Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Tι θα κάνει η καγκελάριος Merkel όταν λήξει η θητεία της μετά από 16 χρόνια

Γερμανία: Tι θα κάνει η καγκελάριος Merkel όταν λήξει η θητεία της μετά από 16 χρόνια
Στα τέλη Σεπτεμβρίου η θητεία της Merkel λήγει
Σχετικά Άρθρα

Στα τέλη Σεπτεμβρίου η θητεία της Merkel ως καγκελαρίου θα έχει λήξει πλέον.
Κυβερνά από το 2005 και δεν θέτει υποψηφιότητα ξανά για τις ομοσπονδιακές εκλογές της 26ης Σεπτεμβρίου.
Έπειτα από 16 χρόνια συνεχούς πίεσης στην καγκελαρία, η Merkel επιθυμεί να κάνει ένα πραγματικό διάλειμμα μετά τη θητεία της, χωρίς να πρέπει να αποδεχθεί αμέσως την επόμενη πρόσκληση παραβλέποντας τα δικά της ενδιαφέροντα, και έτσι να μπορέσει να διαβάσει ή απλώς να κοιμηθεί.
«Δεν θα αποδεχτώ αμέσως την επόμενη πρόσκληση επειδή θα φοβηθώ ότι δεν θα έχω τίποτα να κάνω και κανείς δεν θα με θέλει πια», δήλωσε η καγκελάριος κατά την επίσκεψή της στην Ουάσινγκτον, όπου αναγορεύθηκε σε επίτιμη διδάκτορα του Πανεπιστημίου Johns Hopkins, με την αιτιολογία ότι «δεν είναι μόνο ηγέτις της Γερμανίας, αλλά υπήρξε επίσης ένας φάρος για τον κόσμο σε περιόδους κρίσης». Και η Merkel θα ήθελε να ανακάμψει από αυτές τις περιόδους κρίσης μετά τη θητεία της.
Όταν ρωτήθηκε τι θα κάνει την επόμενη ημέρα μετά την παράδοση της καγκελαρίας, η Χριστιανοδημοκράτις (CDU) πολιτικός απάντησε:
«Θα ήθελα να κάνω ένα κανονικό διάλειμμα και να σκεφτώ τι με ενδιαφέρει πραγματικά.
Τα τελευταία 16 χρόνια δεν είχα πολύ χρόνο για να σκεφτώ κάτι τέτοιο.
Και τότε ίσως προσπαθήσω να διαβάσω κάτι και όταν κλείνουν τα μάτια μου επειδή κουράστηκα, τότε θα κοιμηθώ λίγο και μετά θα δούμε».
Η Merkel κατέστησε επίσης σαφές ότι δεν θα της λείψει να παίρνει συνεχώς αποφάσεις.
«Πιθανόν να κάνω από συνήθεια πολλές σκέψεις για το τι πρέπει να γίνει σε αυτήν την περίπτωση, αλλά τότε θα θυμηθώ γρήγορα ότι κάποιος άλλος ασχολείται με αυτό τώρα. Και νομίζω ότι αυτό θα μου αρέσει πάρα πολύ».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης