Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Συνεχίζεται η δημοσκοπική κατρακύλα των Πρασίνων

Γερμανία: Συνεχίζεται η δημοσκοπική κατρακύλα των Πρασίνων
Οι Πράσινοι συνεχίζουν την πτωτική τους πορεία στη Γερμανία

Οι Πράσινοι συνεχίζουν την πτωτική τους πορεία σύμφωνα με το "πολιτικό βαρόμετρο" του τηλεοπτικού δικτύου ZDF.
Εάν διεξάγονταν εκλογές την επόμενη Κυριακή, το κόμμα αυτό θα ελάμβανε 20%, δηλαδή δύο ποσοστιαίες μονάδες λιγότερες από ό,τι στην προηγούμενη δημοσκόπηση πριν από τρεις εβδομάδες, ενώ οι Χριστιανοδημοκράτες / Χριστιανοκοινωνιστές 30%.
Πρώτος ο Armin Laschet στις προτιμήσεις για την καγκελαρία (37%), τρίτη η Αναλένα Μπέρμποκ με 18% και δεύτερος ο Olaf Scholz με 28%.
Επίσης, η πλειονότητα των Γερμανών τάσσεται υπέρ του υποχρεωτικού εμβολιασμού στην υγεία (60%) και την εκπαίδευση (55%).
Χριστιανοδημοκράτες και Χριστιανοκοινωνιστές (CDU/CSU) αυξάνουν - για τρίτη συνεχόμενη φορά - ελαφρά το ποσοστό τους, το οποίο ανέρχεται πλέον σε 30%, το υψηλότερο εδώ και τρεις μήνες.
Το Σοσιαλδημοκρατικό κόμμα (SPD) καταγράφει επίσης άνοδο κατά μία ποσοστιαία μονάδα σε σχέση με την προ τριών εβδομάδων ανάλογη δημοσκόπηση του ZDF και θα ελάμβανε 15%.
Τα άλλα κόμματα παραμένουν αμετάβλητα: η Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD) και το Φιλελεύθερο κόμμα (FDP) θα ελάμβαναν 10% αντίστοιχα, η Αριστερά (Die Linke) 7%, ενώ τα μικρότερα κόμματα θα ελάμβαναν συνολικά 8%.
Στο ερώτημα ποιόν θα προτιμούσατε για καγκελάριο, το 37% απάντησε τον Χριστιανoδημοκράτη (CDU) Άρμιν Λάσετ (34% στην προηγούμενη δημοσκόπηση του Ιουνίου) ο οποίος συνεχίζει να προηγείται του Σοσιαλδημοκράτη Όλαφ Σολτς, τον οποίο θα προτιμούσε το 28% (26% τον Ιούνιο), ενώ την υποψήφια των Πρασίνων Αnalena Berbok  θα προτιμούσε πλέον το 18% (24%).
Σε αντίθεση με τους δύο άλλους υποψηφίους το ποσοστό της μειώνεται μάλιστα αισθητά σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση του ZDF πριν από τρεις εβδομάδες.
Επίσης, η πλειονότητα των Γερμανών τάσσεται υπέρ του υποχρεωτικού εμβολιασμού στην υγεία και την εκπαίδευση:
Υπέρ του υποχρεωτικού εμβολιασμού για τους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας και της περίθαλψης τάσσεται το 60% και το 38% κατά. Υπέρ του υποχρεωτικού εμβολιασμού των εργαζομένων σε σχολεία και παιδικούς σταθμούς τάσσεται το 55% και εναντίον το 43%.
Το 84% απορρίπτει πάντως οικονομικά κίνητρα για να εμβολιαστούν οι πολίτες και μόνο το 13% είναι υπέρ.
Τέλος, η μεγάλη πλειοψηφία, το 78%, θεωρεί καλές τις σχέσεις μεταξύ της Γερμανίας και των ΗΠΑ και μόνο το 17% τις θεωρεί κακές. Τον Οκτώβριο του 2020, στο τέλος της θητείας του Ντόναλντ Τραμπ, μόνο το 28% τις θεωρούσε καλές και το 69% κακές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης

`
Κλείσιμο
Advertisement