και με την πρωθυπουργό της Ρηνανίας - Παλατινάτου Malu Dreyer, που την ενημέρωσε για την κατάσταση στην περιοχή και τις εν εξελίξει επιχειρήσεις διάσωσης.
Η καγκελάριος δεσμεύτηκε για παροχή στήριξης στις τοπικές αρχές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης